Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Hogyan kell kitölteni a készletfrissítési fájlt?

()

 

Ebben az útmutatóban megmutatjuk, hogyan kell helyesen kitölteni a készletfrissítési fájlt az eMAG Marketplace platformon aktív termékekhez.

Lépjen a Termékek – Termék kategóriák menüpontba, majd kattintson a Készlet és ár fülre. A fájl frissítésével könnyen módosíthatja a készletet a platformra feltöltött nagy mennyiségű termékek esetében.

Miután létrehozta és letöltötte a készletfrissítési fájlt, a megnyitást követően megnézheti az összes aktív termékét abban a kategóriában, amelyek dokumentációjában változtatásokat fog végrehajtani.

Csak azokat a termékeket tartsa meg, amelyeken változtatni kíván a többi terméket pedig jelölje ki, majd kattintson a jobb gombra és válassza a Törlés opciót. Így csak azok a termékek maradnak meg ebben a fájlban, amelyek készleteit frissíteni kívánja.

A fájl alján több lap van, amelyeken az alábbiak láthatóak:

– a fájl kitöltésére és feltöltésére vonatkozó utasítások,

– a fájlban található adatmeghatározások,

– ajánlat tartalmi elemei.

Ne módosítsa vagy törölje az első 5 sort. Az A-tól G-ig terjedő oszlopokban sem szabad változtatásokat végrehajtania, ezek az oszlopok tartalmazzák azon termékek adatait, amelyeknek az árát frissíteni kívánja.

Csak a H-tól K-ig terjedő oszlopokban tud változtatásokat végrehajtani, az L oszlopban pedig az eladások növelésének lehetőségéről talál információt. A következő 3 oszlopban további információk találhatóak a jelenlegi készletre vonatkozóan, mint például a jelenlegi készlet kimerüléséig hátralévő napok.Miután ellenőrizte ezeket az információkat, folytathatja az .XLS fájl oszlopainak kitöltését.

– H oszlopban – Új készlet – Új készlet esetén minden egyes termékhez ki kell töltenie a rendelkezésre álló készletet.

– I oszlopban – A termék elküldéséhez szükséges napok száma A megrendelés előkészítéséhez szükséges napok számát opcionálisan módosíthatja a megrendelés beérkezésétől az AWB generálásáig, a futárnak történő kézbesítésig és a megrendelés “Befejezett” státuszának beállításáig a platformon.

– J oszlopban – A termék utánpótlásához szükséges napok száma – A feltöltéshez szükséges napok számát, opcionálisan kitöltheti a szállítónak adott feltöltési rendelés leadásától vagy egy gyártási rendelés elindításától a termékek saját raktárába történő beérkezéséig eltelt napok számával.

– K oszlopban – Garancia – Megadja a garancia időtartamát hónapokban kifejezve. Amennyiben az eladott termékekre nincs garancia, akkor ebben a mezőben nem kell semmit módosítania.Miután elvégezte az összes szükséges módosítást, mentse el a fájlt, és töltse fel a platformra.

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban további hasznos videós segédanyagokat osztunk meg, hogy felmerülő kérdéseire mihamarabb választ kaphasson.

Sikeres értékesítést kívánunk!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE