Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Fizetés ajándékutalvánnyal

()

Az eMAG Marketplace platformon a három hagyományos fizetési mód, vagyis az Online Bankkártyás, Utánvétes és a Banki átutalásos fizetés mellet a vásárlók a kívánt terméket az eMAG által kibocsájtott ajándékutalvánnyal is megvásárolhatják, ami bármely az eMAG weboldalán árusított termékre beváltható.

Így az eMAG Marketplace fiókjába érkezhetnek olyan rendelések, melyeket a vásárló részben vagy egészében ajándékutalvánnyal fizetett ki.

A Rendelések menüpont alatt találja az ajándékutalvánnyal fizetett rendeléseket is. A rendelés részleteinek megtekintéséhez kattintson a Műveletek oszlopban található kék ceruza ikonra. Itt, a rendelés részleteinél tételesen fel van tüntetve a rendelés részeként külön sorban az utalvány negatív értéke és kódja.

Az összesítés sorban láthatja az így fennmaradt értéket, ami vagy:

  • „0” Ft, amennyiben az utalvány teljes mértékben fedezi a rendelés összegét;
  • vagy a megrendelés és az utalvány értéke közötti különbség, vagyis a fennmaradó összeg.

Előfordulhat, hogy az összesítésnél mínuszos tétel jelenik meg. Ez azt jelenti, hogy a rendelésnél felhasznált voucher értéke nagyobb, mint a rendelés teljes összege. Ilyen esetben a voucher fel nem használt része elveszik.

Ha a voucher összege nem fedezi a rendelés teljes összegét, akkor a fizetési módnál ellenőrizheti, hogy a rendelés és az utalvány közti érték különbségét milyen módon egyenlítheti ki a vásárló, utánvéttel vagy online bankkártyával.

Pénzügyi Kérdések menüpont alatt Részletes riportok gombra kattintva, megtalálja az általunk kiállított pénzbekérőt, amely tartalmazza a megrendelések adatait és az ajándékutalványok értékét az adott számlázási időszakra vonatkozóan. A kiállított pénzbekérő értékét automatikusan kompenzáljuk az aktuális jutalékszámla összegével.

A dokumentumok sorszámozása folyamatos, de a számozásuk nem egymást követő, mivel valamennyi partnerünk számára folyamatosan állítja ki a rendszer őket. Ennek ellenére az aktuális dokumentumnak soha nem lehet alacsonyabb sorszáma, mint az előző időszakban kiállított dokumentumé.

Az eMAG Marketplace felületen akkor kerül kiállításra a pénzbekérő a felhasznált ajándékutalványokról, ha a rendelés, amelyre felhasználták, teljesítésre kerül, vagyis befejezett státuszúvá válik. A dokumentumokat a Pénzügyi kérdések – Számlák menüpontban a számla típusánál FV jelöli.

Figyelem! Ha egy olyan rendelés kerül visszaküldésre, amit ajándékutalvánnyal fizetett ki a vásárló, nem kell visszafizetnie a rendelés összegét, hiszen ilyenkor az eredetileg utalvány formában fizetett részt utalvány formájában kell visszafizetni a vásárlónak. Ilyen esetben az Üzenetközponton keresztül lépjen velünk kapcsolatba, és jelezze, hogy a rendelés, aminél utalványt használtak fel, visszaküldésre került. Ezután hamarosan kiállítunk egy utalványt a vásárlónak az eredetileg felhasznált utalvány helyett.

eMAG easybox kiszállítás

Termékeit ingyenesen kiszállíthatja az eMAG easybox futárszolgálattal ajándékutalvánnyal történő fizetés esetén is.

A csomagautomatába történő szállítást az eMAG kedvező egységáron fogja biztosítani, amelyet a vásárlók közvetlenül az eMAG-nak fizetnek meg. Ne feledje a csomagautomatás rendelések esetében az eMAG Marketplace platfromon kell létrehoznia az AWB-t, hogy a futárszolgálat megkapja a csomagfelvételi kérelmét. Amennyiben összekészítette a csomagot és AWB-vel is rendelkezik, Önnek nincsen már más teendője, mint a szállítási költség nélkül kiállított számlát feltölteni a felületre, majd a csomagot átadni az eMAG által küldött futárnak. Az eMAG Önnek ezért semmilyen díjat nem számít fel.

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban folyamatosan további hasznos videós segédanyagokat teszünk közzé. Itt további információkat talál a vásárló számára elérhető egyéb fizetési módokkal kapcsolatban is.

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban folyamatosan további hasznos videós segédanyagokat teszünk közzé, annak érdekében, hogy a felület használatával kapcsolatban felmerülő kérdéseire a lehető leghamarabb válaszolhassunk.

További jó munkát kívánunk!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE