Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Hogyan töltsd ki a DAC 7-hez szükséges információkat a fiókodban?

()

Az adózás területén történő közigazgatási együttműködésről szóló 2011/16/EU irányelv módosításáról szóló Tanács (EU) 2021/514 Irányelvet az adó- és egyéb közterhekkel kapcsolatos nemzetközi közigazgatási együttműködés egyes szabályairól szóló 2013. évi XXXVII. törvény ültette át a magyar jogba, amely alapján az eMAG Marketplace platform információt gyűjt és szolgáltat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal részére azon társaságokról (Értékesítők), akik a platformon keresztül értékesítik termékeiket, valamint a platformon keresztül megvalósított ügyletekről

Az eMAG Marketplace platformon történő regisztrációs folyamat során megadott adatokon kívül bizonyos mezők kitöltése is szükséges.

 

Ebben az útmutatóban leírjuk, hogyan adhatod a DAC 7-hez szükséges információkat:

 

 

1.További adóazonosító számok (CIF/NIF) és azon országokra vonatkozó információk, ahol adóügyi illetőséggel vagy állandó irodával rendelkezik.

  • Lépj be a Felhasználói fiókom – Profil, Számlázás, Jogi személy fülre:

 

A “Másodlagos adóalanyok” gombra kattintva megnyílik egy szakasz, ahol az összes másodlagos adóalanyra vonatkozó adatokat meg tudod adni:

 

  • Azon országokat, ahol adóügyi illetőséggel rendelkezel.
  • Másodlagos Adószámot.
  • Kiválaszthatod, hogy állandó telephelyről van-e szó.

Ha csak egy cégbejegyzési igazolással rendelkezel, akkor be kell jelölnöd a “Nem rendelkezem egyéb uniós adóalanyokkal” négyzetet.

 

2.Az általad regisztrált adószámokat

 

  • A “+Adószám” gombra kattintva egy hasonló szakasz nyílik meg, ahol kitöltheted az összes másodlagos HÉA-számodat, amellyel rendelkezel.

 

Ha csak egy HÉA-számmal rendelkezel, akkor be kell jelölnöd a ” A cég nincs regisztrálva más uniós adószámmal” jelölőnégyzetet.

 

3.Céged cégjegyzékszáma már előre ki van töltve, de ha hiba van benne, akkor szerkesztheted a mezőt, vagy elküldheted nekünk a helyes adatokat az Üzenetközponton keresztül.

 

Ezt a “Cégjegyzékszám” mezőben találod a Jogi személy szakaszban.

 

4.Az eMAG Marketplace platformon már elérhető annak a számlatulajdonosnak a neve, akinek az rendelések ellenértékét fizetik vagy jóváírják. Ha azonban hibás, akkor meg kell adnod a helyes adatokat.

 

Ezt az információt a “Fizetés részletei” szakaszban találod meg.

Ha azt veszed észre, hogy más cégadatok nem helyesek, kérjük, írd meg nekünk az Üzenetközpontban, hogy pontosan jelenthessük a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV).

A DAC 7 irányelvvel kapcsolatos bármilyen kérdéssel vagy problémával kapcsolatban is írhatsz nekünk az Üzenetközpontban.

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Kattintson a csillagokra az értékeléshez!

Average rating / 5. Vote count:

Nincsenek értékelések. Legyen Ön az első, aki értékeli.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE