Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Új kategória igénylése

()

Ebben az oktatóanyagban bemutatjuk, hogyan tud új kategóriát igényelni termékeihez.

Az első lépés egy új termék listázásához az eMAG Marketplace platformon az emag.hu webshop felkeresése, és olyan termékek keresése, amelyek ugynolyanok vagy nagyon hasonlóak, ahhoz amit értékesíteni szeretne.

Ha megtalálta a keresett terméket, a neve fölötti információkra lesz szüksége. Itt jelenik meg az a főkategória, kategória, alkategória és al-alkategória, amibe a termékét kell sorolnia. Nagyon fontos, hogy a termékhez megfelelő kategóriát válasszon, ellenkező esetben fennáll annak a veszélye, hogy dokumentációját elutasítják.

Ezenkívül a termékkategória nagyon fontos elem a termékek szűrésénél és jellemzőik beállításánál. Minden kategóriához és alkategóriához különböző paramétereket generál a rendszer.

Háromféleképpen választhat kategóriát:

Az első út

A Dashboard bal oldali menüsávjában válassza a “Termékek – Termék hozzáadása” menüpontot.

Megnyílik egy új oldal, ahol ellenőrizheti, hogy van-e már meglévő dokumentáció az ajánlat társításához. Ha nincs, kattintson az “Ide” gombra a dokumentációs oldal eléréséhez.

Miután megadta a hozzáadni kívánt termék nevét, kattintson a “Mutasd a kategóriajavaslatokat” gombra. Ellenőrizze a javasolt kategóriákat és válassza ki a megfelelő opciót a termékhez.

A második út

A megjelenő kategóriajavaslatok alatt kattintson a “Mutasd a kategóriafát” gombra.

Itt az összes főkategória megjelenik. A termék főkategóriájának kiválasztásához használja a felette található keresőt. Ha megtalálta a megfelelő főkategóriát, válassza ki azt, illetve a kategóriát is. Végül válassza ki azt az alkategóriát is, amiben a termék meg fog jelenni.  

Csak azokat a kategóriákat tudja kiválasztani, amelyekhez már van hozzáférése, amelyek még nem elérhetők, azokhoz igényelhet hozzáférést.

A harmadik út

A Dashboardról lépjen a “Termékek – Termék kategóriák” menüpontra.

Itt az xls import segítségével letöltheti a termékek tömeges feltöltéséhez és frissítéséhez szükséges fájlokat. Válassza ki az “Összes” lehetőséget az “Elfogadott termékek” mezőben, majd kattintson a “Keresés” gombra. Így az összes kategória megjelenik amihez már van hozzáférése.

Válassza ki a megfelelő kategóriát és menjen a “Fájltípusok” oszlopba.

Kattintson az “Új termék közzététele sablon” gombra a kiválasztott kategória mellett. A rendszer első kattintásra legenerálja azt a fájlt, amivel új termékeket tud feltölteni, amikor pedig szines lesz a gomb, le is tudja tölteni ezt az xls sablont.

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban további hasznos videós segédanyagokat osztunk meg, hogy felmerülő kérdéseire mihamarabb válaszolhassunk.

Sikeres értékesítést kívánunk!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE