Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Termék kategóriák – Ajánlatok kezelése

()

Ebben az útmutatóban bemutatjuk, hol töltheti le egyszerűen az ajánlatok kezeléséhez szükséges .XLS fájlokat az eMAG Marketplace-ről.

Az „Ajánlatok kezelése” fülön található .XLS fájl segítségével egyszerűen társíthat nagy mennyiségű terméket a webhelyen már aktív dokumentációval rendelkező ajánlatok alapján, az EAN kódok segítségével.

Lépjen be a “Termékek – Termék kategóriák” menüpontba. Itt megjelenik az összes kategória, amelyhez hozzáférhet, valamint a közzétett termékei. Ez a szakasz 5 további részre került felosztásra a művelet típusától függően:

  • Termék tartalom – 6 fájltípus alapján lehet szűrni: “Minden XLS sablon”, “Piszkozat mentése”, “Értékesítés kezdése”, “Tartalom minőségének javítása”, “Termék javítása” és “Termékvariációk”
  • Készlet és ár – 6 fájltípus alapján lehet szűrni: “Minden XLS sablon”, “Készlet”, “Ár”, “Ajánlatok frissítése”, “EOL” vagy “Blokkolt”
  • Ajánlat kezelése – szűrheti az eredményeket a “Minden XLS sablon”, “Ajánlat hozzáadása”, “Mennyiségi adatok”, “EOL” és “Blokkolva” fájlok szerint.
  • Hirdetések, termékpromóciók és kampányok – megjelenítheti a “Minden XLS sablon” fájlt, illetve azokat, amelyeket kifejezetten a hirdetésekhez, kampányokhoz, promóciós csomagokhoz, EOL vagy blokkolt kampányokhoz hoztak létre.
  • Határon túli értékesítés – a fájltípusok szűrése alapján lehet “Minden XLS sablon”, Fordítások, “EOL” vagy “Blokkolva” fájl.

Az “Ajánlatok kezelése” lapon az Ajánlatok csatolásához szükséges fájlt listázza a rendszer, a Mennyiségi adatok megadásához szükséges excelt, illetve az EOL és a Blokkolt termékeket.

A szűrőterületen csak az Ön számára elérhető kategóriák jelennek meg, vagy az oldal tetején lévő szűrők módosításával megtekintheti az összes elérhető kategóriát és hozzáférést kérhet új kategóriákhoz.

Ezt úgy teheti meg, hogy az „Elfogadott termékek” mezőben az „Összes” opciót választja, és ugyanezt választja a Kategória hozzáférés mezőben is. A Keresés gomb megnyomása után az összes kategória megjelenik.

A szűrőterület alatt további 5 fül található, amelyek lehetővé teszik a fájltípusok megjelenítését a következők függvényében:

  • Minden XLS sablon – a terméktartalom területéhez tartozó összes fájltípust megjeleníti.
  • Ajánlat hozzáadása – csak azokat a fájltípusokat jeleníti meg, amelyekkel könnyen feltölthet ajánlatokat az EAN-kód segítségével.
  • Mennyiségi adatok – csak azokat a fájlokat szűri, amelyekkel az FBE-ben aktív termékek adatait frissíti.
  • EOL – csak a Kifutott termékek újraaktiválásához szükséges fájlt jeleníti meg.
  • Blokkolva – csak a platformon technikai okokból blokkolt termékeket tartalmazó fájlt tudja letölteni.

Miután alkalmazta a kívánt szűrőket, láthatja az összes kategóriáját, illetve azokat, amelyekhez még nincs hozzáférése. Ha csak az alkategóriák szintjén szeretne látni, kattintson az „Visszatartás / Kibővítés gombra”.

A kategóriák listájában több oszlopban láthatja az egyes termékkategóriák adatait, az egyes státuszokban lévő termékek számát és a letölthető fájlok típusait. A „Kategória” oszlopban az összes kategória látható, amelyhez hozzáférhet, a kategóriától a hozzá rendelt alkategóriákig.Az egyes kategóriákhoz rendelt azonosító a második oszlopban érhető el. A kategóriák szűréséhez használhatja az egyedi azonosítóját.

A “Mennyiségi adatok” oszlop az összes olyan ajánlatot felsorolja, amely készlettel rendelkezik.

Az “EOL” oszlopban azoknak a termékeknek a száma látható, amelyek End of Life státuszt kaptak, és amelyeket újra aktiválhat a platformon.

A “Blokkolva” oszlopban ellenőrizheti, hogy az egyes kategóriákban hány terméke van blokkolva.

A “Fájl típusok” oszlopból hozza létre a következő fájltípusokat az egyes kategóriákhoz:

• Ajánlat hozzáadása
• Mennyiségi adatok
• EOL
• Blokkolt

Letöltheti a fájlt az EAN-ajánlatok csatolásához. Miután létrehozta és kitöltötte az .XLS fájlt, kattintson a „Tovább a termékfeltöltésre” gombra, és átirányítjuk az .XLS importálás részbe, ahol feltöltheti az .XLS fájlokat. A kívánt fájlt a Fájl feltöltése gomb segítségével töltheti fel.

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban további hasznos videós segédanyagokat osztunk meg, hogy felmerülő kérdéseire mihamarabb válaszolhassunk.

Sikeres értékesítést kívánunk!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE