Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Az elsődleges képekre vonatkozó szabványok

()

Ebben az útmutatóban az elsődleges képekre vonatkozó eMAG dokumentációs szabványokat tekintjük át.

A termék vizuális megjelenése döntő szereppel bír a vásárló figyelmének felkeltésében és a vásárlási vágy kialakításában. Emiatt az eMAG Marketplace felületen való sikere érdekében is kiemelten fontos, hogy a lehető legjobb képeket készítse vagy válassza a termék bemutatásához.

Az eMAG Marketplace-re feltöltött termékek képgalériájába alapkövetelményként legalább egy képet fel kell tölteni. Emellett javasoljuk, hogy legalább négy másodlagos képet is töltsön fel, hogy ezáltal tökéletesen prezentálhassa a terméket, hiszen a képek részleteinek és minőségének olyan jól kell a terméket bemutatniuk, hogy az felvegye a versenyt a fizikai üzletben való vásárlás élményével.

 

AZ ELSŐDLEGES KÉP

Az elsődleges képen vonzónak kell lennie a terméknek, de olyan képet válasszon, ami csak az adott terméket ábrázolja, teljes egészében, minden egyéb tartozék vagy kiegészítő elem nélkül.

A következők nem szerepelhetnek a képen:

  • Más típusú termékek,
  • Különböző logók, közelítések,
  • Semmilyen szöveg, vízjel, kollázs,
  • Tükröződések, árnyékok

Az elsődleges képen a termék elölről, középen, teljes egészében, kiegészítők nélkül, csomagolás nélkül és FEHÉR alapon kell megjelenjen. Kivételt képeznek egyes home&deco kategóriába tartozó termékek, például az ágynemű kategória termékei, ahol más típusú háttér is elfogadott.

Ezzel kapcsolatban további példákat ebben a cikkben talál, illetve a Matracok kategóriára vonatkozó speciális szabványokat itt összegeztük.

Két olyan kategória van, amire a termékek pozicionálása szempontjából külön szabályok vonatkoznak.

  • A légkondicionálók, ahol a készülék fő egységének kell megjelennie az elsődleges képen.

  • A divat kategória termékeinél pedig az elsődleges képen a terméket mindig szemből kell megjeleníteni, még akkor is, ha a ruházati cikket modell viseli a képen.

Figyelem! A divatcikkeknél csak azok a képek elfogadottak, ahol a terméket modell mutatja be, és a próbababán bemutatottak nem megfelelőek.

 

KÉPJELLEMZŐK

Az eMAG Marketplace által támogatott képfájl-formátumok a következők: JPG (.jpg), PNG (.png), GIF (.gif), és egy ilyen fájl maximális mérete 6 MB lehet. A képek megfelelő mérete nagyon fontos, hiszen egy kis méretű képen a vásárló semmit sem lát a termékből.

Az eMAG Marketplace platformon csak olyan képek kerülnek érvényesítésre, amelyek mérete legalább 640 x 640 pixel, de nem nagyobb, mint 6000 x 6000 pixel.

Kivételt képeznek a ruházati cikkek, ahol a minimális elfogadott méret 640 × 960 pixel, a 2/3-os arány megtartásával.

Ha a termékhez feltöltött kép nem éri el a minimális méretet, vagy meghaladja a maximálisan elfogadott méretet, akkor a termék nem kerül érvényesítésre a platformon.

 

A termékfeltöltés menetéről további részleteket talál az eMAG Marketplace felületen, eMAG Academy menüpont alatt.

További jó munkát!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE