Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Termékfeltöltési hibák – Sablon nem megfelelő

()

Ebben az útmutatóban áttekintjük, hogy milyen esetekben találkozhat a Sablon nem megfelelő hibaüzenettel, termékei eMAG Marketplcae felületre való feltöltésekor.

Azok a termékek, melyek feltöltésekor nem a megfelelő kategóra-template fájlt használja, visszautasításra kerülnek a termékek validációját végző csapatunk által.

Lépjen az Elutasított dokumentáció fülre ahhoz, hogy áttekinthesse az összes visszautasított terméket. A szűrőfeltételeknél is rákereshet ezekre a termékekre, ehhez a státusz mezőnél válassza az Elutasítva lehetőséget, majd kattintson a Keresés gombra. Így szintén az összes visszautasított terméke listázásra kerül.

Ha a terméket nem megfelelő kategóriába tölti fel, Sablon nem megfelelő indokkal kerül visszautasításra. A terméket ekkor át kell helyeznie a megfelelő kategóriába.

A template-ben megadott jellemzők a dokumentáció második, azaz Paraméterek szekciójában jelennek meg. Minden kategóriának egyedi template-je van, attól függően, hogy az adott kategóriában milyen jellemzők megadása releváns. Például, ha a telefontokok kategóriát választja, akkor olyan Paramétereket tud itt megadni, melyek más kategóriában, például a  Mobiltelefonok kategóriában, nem lennének relevánsak. Természetesen ez fordítva is igaz, így a Mobiltelefonok kategóriában megadható értékek, mint például memória, akkumulátor, operációs rendszer, pedig nem vonatkoztathatók a tokokra.

Nagyon fontos, hogy ezt szem előtt tartsa termékei feltöltésekor, hiszen, ha nem megfelelő kategóriát választ, nem fogja tudni megadni a termék szempontjából releváns jellemzőket. Továbbá, az egyes kategóriákban kötelező és opcionális paraméterek a weboldal szűrőfeltételei is egyben, és segítik a vásárlót a keresett termék mielőbbi megtalálásában.

Válassza ki a módosítani kívánt terméket. Ahhoz, hogy kiderítse, miért került visszautasításra a termék, kattintson az Elutasítva gombra. Ekkor egy új ablak jelenik meg, ahol részletes hibaüzenetet és megoldási javaslatot talál.

Az Elutasított termékek listájához visszatérve az adott termék mellett, a Műveletek oszlopban, a Szerkesztés gombra kattintva tudja módosítani a termék dokumentációját. A leírás azon részei, ahol módosítania szükséges, jelölésre kerülnek a dokumentációban. Az új értékek megadását követően kattintson a Mentés gombra.

Mindig vegye figyelembe a hibaüzenethez fűzött javítási javaslatainkat, melyeket az Elutasítva gombra kattintva tud előhívni. Miután módosította a szükséges mezőket, a dokumentáció ismételten ellenőrzésre kerül a termékek validációját végző csapatunk által. Ha minden értéket helyesen adott meg, a frissített dokumentáció hamarosan elfogadásra kerül, és a termék rövid időn belül megjelenik az oldalon.

 

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban folyamatosan további hasznos videós segédanyagokat teszünk közzé, annak érdekében, hogy a felület használatával kapcsolatban felmerülő kérdéseire a lehető leghamarabb megválaszolhassunk.

 

További jó munkát kívánunk!

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE