Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Ajánlat hozzácsatolása a termék vázlatokhoz

()

Ebben az útmutatóban bemutatjuk, hogyan tudja hozzácsatolni az ajánlatát egy termékvázlathoz, amit már feltöltött az eMAG Marketplace platformra.

Amennyiben kitölti az EAN kód mezőt a Termék vázlatok fájlban, így rendelkezésére állhat egy már elfogadott termékdokumentáció.

A Termék vázlatok fájl segítségével tömegesen feltöltheti azon termékei azonosításához szükséges adatokat, amelyeket az eMAG Marketplace platformon keresztül szeretne értékesíteni. Amennyiben az EAN kódot is megadja az adott termékhez, a rendszer automatikusan érvényesíti azt, és lehetőséget kínál Önnek, hogy hozzákapcsolja ajánlatát egy már létező termékdokumentációhoz, amivel az EAN kód alapján egyezést talál a rendszer.

Amennyiben meg szeretné tekinteni az összes Excel importálással vagy API kapcsolattal létrehozott termék vázlatot, kattintson a Termékek-Termékvázlatok menüpontba.

Az újonnan megnyitott oldalon láthatja a hozzáadott termékek összes adatait a Draft products fájlban (ha XLS importot használt), a Műveletek oszlopban pedig a Szerkesztés opcióval módosíthatja a dokumentációt. Azon termékek esetében, amelyek megadott EAN-kódja már aktív dokumentációval rendelkezik az eMAG Marketplace-en, a Műveletek oszlopban megjelenik az Ajánlat hozzáadása gomb.

Kattintson az Ajánlat hozzáadása gombra annak a terméknek a sorában, amihez hozzászeretné csatolni az ajánlatát. Itt ki kell tölteni az összes kötelező mezőt, hogy ajánlata aktív legyen a weboldalon.

Mielőtt kitölti az összes kötelező mezőt, leellenőrizheti a termék dokumentációját, ami EAN kód alapján egyezik az Ön termékével. Ehhez kattintson a terméknéven található linkre.

Ezenkívül a termék címe alatt további részleteket talál a már aktív dokumentáció azonosító kódjairól, a kategóriáról, amelyhez tartozik, valamint egyéb fontos adatokat a kiválasztott terméknek az oldalon megjelenő legalacsonyabb áráról, a jutalékról, a vélemények számáról és a termék értékeléséről.

Az árak szekcióban, a következő adatokat kell megadnia:

  • Eladási ár – adja meg a termék nettó eladási árát
  • RRP – itt láthatja a termékhez tartozó a beszállító által ajánlott fogyasztói árat. Az PRP csak az Saját ajánlataim-Árak menüpontban módosítható.
  • ÁFA– itt adja meg a termékre érvényes ÁFA összegét
  • Ár érvényesítése: Minimum küszöb– beállíthat egy minimum ár küszöböt a termékhez. Itt a termék eladási árával egyező vagy kisebb értéket kell megadnia.
  • Ár érvényesítése: Maximum küszöb– beállíthat egy maximum ár küszöböt a termékhez. Itt a termék eladási árával egyező vagy nagyobb értéket kell megadnia.

Miután beállította az árára vonatkozó adatokat, töltse ki a termék aktív készletét. Ha nullás készletet ad meg, akkor az ajánlat kapcsolódik a termékdokumentációhoz kapcsolódik, de nem lesz aktív az oldalon.

A Speciális nézet gombra kattintva további részleteket adhat meg a szállítással és a termék utánpótlásának elérhetőségével kapcsolatban.

A termék elküldéséhez szükséges napok száma – opcionálisan beállíthatja a termék futárnak való átadásához szükséges további napokat. A plusz napok beállítása előtt vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal az Üzenetközponton keresztül, hogy hozzáférjen ehhez az opcióhoz.

  • A termék utánpótlásához szükséges napok száma – állítsa be a készlet feltöltéséhez szükséges napok számát.

A mezők már ki vannak töltve a termékazonosító területen beállított értékekkel, amikor a terméket feltöltötték a termék vázlatok fájl segítségével (EAN, termékazonosító, termékkód). Lehetősége van hozzáadni a garanciaidőre vonatkozó adatokat, ha azt meg kell adnia a kiválasztott termékhez. Az ár változtatásokat a Módosítás ütemezése mezőben elérhető naptár segítségével is ütemezheti. Miután minden adatot kitöltött, kattintson a Mentés gombra, és az ajánlat a lehető leghamarabb aktív lesz az oldalon.

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban további hasznos videós segédanyagokat osztunk meg, hogy felmerülő kérdéseire mihamarabb válaszolhassunk.

Sikeres értékesítést kívánunk!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE