Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

A duplikált .XLS import státusz

()

Ebben az útmutatóban bemutatjuk, hogy egy Excel fájl feltöltését követően mikor lesz a feltöltés státusza duplikált import.

Az Excel import menüpont lehetővé teszi nagy mennyiségű termék egyidejű feltöltést egy kategórián belül, valamint meglévő termékajánlatai árát, készleteit, EAN kódját, valamint dokumentációját is egyszerűen, tömegesen frissítheti.

Az Excel importálása menüpontban termékkategóriánként, tömegesen módosíthatja termékei adatait. Termékei feltöltéséhez vagy frissítéséhez az adott kategóriához vonatkozó, egyedi template-et kell letöltenie, amit az Import listából is közvetlenül elér, a Tovább a termékkategóriákhoz gombra kattintva.

Válassza ki a módosítani kívánt kategóriát, és azon belül az elvégezni kívánt művelettől függően, az adott ikonra kattintva tudja legenerálni, majd letölteni a vonatkozó template fájlt:

  • Termékek közzététele fájl;
  • Ajánlatok összekötése fájl;
  • Termékfrisstő fájl;
  • Termékcsaládhoz adott termékek fájl;
  • Ajánlatfrissítési fájl;
  • Árfrissítő fájl;
  • Készletfrissítő fájl;
  • Kampány ajánlatok fájl.

Módosításai elvégzéséhez töltse le a kiválasztott template fájlt és adja meg az összes szükséges információt. Győződjön meg arról, hogy mindenhol helyes, az instrukcióknak megfelelő értéket adott meg a fájl kitöltésekor. A fájl kitöltéséhez útmutatót a template fájlban talál, útmutató, Képek, Termék családok, Adatok, Karakterisztikai értékek fül alatt. Annak érdekében, hogy a fájl kitöltésének minden lépése jól követhető legyen, ezeket az instrukciókat speciálisan rendeltük a különböző termékkategóriákhoz.

Ha végzett a fájl kitöltésével, és minden kötelező értéket megadott, mentse el a dokumentumot számítógépére, majd lépjen vissza az Excel importálása menüpontba, és itt kattintson az XLS upload gombra.

Az ekkor megjelenő fájl importálás ablakba kattintson bele, majd válassza ki az elmentett fájlt, majd a zöld Feltöltés gomb megnyomásával tudja feltölteni az excelt. A fájl gyors és egyszerű hozzáadásához az ablakba is húzhatja az elkészített dokumentumot.

A feltöltést követően a fájl megjelenik az Import listában, feldolgozás alatt státuszban. Az importálás státusza oszlopban nyomon követi a fájl feltöltését. Ha nagyobb mennyiségű terméket töltött fel, az importálás akár több órát is igénybe vehet. Ez idő alatt az importálás státusza végig feldolgozás alatt marad.

A Duplikált Import státusz akkor jelenik meg, ha egy olyan fájlt szeretne feltölteni a felületen, ami kevesebb, mint 15 percen belül már feltöltésre került. Ilyenkor a rendszer a fájl feltöltését automatikusan visszautasítja.

Javasoljuk, hogy mielőtt egy template fájlt töltene ki, mindig ellenőrizze, hogy az adott termékek szererpelnek-e már esetleg a felületen.

Ugyanazokat a termékeket ne töltse fel még egyszer, ezeket a sorok törlésével távolítsa el a template fájlból. Ismételt feltöltés esetén pedig mindig ellenőrizze, hogy letelt-e a 15 perc.

Ha a fájl feltöltése sikeres volt, és szeretné ismét feltölteni ugyanazt a fájlt, de bizonyos módosításokkal, akkor a fájl feltöltése sikeres lesz, hacsak nem kap újabb hibaüzenetet. Ebben az esetben az újra feltöltött fájl felülírja a korábban feltöltött fájl információit.

 

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban folyamatosan további hasznos videós segédanyagokat teszünk közzé, annak érdekében, hogy a felület használatával kapcsolatban felmerülő kérdéseire a lehető leghamarabb megválaszolhassunk.

 

További jó munkát kívánunk!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE