Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Hogyan kell kitölteni a csatolt ajánlati fájlt?

()

Ebben a bemutatóban megmutatjuk, hogyan kell helyesen kitölteni a fájlt, amivel ajánlatát az eMAG Marketplace platformon már aktív termékekhez csatolhatja.

Ezzel a fájlal könnyen feltölthet nagy mennyiségű termékajánlatot a platformra. Ha az eMAG weboldalán értékesíteni kívánt termékek már rendelkeznek aktív dokumentációval, akkor az ajánlatát hozzá kell társítania.

Ha a termékeket .XLS importálással társítja, akkor nem kell kitölteni a termékdokumentáció részleteit, mert használhatja platformon már meglévő termékdokumentációt

Miután létrehozta és letöltötte a termékfrissítési fájlt, nyissa meg, és nézze át a kiválasztott kategória összes aktív termékét. Csak azokat a termékeket tartsa meg, amelyekhez ajánlatát társítani szeretné. Jelölje ki azokat a termékeket, amelyeket nem szeretne megváltoztatni, kattintson a jobb gombra és válassza a Törlés gombot.

A fájl alján több lapot is láthat:

– a fájl kitöltésére és feltöltésére vonatkozó utasításokat,

– a fájl első 5 sorában található adatok meghatározását,

– az ajánlat tartalmi részét.

Ne módosítsa vagy törölje az első 5 sort. Ellenkező esetben az A-E oszlopokon kívül az ebben az .XLS fájlban rendelkezésre álló többi oszlopba is beírhat adatokat. Ezekben az oszlopokban nem szabad változtatni, mert ez az ajánlatok elutasításához vezet, és újra fel kell töltenie az .XLS fájlt, megtartva a helyes adatokat ezekben az oszlopokban.

F oszlopban – Termékazonosító adja meg a termék belső azonosítóját. Ennek minden termék esetében egyedinek kell lennie, és csak számértékeket tartalmazhat (143, 281,114).

G oszlopban – EAN kód termék oszlop hozzáadja az egyes termékek egyedi vonalkódját. Az EAN kód minden termékkategória esetében kötelező.

H oszlopban – Eladási ár – Töltse ki a termék ÁFA nélküli eladási árát. Legfeljebb 4 tizedesjegyet fogadunk el (pl.: 3500,1245). Az eladási ár a weboldalon megjelenő végső ár.

I oszlopban – RRP – Gyártó által ajánlott kereskedelmi ár, amelyből a kedvezményt adják, áfa nélkül. Legfeljebb 4 tizedesjegyet fogadunk el (pl.: 4500,1245).

J oszlopban – ÁFA – A százalékos értéket alegységszámként kell kifejezni (pl.: 0,7, ha az ÁFA 27%).

K oszlopban – Státusz – Megváltoztathatja a termék állapotát. Ha azt szeretné, hogy az ajánlat az érvényesítés után azonnal aktív legyen, akkor 1-est írjon be, ha pedig egyelőre nem szeretné aktívan hozzáadni a terméket, válassza a 0 értéket.

L oszlopban – Készlet – Meg tudja adni az egyes termékek rendelkezésre álló készletét.

M oszlopban – A termék elküldéséhez szükséges napok száma – A szükséges napok száma a rendelés fogadásától a szállítólevél kiállításáig és a futárnak való átadásáig. Nem tartalmazza a szállítási időt a futáros átvételtől számítva a kézbesítés időpontjáig.

N oszlopban – A termék utánpótlásához szükséges napok száma – A termék utánpótlásához szükséges napok száma a beszállítóhoz vagy gyártóhoz leadott rendeléstől számítva a termék raktárba érkezéséig.

O oszlopban – Garancia – A garanciális időszakot a hónapok számával kell megadni. Ha az adott termék nem részesül garanciában, akkor nem kell változtatásokat eszközölni ebben a mezőben. A termék kategóriájától függően, a garancia megadása lehet kötelező, vagy opcionális.

P oszlopban – Módosítás időzítése – Opcionálisan hozzáadhat egy időszakot, amelyben egyéni kampányt kíván létrehozni a termékhez. Az ajánlat csak az adott napon éjfélkor aktiválódik.

Q oszlopban – Ajánlat tulajdonságai – Válasszon egy értéket az adott ajánlat tulajdonságának beállításához! Az alább felsorolt tulajdonságok közül többet is választhat:

  1. Szerepel a “Értékesíts hazait az eMAG-on” programban, amely csak a helyi termelőkre vonatkozik.
  2. “Elektronikus szállítással” rendelkező termék.

Megjegyzés: Azoknál az ajánlatoknál, melyek nem felelnek meg a fentieknek, hagyja üresen a mezőt!

Az XLS import nem használható az ajánlat tulajdonságainak eltávolítására. Ha ezt meg akarja tenni, kérjük, használja a Marketplace felületet.

R-S oszlopban – Ár érvényesítés: MINIMUM és MAXIMUM ár – megváltoztathatja a termék árának minimális és maximális küszöbértékét. A minimális küszöbértéknek alacsonyabbnak kell lennie, mint az eladási ár. Javasoljuk, hogy a minimális küszöbérték legalább 20%-kal alacsonyabb legyen, a maximális küszöbértéknek pedig magasabbnak kell lennie az alapárnál, ha az I. oszlopban szereplő alapárat hozzáadtuk.

Miután elvégezte az összes szükséges módosítást, mentse el a fájlt, és töltse fel a platformra.

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban további hasznos videós segédanyagokat osztunk meg, hogy felmerülő kérdéseire mihamarabb választ kaphasson.

Sikeres értékesítést kívánunk!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE