Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Általános hibaüzenetek a Black Friday kampányfájl feltöltése során

()

Ebben a útmutatóban összegyűjtöttük az ajánlatok elutasításának lehetséges okait. A Black Friday ajánlatok feltöltésére még október 29-ig van lehetősége. Amennyiben már feltöltötte ajánlatait, kérjük, nézze át őket, és győződjön meg arról, hogy a feltöltés sikeres volt.

A kampány ajánlatok táblázatos feltöltése

Az eMAG Marketplace felületen, Promóciók à Kampányok menüpontban találja a Black Friday 2022 HU kampányunkat, amihez a szokásos módon, a kampányajánlatokat tartalmazó template fájl feltöltésével csatlakozhat.

Kérjük, tartsa szem előtt, hogy az év egyéb kampányaival szemben a Black Friday 2022 HU kampányban a Készlet (J) oszlop kitöltése is kötelező.

 Kattintson ide a részletes útmutató megnyitásához, amiben kitérünk a kampányfájl kitöltésének részleteire.

Lehetséges hibaüzenetek – áttekintése

Ha a feltöltést követően hibára fut az import fájl egy része vagy egésze (részleges vagy hibás import), akkor az elutasítás konkrét okát termékajánlatonként a Műveletek oszlopban található letöltés ikonra / riport gombra kattintva ellenőrizheti. Az így letölthető excel fájlban azok a termékek jelennek meg, melyek feltöltése hibára futott. A hiba részletes leírása a Feedback (Y) oszlopban található.

Összegyűjtöttük a leggyakoribb okokat, ami miatt a rendszer elutasíthatja a feltöltött ajánlatokat:

  1. Hibaüzenet: A kampányba beküldött termék visszautasításra került, mert a termék eladási ára kisebb, vagy egyenlő kell legyen a termék elmúlt 30 napban beállított legalacsonyabb árával.

A Black Friday kampányban való részvételhez az utóbbi 30 nap legversenyképesebb eladási áránál is kedvezőbb ár megadása szükséges, és ezeknél a termékeknél az ártörténet adatai szerint találtunk az adott periódus alatt a megadottnál kedvezőbb árat. Az elmúlt 30 nap aktuálisan az adott termékre érvényes legversenyképesebb eladási árát itt tudja ellenőrizni:

Promóciók à Kampányok à Black Friday 2021 HU; a sor végén a Kampány részleteire kattintva, a korábban feltöltött fájl letöltését követően az Q oszlop (CMMP_30_days, Legalacsonyabb ár (Elmúlt 30 nap)). Ahhoz, hogy az aktuális CMMP_30_days értékkel dolgozzon, kérjük, mindig friss kampányfájlt használjon.

Kérjük, az itt szereplő árat vegye figyelembe a kedvezményes eladási ár kalkulációjakor, hiszen ennek az elmúlt 30 nap legalacsonyabb áránál ( Q oszlop) legalább 5%-al vagy 400 HUF -al kevesebbnek kell lennie.

  1. Hibaüzenet: A javasolt kedvezmény alacsonyabb, mint a kampányhoz elvárt minimum kedvezmény értéke Frissítse az árakat a javaslatnak megfelelően.

A Q oszlop (CMMP_30_days, Legalacsonyabb ár) értékéhez képest további kedvezmény megadása szükséges, itt a minimum kedvezmény, amivel a rendszer engedi az ajánlat feltöltését: 5% vagy 400 HUF.

  1. Hibaüzenet: A javasolt kampány utáni eladási ár magasabb, mint az ajánlathoz megadott maximum ár. Az ajánlat feltöltéséhez frissítse az árakat.

A már feltöltött termékek maximum árát szükséges frissíteni, a Termékek à Termék kategóriák menüpontból letölthető ajánlat frissítése fájl segítségével. Az adott termékek maximum árának módosítását követően az ajánlat frissítése fájl az Excel importálása menüpontban tölthető fel a felületre. Miután frissítette a maximum árakat, ismét feltöltheti a kampány ajánlatokat tartalmazó fájlt a Black Friday kampányba.

  1. Hibaüzenet: A megadott eladási ár alacsonyabb, mint a termékhez megadott minimum ár. Az ajánlat feltöltéséhez frissítse az árakat.

A már feltöltött termékek minimum árát szükséges frissíteni, a Termékek à Termék kategóriák menüpontból letölthető ajánlat frissítése fájl segítségével. Az adott termékek minimum árának módosítását követően az ajánlat frissítése fájl az Excel importálása menüpontban tölthető fel a felületre. Miután frissítette a minimum árakat, ismét feltöltheti a kampány ajánlatokat tartalmazó fájlt a Black Friday kampányba.

  1. Hibaüzenet:  A terméknél javasolt ár alacsonyabb, mint a kampányban szereplő terméknél elvárt minimum ár. Válassza ki a magasabb eladási árral rendelkező termékeket.

A kampányba feltöltött ajánlatok minimum ára nem lehet alacsonyabb nettó 500 Ft-nál. Így a Black Friday árat szükséges módosítani, vagy javasoljuk, hogy olyan termékekkel vegyen részt a Black Friday kampányban, melyek versenyképes ára magasabb, mint nettó 500 Ft.

  1. Hibaüzenet: A kampányba beküldött termék visszautasításra került Marketplace csapat által.

Ilyen esetben a termék visszautasításáról bővebb információkért keresse közvetlenül kapcsolattartóját, vagy írjon nekünk az Üzenetközponton keresztül, Black Friday- Ajánlat feltöltése témát választva.

A hibára futott terméksorok javítása után ez a visszajelzéseinket tartalmazó, cms-error-report template fájl is feltölthető. Így sikeres feltöltést követően ezeket a termékajánlatokat is hozzáadja a rendszer a korábban feltöltött ajánlatokhoz.

A feltöltött ajánlatok ellenőrzése

Ha valamennyi Black Friday kampányba szánt termékét feltöltötte, és az esetleges hibákat javította, ellenőrizheti, mely termékei kerültek elfogadásra a Black Friday kampányban. Ehhez lépjen vissza a Promóciók – Kampányok menüpontból elérhető Kampánylistához, és itt a Black Friday 2021 HU kampány mellett az alábbi riportokat töltheti le:

  • Elfogadott ajánlatok oszlopban: Kampány ajánlatok fájl generálása gombra kattintva letöltheti, mely termékei kerültek elfogadásra.
  • Blokkolt ajánlatok egy másik kampányban oszlopban: Másik kampányban lévő, blokkolt ajánlatok fájl generálása gombra kattintva letöltheti, mely termékei szerepelnek egy másik kampányban is.
  • Visszautasított ajánlatok oszlopban: Kampány ajánlatok generálása gombra kattintva megtekintheti melyek azok az ajánlatok, melyek visszautasításra kerültek / melyek feltöltési hibáit nem sikerült még javítania.

Ahhoz, hogy ezeket az ajánlatokat is sikeresen szerepeltethesse az idei Black Friday kampányban, kérjük, módosítsa a megadott adatokat.

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban folyamatosan további hasznos segédanyagokat teszünk közzé.

Sikeres értékesítést kívánunk!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE