Referenciakód – Kötelező paraméter a divat kategória termékeinél

()

Ebben az útmutatóban áttekintjük, hogyan valósítható meg a divat kategóriában, hogy sokkal vonzóbban és könnyebben kezelhetően jeleníthessük meg a listázott termékeket a felületen, és ezáltal termékei konverziója is növekedhessen.

Annak érdekében, hogy egyszerűsítsük a termékek családba rendezését, egy új paraméter került bevezetésre, amelyet minden divatcikk esetén ki kell tölteni, ez a “referenciakód”.

Ezáltal az eMAG rendszere termékeit termékcsaládokba tudja rendezni, vagyis az eMAG oldalán az ugyanabba a termékcsaládba tartozó termékek egy oldalon jelennek meg, a termék- és méretvariánsok alapján.

Példa: Egy női felső több színben kapható, és az egyes színek is több méretben elérhetők.

A referenciakód az ugyanolyan színben kapható különböző méretű termékeket csoportosítja. Az új karakterisztika megadásával a termék előnyösebben jelenik meg az oldalon, és a vásárlók egyszerűbben választhatják ki a kívánt terméket, mivel az összes létező variáns egy termékoldalon jelenik meg, ami sokkal kényelmesebbé teszi a vásárlást.

 

A referenciakód könnyen azonosítható a termékek címkéjén található információk alapján. Az egyszerűség kedvéért az alábbiakban néhány példán szemléltetjük, hogy mi is a referenciakód, és hogy milyen elemekből áll:

  • Marella női felső:

          Termékkód (PN) = 3221-ROSE-38 (root + színkód + méret)

          Referenciakód = 3221-ROSE (root + színkód) ·

  • GUESS cipő:

          Termékkód (PN) = 456732-ORANG-38 (root + színkód + méret)

          Referenciakód = 456732-ORANG (root + színkód) ·

  • GUESS táska:

          Termékkód (PN) = HWQM78-89230-SML

          Termékkód (PN) = Referenciakód >> ezek egyszerű termékek, társított méretvariációk

          nélkül, tehát azonos a referenciakódjuk.

 

Ez a paraméter leegyszerűsíti a termékek családba kötésének folyamatát, és a termékvariánsok weboldalon való megjelenítését is fejleszti. Ezáltal a vásárlók könnyedén és gyorsan kiválaszthatják a kívánt terméket.

 

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban folyamatosan további hasznos segédanyagokat teszünk közzé. Itt a termékfeltöltéssel kapcsolatban is folyamatosan teszünk közzé újabb segédanyagokat.

Sikeres értékesítést!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE