Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Csomagkövetési lefedettség mutató

()

Ebben az útmutatóban bemutatjuk az Account Health mutatók közül a Csomagkövetési lefedettség mérőszámot.

A csomagkövetési lefedettség méri az eMAG Marketplace platformon történő kézbesítések teljesítményét.

A csomagkövetési lefedettség a véglegesített megrendelések (vagy a referencia-időszakban korábban véglegesített “storno” státuszú megrendelések, de csak akkor, ha a visszavonás az első megrendelés véglegesítése óta eltelt több mint 7 nap után történt), amelyekhez a Marketplace platformon keresztül AWB-t állítottak ki, százalékos arányát mutatja a referencia-időszakban véglegesített összes megrendelésből.

Ezt a mutatót a weboldalon található fő ajánlat kiszámításához használt algoritmusban használják. A jó fiókállapot érdekében a Csomagkövetési lefedettség értékét 98%-a felett kell tartani.

Figyelem! A Csomagkövető lefedettséghez nem elég csak AWB-t generálni.

A csomagot a futárnak be kell szkennelnie ahhoz, hogy a csomag státusza megjelenjen az Ön fiókjában. Azok az AWB-k, amelyeket a futár általi beolvasás előtt töröltek, nem számítanak bele a teljesítménymutatóba.

Két olyan eladói kategória van, amelyek esetében a csomagok lefedettségének nyomon követése nem mérhető, és a Dashboard-on mindig fekete státusszal jelenik meg. Ez a két kategória a következő:

  • nemzetközi eladók, akik az eMAG Marketplace platformon értékesítenek, de nem tudják integrálni az eMAG egyik partner futárcégét sem.
  • olyan eladók, akik túlméretes termékeket értékesítenek, és nem tudják azokat az integrált futárszolgálaton keresztül szállítani.

Bár az ő esetükben a mutató státusza mindig fekete lesz, ez nem befolyásolja a számla állapotát, kivéve, ha más teljesítménymutatók, fekete vagy piros státusszal is rendelkeznek.

 

Nagyon fontos! Azok a megrendelések, amelyek legalább 1 terméket tartalmaznak egy túlméretezett kategóriából, nem szerepelnek a mutató algoritmusában: A következő kategóriák túlméretezettnek minősülnek, és kivételt képeznek: Nagy formátumú nyomtatók, operációs rendszerek, OEM asztali alkalmazások, kiskereskedelmi szerver kliensek, elektromos generátorok, szállító- és emelőberendezések tartozékai, bútorszettek, kanapék, könyvespolcok, irodai íróasztalok, gardróbok és szekrények, fiókos komódok, egyéb hálószobabútorok, asztalok, kerti bútorszettek, Matracok, Kerti kerítések és kapuk, Motoros talajművelő gépek és kultivátorok, Fitness súlyok, Trambulinok, Virágdíszek, Márvány, gránit, travertin, Külső ajtók, Garázskapuk, Járdák és járdaszegélyek, Betonkeverők és talicskák, Panelok és kerítéselemek, Motorkerékpárok és robogók, ATV és UTV, Hószán, Ágyneműk, Úszómedencék, szilárd tüzelésű kazánok, kályhák és kandallók, napelemek és rendszerek, virágcsokrok, virágkosarak, betoncsiszolók, betonvágók, kalapácsok, fapellet és brikett, ekék, tárcsás ekék, mezőgazdasági malmok, mezőgazdasági kombájnok, vetőgépek, kapák, műtrágyázó gépek, terménytörmelék-eltávolító gépek, Előregyártott házak, Jachtok és hajók, Fotelek, Sminkasztalok, Elektromos hószórók, Teherautók gumiabroncsai, Üvegházak, Házi lisztőrlők, Szaunák, Kerti házak, Ipari járművek gumiabroncsai, Autó utánfutók, Elektronikus játékengedélyek, Rendezvénysátrak, Állványok, Ökológiai WC-kabin, Biztonsági fülkék, Temetési emlékművek.

 

A csomagkövetési lefedettségi mutató referencia-időszaka a következő:

 

  • A tárgyhónap 1. napjától a tárgyhónap utolsó napjáig tartó időszak, mínusz 1 nap (azaz a tegnapi napig).
  • Az előző referencia-időszak – az előző hónap 1. napjától az előző hónap utolsó napjáig.

A csomagkövetési lefedettségi mutatót befolyásoló fő okok

  • Az olyan eset, ha ki is adja az összes AWB-t az aznapi megrendelésekhez, azokat nem veszi figyelembe, amíg a futár be nem olvassa őket.
  • Az Ön aktív futárai nem tudják lefedni az összes küldeményét, és egyes küldemények esetében egy másik, nem partner futár weboldaláról kell AWB-t kiállítania.
  • Azzal, hogy AWB-ket más futároldalakról generál, azok nem jelennek meg a platformon, és nem ellenőrizhetők.
  • Az Ön aktív futárja nem szállít az ország bizonyos területeire, és emiatt előfordulhat, hogy kénytelen lesz törölni néhány megrendelést.

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE