Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Termék kategóriák – Készlet és ár

()

Ebben az útmutatóban bemutatjuk azt a menüpontot, ahol le tudja tölteni az eMAG Marketplace-n lévő készletek és árak frissítéséhez szükséges .XLS fájlokat.

Ezzel az .XLS fájl segítségével gyorsan frissítheti a készletet és az árat nagyobb mennyiségű termékszámnál. További .XLS fájlokat talál, amelyeket használhat az ajánlatok, az EOL termékek vagy a blokkolt termékek frissítéséhez is.

Lépjen be a “Termékek” menü – “Termék kategóriák” almenübe. Az újonnan megnyitott oldalon láthatja az összes kategóriát, amelyhez hozzáférhet, valamint a közzétett termékeit. Ez a szakasz további 5 részre van osztva a művelet típusától függően:

 • Termék tartalom – itt 6 fájltípus alapján tudja szűrni az ajánlatokat: „Minden XLS sablon”, „Piszkozat mentése”, „Értékesítés kezdése”, „Tartalom minőségének javítása”, „Termék javítása” vagy „Termékvariációk”.
 • Készlet és ár – itt szintén 6 lehetősége van a fájltípusok szűrésére: „Minden XLS sablon”, „Készlet”, „Ár”, „Ajánlatok frissítése”, „EOL” vagy „Blokkolt”.
 • Ajánlatok kezelése – szűrheti az eredményeket a következők szerint: „Minden XLS sablon”, „Ajánlat hozzáadása”, „Mennyiségi adatok”, „EOL” vagy „Blokkolva”.
 • Hirdetések, termék promóciók és kampányok – megjeleníti az összes .XLS fájlt ezen az oldalon, illetve azokat, amelyeket kifejezetten az „Ads”, „Kampányok”, „Promóciós csomag”, „EOL” vagy „Blokkolva” kampányok számára hoztak létre.
 • Határon túli értékesítés – fájltípusok szűrése a következők alapján: „Minden XLS sablon”, „Fordítások”, „EOL” vagy „Blokkolva” fájlok szerint.

Kattintson a “Készlet és ár” mezőre, ha csak az itt elérhető .XLS fájllehetőségeket szeretné látni.

A szűrőterületen csak az Ön számára elérhető kategóriák jelennek meg, vagy az oldal tetején lévő szűrők módosításával megtekintheti az összes elérhető kategóriát és hozzáférést kérhet új kategóriákhoz.

Ezt úgy teheti meg, hogy az Elfogadott termékek mezőben az „összes” opciót választja, és ugyanezt az opciót („összes”) a Kategória hozzáférés mezőben. A Keresés gomb megnyomása után az összes kategória megjelenik.

A szűrőfelület alatt további 6 fül található, amelyek lehetővé teszik a fájltípusok megjelenítését a következők szerint:

 • Minden XLS sablon – a terméktartalom területéhez tartozó összes fájltípust megjeleníti.
 • Készlet –ez a fájl csak a készletek frissítésére alkalmas
 • Ár – csak az árak frissítéséhez szükséges fájlt tudja letölteni
 • Ajánlatok frissítése – csak az aktív ajánlatokat tartalmazza
 • EOL – csak a Kifutott termékek újraaktiválásához szükséges fájlt jeleníti meg
 • Blokkolva – a platformon technikai okokból blokkolt termékeket tartalmazó fájlt tudja letölteni.

Miután alkalmazta a kívánt szűrőket, láthatja az összes kategóriáját, illetve azokat, amelyekhez még nincs hozzáférése. Ha csak az alkategóriák szintjén szeretne látni, kattintson az „Kinyit / Becsuk gombra”.

A kategóriák listájában több oszlopban láthatja az egyes termékkategóriák adatait, az egyes státuszokban lévő termékek számát és a letölthető fájlok típusait.

A „Kategória” oszlopban az összes kategória látható, amelyhez hozzáférhet, a kategóriától a hozzá rendelt alkategóriákig.

Az egyes kategóriákhoz rendelt azonosító a második oszlopban érhető el. A kategóriák szűréséhez használhatja az egyedi azonosítóját.

Az “OOS” oszlop az elmúlt 7 napban készlet nélkül maradt ajánlatok számát mutatja, amelyeknek a magasabb konverziós ráta miatt javasolt a készlet feltöltése

Az “AOOS” az az oszlop, amely azoknak az ajánlatoknak a számát mutatja, amelyek készlete valószínűleg elfogy a következő 7 napban, és amelyek esetében ajánlott a készlet frissítése.

Az “Árzuhanás” oszlopban láthatja azon ajánlatok számát, amelyek árcsökkentés esetén nagy értékesítési potenciállal rendelkeznének

Az “EOL” oszlopban azoknak a termékeknek a száma látható, amelyek End of Life státuszt kaptak, és amelyeket újra aktiválhat a platformon.

A “Blokkolva” oszlopban ellenőrizheti, hogy az egyes kategóriákban hány terméke van blokkolva.

A “Fájl típusok” oszlopból hozza létre a következő fájltípusokat az egyes kategóriákhoz:

 • Készletek frissítése
 • Frissítse a termékeket
 • Ajánlatok frissítése
 • EOL
 • Blokkolva

Ezeket a fájlokat letöltheti a jobb oldalon, a kategóriák listája fölött található gombok segítségével, ebben az esetben a fájlban az összes engedélyezett termékkategória szerepelni fog.

Miután létrehozta és kitöltötte az .XLS fájlt, kattintson a „Tovább a termékfeltöltésre” gombra, és átirányítjuk az .XLS importálás részbe, ahol feltöltheti az .XLS fájlokat. A kívánt fájlt a Fájl feltöltése gomb segítségével töltheti fel.

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban további hasznos videós segédanyagokat osztunk meg, hogy felmerülő kérdéseire mihamarabb válaszolhassunk.

Sikeres értékesítést kívánunk!

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE