Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

A promóciós ajánlatok létrehozásának szabályai

()


Ebben a tájékoztatóban bemutatjuk azokat a szabályokat, amelyeket fontos betartani az eMAG Marketplace platformon történő promóciós csomagok létrehozása során.

A személyre szabott promóciós csomagok révén lehetősége van arra, hogy több látogatót vonzzon a termékeinek az oldalaira, ezzel segítve az eladások növelését.

A Promóció – Termék promóciók menüpontban 4 féle lehetőség áll rendelkezésére: a Bundle first promo, Bundle promo, Ajándék promóció és Promóciós csomag.

 

A termékpromóciós kampány beállítása előtt fontos ismernie a kampány beállításának fő szabályait, hogy sikeresen aktiválhassa az összes ajánlatot az oldalon.

 1. A csomagokban szereplő termékek nem lehetnek End of Life státuszúak.

A promóciós csomag beállításakor csak olyan termékeket választhat ki, amelyek jelenleg is aktívak az eMAG webhelyen. Az End of Life státuszú termékek vagy a jelenleg az Aktívtól eltérő platformstátuszú termékek nem fogadhatóak el a csomagban.

 1. A csomaghoz hozzáadott összes terméknek rendelkeznie kell szabad készlettel.

Ha új promóciót állít be, nagyobb eladásai lehetnek. Ezért a kampányban részt vevő összes termék nagyobb értékesítési volumenének fedezésére, ajánlott elegendő készlettel rendelkezni. Ha a kampány során a csomaghoz hozzáadott termékek valamelyike elfogy, a promóciós csomag automatikusan inaktívvá válik az oldalon.

 1. Az újonnan létrehozott promóciónak legkésőbb a létrehozásától számított 30 napon belül el kell kezdődnie.

Az új promóciós csomag beállításakor megadhatja a promóció kezdő és befejező dátumát. A promóció kezdeti dátumának beállításakor fontos, hogy a dátum ne haladja meg a csomag létrehozásától számított 30 napot, ellenkező esetben a promóciója nem kerül érvényesítésre a platformon.

 1.    A főtermék kategóriájának összeegyeztethetőnek kell lennie a másodlagos termékek alkategóriájával.

Fontos, a másodlagos termékeket körültekintő kiválasztása, mivel azoknak kompatibilisnek kell lenniük a fő termékkategóriával, azért, hogy elkerüljük a létrehozott ajánlat elutasítását.

 1. Az ajándék terméknek alacsonyabb értékűnek kell lennie, mint a fő terméknek.

Az ajándék promóciós csomagot nem mentheti el, ha a fő termék értékénél magasabb értékű terméket ad ajándékba. Ezért további termékek hozzáadásakor ügyeljen arra, hogy a főtermék értéke magasabb legyen, a többi termék értekénél, amelyek 100%-os kedvezményt kapnak.

 

 1.    Az egyes ajándéktárgyak értéke nem haladhatja meg a fő termék 10%-át.

Az Ajándék promóció beállításakor egy vagy két ajándékot kell hozzáadni. A csomagban lévő ajándékok értéke nem lehet nagyobb, mint a fő termék 10%-a, máskülönben az ajánlat elutasításra kerül.

 • A promóciós csomagok minimális kedvezménye 5% kell legyen.

Az egyes promóciós csomagtípusok esetében 1%-tól kezdődően lehet minimális kedvezményt alkalmazni, de szem előtt kell tartani, hogy a csomag végső kedvezményének legalább 5%-osnak kell lennie.

 

 

 1.     Minden fő termékhez legfeljebb 5 különböző promóciót állíthat be.

A fő terméket legfeljebb 5 különböző promócióhoz állíthatja be a platformon.

 1.    A Bundle first promóció és az Ajándék promóciók nem állíthatóak be ugyanarra a fő termékre.

Miután létrehozott egy Bundle first promóciót, nem adhatja hozzá ugyanazt a fő terméket egy Ajándék promócióhoz, ha ugyanabban az időszakban kerül értékesítésre. Ugyanez a szabály fordítva is érvényes.

 1. Az akcióban értékesített termékek egyenként is visszaküldhetőek.

Promóciós csomagok esetében a vásárló a termékeket egyenként is visszaküldheti. Ha csak a promóciós csomagban lévő egyes termékekre vonatkozóan érkezik visszaküldés, az Ön felelőssége, hogy kommunikáljon a vásárlóval, és visszatérítse a visszaküldött termékre vonatkozó kedvezményes összeget.

 1.   Nem kombinálhatja a saját raktáras termékeket a Fulfillmentes termékekkel.

Ha Ön Fulfillmenten keresztül értékesíti termékeit, akkor az eMAG által szállított termékeket nem kombinálhatja az Ön raktárából szállított termékekkel.

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban további hasznos videós segédanyagokat osztunk meg, hogy felmerülő kérdéseire mihamarabb választ kaphasson.

Sikeres értékesítést kívánunk!

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE