Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Hogyan hozzon létre csomagszámot manuálisan a visszaküldésekhez?

()

Ebben a bemutatóban a fiókjában elérhető új funkciót ismertetjük: az AWB kézi generálását a csomagautomatás visszaküldésekhez.

Ennek az új lehetőségnek az a célja, hogy lehetővé tegye, hogy manuálisan generáljon AWB-ket a csomagautomatákban elhelyezett visszárukhoz, ha az automatikus generálási folyamat során hiba lép fel. Tehát abban az esetben, ha az AWB automatikus generálására tett következő kísérletek sikertelenek, többé nem szükséges törölni a visszaküldési kérelmet, és újrakezdeni az egész folyamatot. Ehelyett az AWB-t manuálisan is létre tudja hozni.

Hogyan generáljon manuálisan visszaküldési AWB-t a csomagautomatákhoz:

A visszaküldés részletei felületen találja a “Felvételi kérelem létrehozása” gombot. Ha megnyomja ezt a gombot, egy ablak nyílik meg, amely három részre tagolva konkrét információkat tartalmaz:

Feladó adatai: az ügyfél adatait tartalmazza.

Címzett adatai: az Ön cégére vonatkozó adatokat tartalmazza.

Információ kérése: az AWB-re vonatkozó adatokat tartalmazza (csomagok száma, biztosítási érték stb.).

A modális ablak tartalmaz egy “Locker” nevű kapcsolót, amely csak az Easybox szekrényekbe történő visszaküldések esetén aktív.

Ha a kapcsoló “IGEN”-re van állítva – Megjelenik két speciális mező a visszaküldéshez a Feladó adatai részen, az eddig felsoroltak mellett. Ezek a mezők csak olvashatóak lesznek, és nem tudja majd módosítani őket:

– Annak az Easyboxnak a neve, ahonnan a csomagot felveszi.

– Az Easybox azonosítója.

– A cím.

– Város.

– Postai irányítószám.

Ha a gomb “NEM” értékre van állítva – Az ügyfél címéről történő visszaküldéshez egy átvételi AWB kerül kiállításra, az Ön fiókjába integrált futárfiók segítségével.

A határon átnyúló visszaküldések esetében a helyes futárfiók megjelenítéséhez a “Fiókom – Címek” részben ki kell tölteni a helyes átvételi és cross border visszaküldési címeket. Ellenkező esetben hibaüzenetet kap, és az AWB létrehozás ablaka nem lesz elérhető.

Ha az API integrációt használja: api-3/awb/save

Ahhoz, hogy az API-n keresztül AWB-t generálhasson a csomagautomatás visszatérítésekhez, meg kell adnia nekünk vagy a következőket:

– A “locker_id” kulcsot az api-3/awb/save oldalon (az api-3/rma/read hívásból kapott “locker_hash” kulcsot) VAGY

– Az api-3/awb/save “street” kulcsát, az Easybox részecskével összekapcsolva (ugyanazt az értéket kell elküldenie nekünk, mint amit az api-3/rma/read hívásban a “pickup_address” kulcson kapott).

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban folyamatosan további hasznos videós segédanyagokat teszünk közzé. Itt további információkat talál a vásárló számára elérhető egyéb fizetési módokkal kapcsolatban is.

Sikeres értékesítést kívánunk!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE