Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

A termékleírás módosítása az átvett dokumentációt használó termékeknél

()

A közzétett termékek dokumentációjának szabványosítása érdekében az eMAG a dokumentáció egyes elemeinek – úgy, mint a megnevezés, jellemzők, képek és leírás – átvétele mellett döntött, hogy ezáltal teljeskörű információt nyújthasson a vásárlóknak a keresett termékekről.

Ha a termék dokumentációjának megváltoztatásához nincs jogosultsága, akkor azt nem tudja közvetlenül fiókjából megváltoztatni. Ha ilyen esetben a termék dokumentációjának manuális szerkesztő felületére lép, a dokumentáció egyes mezői inaktívan, szürkén jelennek meg, és azok nem szerkeszthetők.

Ha a dokumentációt XLS template fájl importálásával vagy API kapcsolaton keresztül frissítené, a módosítások akkor sem kerülnek mentésre.

Ezért is nagyon fontos, hogy a dokumentáció frissítését követően mindig ellenőrizze, hogy a szerkesztett részek mentésre kerültek-e és megjelennek-e az eMAG oldalán.

Az eMAG által átvett dokumentáció javításának egyetlen módja az, hogy a TermékekTermékkategóriák menüpontba belépve kiválasztja azt a termékkategóriát, amiben a szerkeszteni kívánt termék szerepel, és itt a kiválasztott kategória mellett található a termékfrissítési fájl létrehozása gombra kattintva letölti a kategória frissítő template fájlját.

Ezt követően nyissa meg a letöltött fájlt, és itt módosíthatja a termék nevét, márkáját, leírását, képeit, paramétereit, ahogyan szeretné, majd mentse el a fájlt.

Ezután lépjen az Üzenetközpont – Marketplace Kapcsolatfelvétel menüpontba, és válassza ki az üzenet Kategóriájánál a Technikai támogatást, a témánál pedig a „Blokkolt termékek dokumentációjának frissítése” lehetőséget. Az üzenetben pedig foglalja össze, hogy milyen változtatásokat hajtott végre a termékdokumentációban, és hogy miért szeretné megváltoztatni a dokumentációt, majd a mellékleteknél kattintson a Fájlok kiválasztása gombra, és itt válassza ki az elmentett fájlt a végrehajtott módosításokkal, és töltse fel az üzenethez, végül kattintson a zöld Küldés gombra.

Az üzenetét feldolgozó csapat ellenőrizni fogja a fájlban szereplő termékek dokumentációján végrehajtott módosításokat. Ha ezek a módosítások megfelelnek az eMAG dokumentációs szabványainak, a termék leírása frissítésre kerül, és az újonnan megadott információkkal jelenik majd meg az oldalon.

 

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban további hasznos videós segédanyagokat talál, hogy a felület használatával kapcsolatban felmerülő kérdéseire a lehető leghamarabb válaszolhassunk.

Sikeres értékesítést!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE