A Rendelések menü: Gyors műveletek

()

Ebben az útmutatóban megmutatjuk, hogyan ellenőrizheti az eMAG Marketplace platformon beérkezett rendeléseit, és hogyan véglegesíthet egy megrendelést vagy generálhat AWB-egyszerűen egy gombnyomással a felületen.

Az eMAG Marketplace platformon beérkezett összes megrendelés megtekintéséhez lépjen be a Dashboardon a Rendelések menüpontba. Az újonnan megnyíló oldalon láthatja az összes új megrendelést. A Műveletek oszlopban a Szerkesztés gomb mellett a Részletek mutatása gomb is elérhető.

Kattintson rá, és a kiválasztott rendeléssor alatt megjelenik egy új sor a rendelési adatokkal. A rendelést gyorsan véglegesítheti, AWB-t generálhat és szükség esetén le is töltheti azt. Új megrendelések esetén, ha megnyomja ezt a gombot, a rendelés státusza automatikusan Új státuszról Folyamatban státuszra változik.

Az új rendelés sorában a következő adatok jelennek meg:

Szállítási információk:

– Eladói kiszállítás – itt látható, hogy a szállítást az eladó végzi-e, amennyiben itt az FBE szállítás szerepel, akkor a szállítást az eMAG végzi a Fulfillment szolgáltatáson keresztül.

– Vevő neve és telefonszáma

– Szállítási cím

– Termékinformációk (minden megrendelésből legfeljebb 3 termék jelenik meg):

– Termékkép

– Termék neve

– Termékkód

– a megrendelt mennyiség

– ár

– Szállítási díj

– A rendelés összértéke

Ha több mint 3 terméket szeretne megjeleníteni, kattintson a További részletek megjelenítése gombra.

Gyors műveletek:

– A Finalize order gomb segítségével gyorsan lezárhatja a rendelést, amennyiben az előkészített, törölt vagy visszaküldött státuszban van. Ha megnyomja ezt a gombot, a megrendelés állapota Befejezettre változik. A Finalize order gomb csak a következő állapotú megrendeléseknél látható: megérkezett, előkészített, törölt, visszaküldött.

Az AWB létrehozása lehetővé teszi a megrendelés AWB gyors generálását a Megrendelés részletei oldal megnyitása nélkül.

Az AWB letöltése gomb, azt a célt szolgálja, hogy gyorsan le tudja tölteni az összes megrendeléshez kiállított AWB-t. Ez a lehetőség csak akkor érhető el, ha a platformon korábban már kiállítottak AWB-t.

A Print packing list gombbal gyorsan kinyomtathatja a kiválasztott rendelés összes adatát. (szállítási adatok, számlázási cím, termékek, AWB)

Nagyon fontos, hogy mielőbb feldolgozza, véglegesítse a megrendeléseket és időben kiszállítsa azokat a vásárlóknak, mivel ez befolyásolhatja a teljesítménymutatóit, és az eladói fiókja felfüggesztéséhez vezethet. A termékek listája felett található két gomb: Megrendeléslista letöltése és a Letöltés megrendelések adatai. A két Excel formátumú dokumentum tartalmazza a megrendeléseivel és az eladott termékekkel kapcsolatos összes adatot.

 

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban további hasznos videós segédanyagokat osztunk meg, hogy felmerülő kérdéseire mihamarabb választ kaphasson.

Sikeres értékesítést kívánunk!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE