Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Termékek menüpont

()

Ebben az útmutatóban a Termékeim menüpontot mutatjuk be. Áttekintjük, milyen hasznos információkat talál itt az eMAG Marketplace platformra feltöltött termékeivel kapcsolatban.

Az eMAG Marketplace platformra feltöltött termékei adatainak áttekintéséhez és szerkesztéséhez kattintson a Dashboard-on a Termékek menüre, majd válassza a Termékeim menüpontot. Itt a Marketplace platformra eddig feltöltött összes terméke megjelenik. Az oldal tetején elérhető szűrő segítségével egyszerűen kereshet a termékek között.

 

Az oldalon elérhető szűrőfeltételek

 

 • Kategória– a termékkategória megadásával kereshet a termékre;
 • Termék azonosítás– a termékre ID, PNK, Termékkód vagy EAN alapján szűrhet;
 • Jóváhagyott termékek – csak azok a jóváhagyott termékek jelennek meg találatként, melyek neve hasonló a mezőbe írt terméknévhez;
 • Státusz– csak azok a termékek jelennek meg, melyek a kiválasztott érvényesítési státusszal rendelkeznek. Ez lehet: Validálás alatt, Gyártó elfogadásra vár, EAN-kód elfogadásra vár, Új dokumentáció elfogadása függőben, Hibás termék – Gyártó elutasítva, Hibás termék – EAN-kód elutasítva, Elutasítva, Elfogadott dokumentáció, Frissítés jóváhagyásra vár vagy Blokkolva. A státuszok alapján nem csak itt, hanem egyszerűen a tabokra kattintva is szűrhet.
 • Termékcsalád neve– csak azok a termékek jelennek meg, melyek termékcsalád neve megegyezik a mezőbe írt termékcsalád névvel;
 • Családon belüli termékvariáció – aszerint szűrhet termékei közt, hogy családba vannak-e kötve vagy nem ;
 • Fejlesztések – aszerint szűrhet, hogy az adott termékek dokumentációját fejlesztette, módosította-e az elmúlt időszakban, vagy sem;
 • Képpel rendelkező termékek száma– szűrőnél azt ellenőrizheti, hogy mely termékei azok, melyek dokumentációját képek nélkül, egy képpel, két képpel, illetve három vagy több képpel töltött fel;
 • EAN-kódos termék– aszerint kereshet termékei közt, hogy rendelkeznek-e EAN kóddal vagy sem;
 • Nem lehetséges az összekötés– itt azokra a termékeire szűrhet, melyeket már nem lehet társítani, mert vagy már össze vannak kapcsolva, vagy a termékasszociáció elutasításra került, mert a termék vagy nem azonos azzal, amihez hozzá kívánta kapcsolni, vagy mert az adott márka kizárólagos forgalmazású.

Kattintson az Alkalmazott szűrők gombra, ha a nagy termékszám miatt még több szűrőfeltételre lenne szüksége. Az itt elérhető szűrők a következők:

 • Termék gyártója– a termékekre gyártó szerint szűrhet;
 • Dokumentáció jogosultságának megváltoztatása –aszerint szűrhet, hogy Ön a termékdokumentáció tulajdonosa vagy összekapcsolt ajánlatról van szó vagyis nem a saját dokumentációját használja az ajánlathoz;
 • Blokkolás oka– csak azokat a termékeket mutatja, melyek blokkolva vannak valamilyen okból kifolyólag Ez lehet: Jog, Hibás dokumentum, Ár, Termék duplikálása, Szellemi tulajdon megsértése, Termék állapot vagy Gyanús termék;
 • Állapotszűrő viselkedése –ez a szűrő csak nemzetközi eladóknál használható;
 • Fordítás függőben– ezt a szűrőt is szintén csak nemzetközi eladók használják. Itt kereshet aszerint, van-e olyan termék, ahol a fordítás jóváhagyásra vár.

Miután kiválasztotta a megfelelő szűrőfeltételeket, kattintson a Keresés gombra, majd hamarosan megjelennek a keresési eredmények. A kiválasztott szűrőfeltételek törléséhez kattintson a Reset gombra.

A terméklistában az eMAG Marketplace platformra feltöltött összes terméke megjelenik. Itt gyorsan és könnyedén ellenőrizheti termékei adatait, állapotát, vagy adott esetben a termék dokumentáció javításának részleteiről is tájékozódhat, illetve összekapcsolhatja ajánlatait az oldalon már fent lévő termékek dokumentációival, vagy akár szerkesztheti is azt.

 

A terméklista elemei

 

Ha a termékeit szeretné Termék családba kötni, a bal oldalon válassza ki a kívánt termékeket, ekkor automatikusan megjelenik a Add/Edit family gomb, amire kattintva a család beállításait elvégezheti. Ez a gomb akkor is hasznos lehet, ha terméke elutasításra kerül amiatt, mert családba kellett volna kötnie.

 • A Termék oszlopban a termékre vonatkozó információkat találja, ezek a termék neve, a termék gyártója, a kategória és a dokumentáció jogosultságának megváltoztatása.
 • A Termékazonosító oszlop tartalmazza az összes szükséges adatot és azonosítót az egyes termékek beazonosításához: így az ID-t, PNK-t, Termékkódot és EAN-t.
 • Dokumentáció státusza a termékek aktuális státuszát aszerint mutatja, hogy az éppen a validálási folyamat mely szakaszában van.
 • A Státusz részletek vagy Visszautasítás oka oszlopokban a termék esetleges elutasításának oka jelenik meg, vagy, hogy mely fontos adatok hiányoznak az adott dokumentációból. Ez lehet például hiányos leírás, hiányzó képek vagy hiányzó szűrőfeltétel a karakterisztikáknál.

Ha a termékdokumentáció már jóváhagyásra került, akkor ez az utolsó előtti oszlop Fejlesztési javaslatokat kínál.

A Műveletek oszlopban a Termék beállítások gombra kattintva hozzákapcsolhatja ajánlatát egy már az oldalon szereplő termék dokumentációjához. Ide kattintva egy új ablak jelenik meg 3 darab hasonló ajánlattal, amelyekhez társíthatja, hozzákapcsolhatja termékajánlatát.

A sárga Szerkesztés gombra kattintva szükség esetén az adott termék adatlapját szerkesztheti.

A Termékeim menüben is feltölthet egyszerre több terméket tömegesen az XLS upload gombra kattintva. Ekkor egy új ablak nyílik meg, itt kattintson a Dobd ide a fájlokat a feltöltéshez feliratra, majd válassza ki a feltölteni kívánt template fájlt. A fájl kiválasztását követően kattintson a Megnyitásra, majd a Feltöltés gombra.

 

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban folyamatosan további hasznos videós segédanyagokat teszünk közzé. Ezek között további, a termékek feltöltésével kapcsolatos információt is talál.

 

Sikeres értékesítést kívánunk!

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Kattintson a csillagokra az értékeléshez!

Average rating / 5. Vote count:

Nincsenek értékelések. Legyen Ön az első, aki értékeli.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE