Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

A Rendelések menü: Általános információk

()

Ebben az útmutatóban megmutatjuk, hogyan tekintheti meg a beérkezett megrendeléseket, amelyeket a Dashboard-on a Rendelések menüpontban érhet el.

Itt a platformon beérkezett összes új megrendelése látható. Ha nincsenek új megrendelései, vagy csak bizonyos státuszú megrendeléseket szeretne megtekinteni, akkor a megrendelések listája felett elérhető fülek segítségével szűrheti őket: Folyamatban, Késett rendelések, Véglegesített, Vásárlói elállás, Eladói elállás, Automatikusan elállás, Incidenssel törölve, Visszaküldött.

Használhatja a lapok felett elérhető Alkalmazott szűrők gombot is, amellyel egyszerre több szűrőt is beállíthat. Kiválaszthatja a rendeléseket a rendelés száma, a termékazonosítója, az AWB szám, a telefonszám vagy az ügyfél neve alapján, és a Keresés gomb megnyomásával szűrheti az eredményeket.

A + Több szűrő gomb megnyomásával további szűrőket is alkalmazhat a keresésekhez: Rendelés státusza, Rendelés száma, Rendelés leadás dátuma, Maximális véglegesítés, Maximális átadási idő.

 

A + Alkalmazott szűrők gombra kattintva megjelenik az összes szűrő, amellyel további szűrési feltételeket állíthat be. Miután kiválasztott egy vagy több szűrőt, nyomja meg a Keresés gombot.

A Rendelések menüben található táblázat segíti a munka átláthatóságát. Bővebb információt kaphat a rendelésekről, amelynek segítségével rangsorolhatja a legfontosabb napi műveleteket. Amikor egy widgetre kattint, a megrendelések automatikusan a widget típusának megfelelően kerülnek szűrésre. A megrendelések listája információkat jelenít meg a megrendelés minden egyes soráról:

  • Rendelés azonosító – az eMAG Marketplace-en leadott minden egyes rendelés egyedi azonosítója.
  • Ügyfél adatok – megjeleníti az ügyfél nevét és telefonszámát.
  • Rendelés leadás dátuma – a rendelés leadásának dátuma és időpontja.
  • Maximális véglegesítési idő – az az időpont, amikor a rendelés befejezhető még anélkül, hogy befolyásolná a Rendelés véglegesítési aránya mutatót.
  • Maximális átadási idő – az az időpont, amikor az AWB legenerálása után átadhatja a rendelést a futárnak.
  • Fizetési és szállítási mód – megjeleníti az ügyfél által választott fizetési és a szállítási mód adatait.
  • Szállítási adatok – itt jelenik meg a felületen generált AWB.
  • Státusz – a rendelés jelenlegi státuszát mutatja.
  • Összesen HUF (ÁFÁ-val) – a megrendelés teljes értéke, ÁFÁ-val együtt.
  • Műveletek – ebben az oszlopban szerkesztheti a megrendelést, azért, hogy megváltoztassa a rendelés státuszát és gyorsan generálhassa az AWB-t. Itt található a Szerkesztés gomb, amely lehetővé teszi a megrendelés összes részletét tartalmazó oldal elérését. A Részletek mutatása gombbal gyorsan hozzáférhet a szállításhoz, a vevőhöz és a megrendelt termékekre vonatkozó adatokhoz.

A termékek listája felett két gomb található: Megrendeléslista letöltése és Letöltés megrendelések adatai. A két Excel formátumú dokumentum tartalmazza a megrendelésekkel és az eladott termékekkel kapcsolatos összes adatot. Nagyon fontos, hogy minden megrendelést a lehető leggyorsabban feldolgozzon és véglegesítsen, hogy időben átadhassa azokat a vásárlóknak. Ellenkező esetben ez befolyásolhatja a teljesítménymutatókat, és ez az eladói fiók felfüggesztéséhez vezethet.

 

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban további hasznos videós segédanyagokat osztunk meg, hogy felmerülő kérdéseire mihamarabb választ kaphasson.

Sikeres értékesítést kívánunk!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE