Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

A termékleírás kidolgozása

()

Ebben az útmutatóban a termékleírás fejlesztésével kapcsolatos hasznos információkat összegezzük. Először is áttekintjük a termékleírás szerepét, és hogy miért nagyon fontos, hogy termékei minél részletesebb, attraktív leírással rendelkezzenek, szöveg, képek és videók együttes használatával. Videók hozzáadása előtt kérjük, jelezze ezen igényét az Üzenetközponton keresztül, hogy kollégáink az ehhez szükséges beállításokat ellenőrizhessék fiókjához vonatkozóan.

Egészítse ki termékei leírását, hogy így vásárlói számára minden szükséges információ hozzáférhető legyen. Egy teljes, minden részletre kiterjedő dokumentáció pozitív hatással van az eMAG Marketplace felületen elérhető termékei látogatottságára és forgalmára.

 

Hogyan fejlesztheti termékei leírását?

 

 • annyi információt adjon meg, amennyi csak rendelkezésére áll – térjen ki a termék használatára, funkcióira;
 • a termék előnyeit, funkcióit képekkel is szemléltesse;
 • lehetőség szerint videókat is töltsön fel, a termék mind teljesebb bemutatása érdekében, kitérve az egyes funkciókra, használatra és teljesítményre;
 • használja a html szerkesztőt, hiszen egyszerű html parancsok alkalmazásával a leírás még vonzóbbá tehető.

Javaslatainkat, melyeket ebben a cikkben gyűjtöttünk össze, akár új termékei feltöltésekor, akár a már meglévő termékei dokumentációjának frissítésekor, azok kidolgozásakor is alkalmazhatja.

Ha egy már az eMAG Marketplace felületre korábban feltöltött termék leírását szeretné módosítani, akkor lépjen be a Termékek à Termékeim menüpontba, és itt válassza ki a módosítani kívánt terméket.

Minden termék mellett szerepel egy szerkesztés gomb. Ide kattintva megjelenik a termék részletes dokumentációja, itt görgessen a Leírás mezőhöz.

Kérjük, a leírás kiegészítésekor csak olyan képeket és videókat töltsön fel, melyek közvetlenül kapcsolódnak a termékhez. Nagyon fontos, hogy a megadott információk relevánsak legyenek, és hogy arra ösztönözzék a vásárlót, hogy az a termék mellett döntsön.

 

Kép hozzáadása

 

Ha a leírást képekkel színesítené, akkor kattintson a Kép ikonra, ami a középső sorban, jobbról az ötödik ikon. Ekkor egy új ablak jelenik meg, ahol a képre vonatkozó adatokat kell megadnia.

Először is egy a képre mutató linket kell megadnia a hivatkozás mezőben. Ez származhat a saját weboldaláról, a gyártóéról, vagy mutathat bármely, a keresőmotorok által talált képre, a kép felhasználására vonatkozó jogi szabályozások és esetleges szerzői jogok figyelembevételével.

Ahhoz, hogy a linket megkapja, kattintson jobb klikkel a képre, és itt válassza a Képcím másolása opciót. Győződjön meg arról, hogy a kép kiterjesztése, ami .jpg, .png vagy .gif lehet, szerepel az így kimásolt link végén.

Térjen vissza a kép feltöltéséhez megnyitott ablakhoz, és jobb klikkel a Hivatkozás mezőbe kattintva, vagy a Ctrl + V billentyűkombinációt használva másolja be az URL-t a mezőbe. A képhez alternatív szöveget is megadhat, ami pontosan leírja, hogy mit ábrázol az adott kép.

Végül, a szélesség és a magasság mezők kitöltésével adja meg, hogy a kép milyen méretben jelenjen meg a leírásban.

Ezalatt három további lehetőséget is talál. Ezeket a kép leíráson belüli pozicionáláshoz kell használnia, ha a feltöltött képet fekete kerettel vagy margókkal szeretné elhatárolni a leírás szövegétől. A leírásba feltöltött képek alapértelmezett szélessége 840 pixel.

Keret hozzáadásához a Keret mezőbe adja meg, hogy milyen széles keret határolja a képet. A keret színe fekete lesz. Az előnézet ablakban folyamatosan ellenőrizheti, hogyan nézne ki a kép a beállítások alkalmazásával.

A kép balra vagy jobbra mozgatásához töltse ki a Vízszintes távolság mezőt, függőleges mozgatásához pedig a Függőleges távolság mezőt, egész számok megadásával.

A megfelelő pozíció megadásához a kép elhelyezését különböző értékek megadásával, összehasonlításával is tesztelheti, hogy végül a legszemléletesebb elhelyezést választhassa.

 

Videó hozzáadása

 

Ha a leíráshoz videót szeretne hozzáadni, kattintson a Forráskód gombra, ami a bal felső sarokban található. Ekkor a leírás formátuma megváltozik, és így speciális kódformátumban adhat hozzá szöveget, valamint videókódokat.

Javasoljuk, hogy a hibaüzenetek elkerülése érdekében csak Youtube-ról ágyazzon be videókat. Az ehhez szükséges embed kód (vagy beágyazás link) a videó oldalán található, és a megosztás (vagy share) gombra kattintva érhető el. Ezt innen egyszerűen be tudja másolni a Leírásba, ha a Forráskód nézeten marad.

Figyelmesen ellenőrizze az így hozzáadott videók tartalmát, hiszen az csak a termék bemutatása szempontjából releváns információkat tartalmazhat. Fontos továbbá, hogy a beágyazott videó jó minőségű legyen, és hogy logókat vagy egyéb promócióra való utalásokat ne tartalmazzon.

 

Szerkesztés HTML nézetben

 

A HTML egy webprogramozáshoz használt nyelv. Számos HTML kód használható a termékleírás küllemének javításához, így javasoljuk az úgynevezett HTML tag-ek használatát.

Ezeket a tag-eket képek, linkek, videók hozzáadásához, valamint a szöveg szerkesztéséhez, és a fontosabb elemek esztétikus kiemeléséhez is használhatja.

Néhány HTML kód, amit használhat a leíráshoz:

 • <center> szöveg </center> – középre helyezés;
 • <h1> szöveg </h1> – főcím;
 • <h2> szöveg </h2> – alcím;
 • <p> szöveg </p> – bekezdés tag, a szöveg elé és után térköz kerül;
 • <p style=”text-align: right;”>szöveg</p> – a szöveg jobbra igazítása;
 • <p style=”text-align: left;”>szöveg</p> – a szöveg balra igazítása;
 • <p style=”text-align: center;”>szöveg</p> – a szöveg középre igazítása.

A HTML kódokat más weboldalakról is kimásolhatja (például a gyártó oldaláról), és egyszerűen beillesztheti ide.

Egy jól felépített, teljes leírás több oldallátogatást eredményez, és így javulhat a termék konverziója is. Javasoljuk, hogy a többi leírás szekcióban elérhető opciót is használja.

 

További szerkesztési lehetőségek

 

A leírásban megadott információkat vízszintes vonallal is elválaszthatja. Ehhez kattintson az Elválasztóvonal beillesztése ikonra, ami jobbról a harmadik ikon.

Speciális karakterek beillesztéséhez kattintson a Speciális karakter beillesztése ikonra.

Kisebb kiemelésekhez elérhető szövegszerkesztési lehetőségeket a második sor elején talál, ezek: félkövér, dőlt és aláhúzott.

Ha bizonyos információkat felsorolásszerűen szeretne megadni, akkor használja a Számozás vagy a Felsorolás lehetőségeket.

A leírás kidolgozásakor az Előnézet gombra kattintva bármikor ellenőrizheti hogy nézne ki a leírás az oldalon.

 

Dokumentációs szabványok

 

A leírás kidolgozásakor figyelembe kell vennie az eMAG Marketplace dokumentációs elvárásait és szabványait, ellenben a termék dokumentációja visszautasításra kerül.

 • Ne illesszen be más oldalra mutató olyan linkeket, ahol terméke szintén megvásárolható.
 • A leírásban ne szerepeljenek a kimondottan az ajánlatra vonatkozó adatok, például az árra, elérhetőségre, garanciára, szállítási időre, vagy a cégre conatkozó információk.
 • A leírás kidolgozásakor csak magyarul írjon, az egyéb nyelveken készített leírások visszautasításra kerülnek.
 • Ne használjon gyenge minőségű vagy nem az adott termékről szóló képeket vagy videókat.

 

Az admin felület eMAG Academy menüpontja alatt folyamatosan további hasznos videós segédanyagokat teszünk közzé annak érdekében, hogy a felület használatával kapcsolatban felmerülő kérdéseire a lehető leghamarabb megválaszolhassunk.

 

További jó munkát kívánunk!

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Kattintson a csillagokra az értékeléshez!

Average rating / 5. Vote count:

Nincsenek értékelések. Legyen Ön az első, aki értékeli.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE