Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Hogyan töltse ki helyesen a termékjellemzőket?

()

Ebben az útmutatóban, bemutatjuk hogyan kell kitöltenie megfelelően a termék jellemzőit.

A termék jellemzői fontosak, mind a termékoldal látogatottságának, mind a konverziós ráta gyors növelése szempontjából. Ezen kívül további információkkal szolgálnak a vásárlók számára, hiszen a legtöbb jellemző keresési szűrőként működik az oldalon.

A szűrők nagyon fontos szerepet töltenek be az eMAG Marketplace felületén, hiszen a kevés megadott jellemző növeli annak az esélyét, hogy a vásárló egy olyan kifejezést használ, amely az Ön termékének egyik jellemzője lehet, így a kevés jellemző beállításának köszönhetően a rendszer nem fogja ki listázni a vásárlónak azt.

A jellemzők fontossági sorrendje a következő:

  • Alapvető jellemzők
  • Speciális funkciók

Az alapjellemzők azok a kötelező jellemzők, amelyek a termék eMAG Marketplace-re történő feltöltéséhez szükséges minimális információmennyiséget alkotják.

A bővített jellemzők az opcionális és ajánlott jellemzőkből állnak. Ezek kitöltése opcionális, de nagyon fontos szerepet játszik a termékoldal látogatottságának növelésében.

Opcionális – hasznos információkkal látja el a látogatókat, amelyek befolyásolhatják a vásárlási döntést. Ezek is pozitív szerepet játszhatnak a vásárlási döntésben.

Ajánlott – a webhelyen található termékek szűrésére szolgál. Nem kötelező kitölteni ezeket a mezőket, de a szűrés szempontjából fontosak. Ha úgy dönt, hogy üresen hagyja őket, akkor előfordulhat, hogy a vásárlók által keresett termékek között nem jelenik meg az Ön terméke.

Rögzített– bizonyos típusú jellemzők esetében a kitöltött mező mellett megjelenik a Korlátozó opció, jelezve, hogy a kiválasztással elérhető értékektől eltérő értékek nem tölthetők ki.

Ha kitöltötte a jellemzők melletti mezők mindegyikét, kattintson az “Adjon meg egy értéket” gombra. Automatikusan több, más eladók által már beillesztett opciót fog kapni. Használhatja ezen értékek bármelyikét, vagy új értéket adhat hozzá. Az egyes jellemzőkhöz további értékeket adhat hozzá az egyes mezők melletti Plusz gomb megnyomásával.Ha le akar mondani egy másik érték hozzáadásáról, kattintson a mező melletti X jelre. Ha egy kötelező mezőt üresen hagy, vagy valamelyiket nem tölti ki helyesen, akkor a termék nem kerül feltöltésre az eMAG Marketplace-re.
A termék visszautasítható a következetlen jellemzők, a különleges jelek vagy Caps Lock használata, a helytelen mértékegység használata, egy másik szín hozzáadása stb. miatt. Vissza kell térnie arra a mezőre, ahol a hibát jelentették. Töltse ki a dokumentáció összes mezőjét a helyes adatokkal, és mentse el a változtatásokat.

Mit kell figyelembe venni a termék jellemzőinek kitöltésekor:

– Győződjön meg arról, hogy a hozzáadott jellemzők és a dokumentáció más részeiben (cím, leírás, képek) szereplő információk között nincsenek eltérések;

– ha egy termék több színváltozatban vagy méretben is elérhető, a Jellemzők területen az egyes termékváltozatoknak megfelelő jellemzőket kell hozzáadni, nem pedig az adott termékhez rendelkezésre álló összes jellemzőt.

– Győződjön meg arról, hogy a “Méret” mezőbe a 2XS, 2XL típusú értékeket töltötte be, és nem az XXS vagy XXL típusú értékeket;

– ne adjon hozzá speciális karaktereket, például !, @, #, $,%, ^, &, *, (,);

– ne használja a teljesen nagybetűvel írt általános szavakat (pl.: TERMÉSZETES BŐR). Kivételt képeznek a szokásos kifejezések és rövidítések (pl.: SSD, DVD, UHD).

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban további hasznos videós segédanyagokat osztunk meg, hogy felmerülő kérdéseire mihamarabb válaszolhassunk.

Sikeres értékesítést kívánunk!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE