Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Kategóriák kiválasztása

()

 

Ebből az útmutatóból megtudhatja, hogyan kell beállítani a kategóriákat, és hogyan lehet új kategóriákat hozzáadni a termékekhez.

A termék eMAG Marketplace platformon történő listázásának első lépése, hogy belép az eMAG.hu weboldalra, és megkeresi azokat a már közzétett termékeket, amelyek azonosak vagy hasonlóak az Ön által értékesíteni kívánt termékekkel.

Ha ez megtörtént, ellenőrizze a termék címe feletti információkat. Itt jelenik meg a kategória,  és az alkategória, ahol fel kell tüntetnie a webhelyen található termékekhez hasonló termékeket. Nagyon fontos, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki a termékéhez, különben a dokumentációja elutasításra kerülhet.

A termékkategória nagyon fontos elem, ha a termék szűréséről és jellemzőiről van szó. Minden kategória szabványos jellemzőket generál, amelyek a kategóriáktól és alkategóriáktól függően különböznek.

A kategóriát háromféleképpen választhatja ki:

Első lehetőség:

Lépjen be a fiókjába és a Dashboard-on a Termékek menü – Termék hozzáadása menüpontba. Megnyílik egy új oldal, ahol EAN kód alapján ellenőrizheti, hogy van-e dokumentáció az ajánlatához. Amennyiben csak terméknév áll a rendelkezésére, kattintson az itt gombra a dokumentációs oldal eléréséhez. Miután kitöltötte a termék nevét, amit hozzá szeretne adni, kattintson a Mutasd a kategóriajavaslatokat gombra. Ellenőrizze a kapott javaslatokat, és válassza ki a termékének megfelelő opciót.

Második lehetőség:

A platform által a terméknévtől függően felkínált lehetőségek közül a Kategóriák név szerinti megjelenítése gombra kattintva választhat.

Az összes fő kategória megjelenik. A termék fő kategóriájának megjelenítéséhez használhatja a felettük lévő keresés gombot. Ha megtalálta a megfelelő kategóriát, válassza ki azt. Ezt követően válassza ki a megfelelő alkategóriát, és lépjen az utolsó szintre, ahol a terméke megjelenik. Itt válassza ki azt a kategóriát, amelybe az Ön által értékesített termék tartozik. Csak azok a kategóriák lesznek elérhetőnek az Ön számára, amelyekhez már kapott hozzáférést, amelyekhez pedig még nincs, kérhet hozzáférést, ha szükséges.

 

Harmadik lehetőség:

Lépjen be a Termékek menü – Termék kategóriák szakaszába az irányítópultról. Innen letöltheti a termékek nagy mennyiségben történő feltöltéséhez és frissítéséhez szükséges fájlokat .xls importálással. Válassza ki az Összes opciót az Elfogadott termékek mezőből, és kattintson a szűrő területen a Keresés gombra, így megjelenik az összes Ön által hozzáférhető kategória. Határozza meg a listázni kívánt termék vagy termékek számára megfelelő kategória nevét, és lépjen a Fájl típusok oszlopba. Kattintson a kiválasztott kategória melletti első gombra, a Kategória sablonra. Egy .xls fájl fog generálódni, amelybe feltöltheti az eladni kívánt termékeket a kiválasztott kategóriából.

Hogyan lehet hozzáférni egy termékkategóriához

Az eMAG Marketplace-en a termékkategóriák normál és magas kockázatú kategóriákba vannak besorolva.

A normál kategóriák esetében a kívánt kategória melletti Hozzáférés igénylése gombra kattintás után a rendszer létrehozza az adott kategóriához kapcsolódó Bizottsági mellékletet, amelyet alá kell írnia ahhoz, hogy később új termékeket listázhasson.

A magas kockázatú kategóriák esetében a kategóriához való hozzáférés kérelmezése után az üzenetközpontba irányítjuk át, ahol meg kell adnia egy sor, a termékekre vonatkozó konkrét megfelelőségi dokumentumot.

 

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban további hasznos videós segédanyagokat osztunk meg, hogy felmerülő kérdéseire mihamarabb választ kaphasson.

Sikeres értékesítést kívánunk!

 

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Kattintson a csillagokra az értékeléshez!

Average rating / 5. Vote count:

Nincsenek értékelések. Legyen Ön az első, aki értékeli.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE