Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Manuális termékfeltöltés – részletes útmutató

()

Ebben a videóban bemutatjuk, hogy milyen eMAG szabványoknak kell megfeleljenek a feltöltendő termék adatai.

A manuális termékfeltöltésen keresztül mutatjuk be 7 lépésben, hogy mire érdemes figyelni az adatok kitöltése során.

Miután bejelentkezett az eMAG Marketplace felületre, válassza a bal oldali menüsorból „Termékek” menüponton belül a „Termék hozzáadása” opciót.

 

 

 

Ekkor egy új oldal jelenik meg, ahol a kereső mezőben ellenőrizheti, hogy a feltöltendő termékhez szerepel már elfogadott dokumentáció az eMAG rendszerében? Ha nincs találat, akkor válassza az „Itt” gombot, hogy feltölthesse termékét.

 

 

Ekkor megnyílik a termékfeltöltésre alkalmas szerkesztőfelület 7 fő ponttal, amiket most bemutatunk részletesen.

Vegye figyelembe, hogy a narancssárga csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni, ahhoz, hogy termékei érvényesítésre kerüljenek és megjelenjenek az emag.hu-n.

 

 1. Kategória és termékadatok

 

Írja be a termék nevét, majd kattintson a „Mutasd a kategóriajavaslatokat” gombra, így megnézheti, hogy a rendszer milyen kategóriákat ajánl a termékéhez.

A „Mutasd a kategóriafát” gombra kattintva válogathat a többi kategória közt.

 

Navigáljon úgy a három egymásból nyíló szakaszban, hogy mindig a legmegfelelőbb kategóriát válassza termékének a főkategóriáktól az alkategóriákig.

A kategóriák listájában kulcsszó megadásával is kereshet, és így is beállíthatja a megfelelő főkategóriát, kategóriát és alkategóriát.

A terméket csak a kategóriafa utolsó szintjére töltheti fel, esetünkben a Női sport sapkák kategóriába.

 

Ha nincs hozzáférése az adott kategóriához, ahová fel szeretné tölteni termékeit, néhány egyszerű lépésben kérhet a kategóriához jogosultságot:

 • Lépjen a Termékekmenün belül a Termékkategóriák almenübe.

 

 • A szűrőknél a „Kategória hozzáférés” legördülő menüjében az „Engedélyezett kategóriák” helyett válassza ki a „Kategóriák hozzáférés nélkül”lehetőséget, és kattintson a „Keresés”
 • Így az eMAG Marketplace összes elérhető kategóriáját áttekintheti.
 • Keresse meg azt a kategóriát, amihez hozzáférést szeretne kérni
 • Minden olyan kategória mellett, amihez nincs hozzáférése, megjelenik a „Hozzáférés kérése”felirat a kulcs ikon mellett. Kattintson erre a gombra.

 

 • Ekkor egy új ablak jelenik meg, ahol megerősítheti, hogy valóban hozzáférést szeretne kérni az adott kategóriához.

 

 • Kattintson a Megerősítésgombra, és az adott napon, este 8 óra után az új kategóriához vonatkozó jutalékmellékletet automatikusan legenerálja a rendszer. Ezt a „Felhasználói fiókom – Jogi dokumentumok” menüpontban hagyhatja jóvá, hogy hozzáférhetővé váljon a kategória.

Terméknév

Javasoljuk, hogy olyan tömör és leíró nevet válasszon, ami megfelel az eMAG szabványoknak. A címben megadott elemek sorrendje:

 • Márka
 • Modell
 • Terméktípus, vagyis a magyar megnevezés
 • Paraméterek (szín, méret, kapacitás, ajánlott életkor stb.)és egyéb reprezentatív vagy egyedi jellemzők (különféle kódok, betűszavak).

 

Minden elemet vesszővel kell elválasztani, és nem szerepelhetnek a névben csak nagybetűs (azaz Caps Lockkal írt) szavak, kivéve a hivatalos rövidítéseket pl.: RAM

 

 

Termék gyártója, Márka

 

Itt a termék márkáját kell megadni, és ez természetesen eltérhet a gyártó nevétől. Ha Ön gyártja az adott terméket, akkor a Márka mezőt kitöltheti vállalata nevével, a cégformára utaló rövidítés elhagyásával.

Termékazonosító

 

A termék belső azonosítója. Csak numerikus lehet és egyedi minden termék esetében, illetve egyeznie kell a saját rendszerében lévő azonosítóval. Ebben a mezőben a rendszer megjelenít egy számlálót, amely az előző rekordok követésével javasolja az azonosító következő értékét. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha ez az egyedi azonosító egyszer beállításra kerül egy termék esetében, akkor azt többé nem lehet módosítani.

 

Termékkód

 

A termékkódnak a gyártó által megadott kódnak, cikkszámnak kell lennie, ez jelenik meg a webhelyen, közvetlenül a termék neve alatt.

Az EAN kitöltése kötelező a platformra feltöltött ​​összes termék esetében. Ez az a vonalkód, amelyet az áruk egyedi jelölésére világszerte használnak, és fontos szerepe van a termékek helyes társításában, valamint a vásárló számára is a vásárlási folyamatban.

 

 1. Paraméterek

Javasoljuk, hogy minél több részletet adjon meg termékéről, kitöltve a termékkategória beállítása után megjelenő táblázat valamennyi paraméterét. Három különböző típusú paramétert lehet megadni a termékekhez:

 

 • Kötelező paraméterek– Alapvető jellemzők – ezeket kötelező kitölteni, mert ennek hiányában a termék nem kerül elfogadásra az eMAG Marketplace felületen.
 • Speciális funkciók – Ajánlott és opcionális paraméterek– azok a jellemzők, amelyek a vevőt érdekelhetik, és fontosak a vásárlási döntés meghozatalához. Ezek szűrőfeltételként funkcionálnak a weboldalon, ezért nagyon fontos a kitöltésük. Teljes képet nyújtanak a termékről, és tartalmazzák a konkrét részleteket.

 

Minden fenti paramétertípusban előfordulnak rögzített értékű mezők. Ezeknél a paramétertípusoknál a megadható értékek a legördülő lista elemeire korlátozottak. Itt csak ezek közül választhat értékeket. Ezeket a paramétereket „Rögzített érték” felirattal láttuk el.

 

Ha termékéhez megadni kívánt érték eltér a rögzített értékek listájában szereplő elemektől, a mező jobb oldalán talál egy „Üzenet” ikont. Ide kattintva javaslatokat küldhet más, a termékének megfelelő értékekre.

Ekkor egy új ablak jelenik meg, ahol új értéket kérhet: itt írja be a megadni kívánt értéket, majd kattintson az „Elküld” gombra.

 

Ha új értéket ad meg, a termék csak akkor tehető közzé, ha az új értéket az eMAG Marketplace csapata elfogadta.

Kérjük, tartsa szem előtt, hogy a megadott paraméterek száma közvetlenül hatással van az értékesítésre, mivel terméke ezáltal több keresési szűrő beállításakor is megjelenik, ezáltal növeli annak esélyét, hogy a látogatók megvásárolják termékét.

 

 1. Képek

 

A képek meg kell feleljenek az eMAG képszabványainak. Kérjük, hogy ezekre fordítson kiemelt figyelmet, hogy a termékek jóváhagyásukkor nehogy visszautasításra kerüljenek.

Győződjön meg arról, hogy jó minőségű képei vannak! Ne feledje, hogy az eMAG galéria támogatott képformátumai a következők: JPG (.jpg), PNG (.png), GIF (.gif) és egy kép mérete nem haladhatja meg a 8 MB-ot.

Minden termékhez legalább egy elsődleges képet (főképet) fel kell tölteni, aminek tisztának, könnyen értelmezhetőnek, részletgazdagnak kell lennie, hogy amennyire csak lehetséges, az helyettesíthesse a fizikai boltban való vásárlás nyújtotta élményt.

 

 

A képeket egyszerűen a „Dobd ide a fájlokat a feltöltéshez” mezőben található nyílra kattintva töltheti fel. Ekkor megnyílik a fájlkezelő ablak.

 

Válassza ki azt a mappát, ahova a termék képeit mentette. Nyissa meg, válassza ki a termék képeit, majd nyomja meg az Open / Megnyitás gombot.

Egy termékhez érdemes legalább 5 képet feltölteni. Ezek közül válassza ki a főképet (elsődleges képet), a legreprezentatívabbat, a többi pedig másodlagos kép lesz. A főképet a kép bal alsó sarkában lévő négyzetre kattintva választhatja ki. Ha egy képet törölni szeretne, akkor kattintson a jobb alsó sarokban lévő kuka ikonra.

 

A főképen csak maga a termék szerepelhet, teljes egészében, elölről ábrázolva, csomagolás nélkül, tartóelemek és tartozékok nélkül, középre helyezve, fehér háttér előtt.

A másodlagos képek különböző szögekből mutathatják be a terméket, hogy a lehető legrészletesebben ábrázolják annak jellemzőit. A másodlagos képeknél a fehér háttér már nem kötelező, de ajánlott, így javasoljuk, hogy csak szükség esetén használjon más színű hátteret.

 

 1. Termékleírás

 

A termékleírás tartalmazza az összes jellemzőt, a funkcionalitásra, az előnyökre vonatkozó összes információt, és a termék használatának módját is. A leíráshoz egyszerűen adhat hozzá szöveget, de használhat HTML kódokat is, képeket, bemutató videókat vagy más elemeket is feltölthet, amelyek jobban bemutatják termékét, és a lehető legtöbb vásárlói kérdésre válaszolnak. Fontos, hogy a termékleírás összhangban legyen a paramétereknél megadott és a képeken szereplő információkkal.

 1. Termékcsaládok

 

Az ugyanazon típusú termékeket csoportosíthatja itt az eMAG Marketplace felületen. Ehhez az „Alapvető jellemzők” fülön válassza a „Mutasd a termékcsaládokat” gombot.

 

 

 

A termékek családok szerinti csoportosításának igénye akkor kerülhet elő, ha ugyanabból a típusú termékből értékesít különböző színű, méretű, kapacitású stb. termékvariánsokat is. A családba kötéssel elkerülhető, hogy ezek a variánsok különböző termékekként jelenjenek meg az oldalon.

 

Ebben a lépésben beállíthatja a termékcsalád nevét, a család azonosítóját és a család típusát.

családnevek és a családazonosítók nem jelennek meg a webhelyen, hanem csak a termékek platformon történő rendezéséhez szükségesek. Egy adott termékcsaládot csak egy bizonyos termékoldalon használhat, az oda tartozó termékek összekapcsolásához.

Ezáltal a vevők egyetlen termékoldalon megtekinthetik, hogy az adott típusú termék milyen különböző variációkban kapható, és így a vásárlók könnyen megtalálhatják a termék összes elérhető változatát. Tehát a webhely egyetlen termékadatlapot jelenít meg az ügyfelek bszámára, és ott a termék elérhető változatai (különböző színek, méretek) is megjelennek.

 

 1. Ár és készlet

A hatodik lépésben az ajánlatra vonatkozó adatokat kell megadnia. A narancssárga csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező:

 • Eladási ár
 • Áfa
 • Készlet

 

Az eladási ár értékét mindig áfa nélkül, nettóban kell megadni. Az ebből kalkulált bruttó, áfát is tartalmazó ár automatikusan megjelenik az „Eladási ár” mező alatt.

Az áfa értéke vállalkozásától és a termék típusától függ, itt ugyanazt az áfát adja meg, melyet termékei értékesítésekor alkalmaz.

készlet pedig az eMAG Marketplace platformon eladásra szánt darabok számát jelenti.

 

 

 

 

 1. Ajánlat részletei

 

Az „Ajánlat részletei” fül alatt találja a garancia mezőt.

garancia az az időtartam, ami a termék vagy szolgáltatás vevő általi kézhezvételétől számítva addig a napig tart, ameddig felelősséget vállal a vásárolt termék vagy szolgáltatás javításáért vagy cseréjéért, saját költségére, ha a hiba nem a vásárló hibájából keletkezett. A garancia / jótállás hosszát hónapokban kifejezve kell megadni. A nulla érték azt jelenti, hogy a termékre nincs garancia. A garancia beállításakor be kell tartania a vonatkozó jogszabályi előírásokat.

 

 

 

Az utolsó lépés elvégzése után mentse el az összes adatot a kék „Termék mentése” gombbal, ezután a dokumentáció „Jóváhagyásra vár” státuszba kerül. Érvényesítést követően „Elfogadott dokumentáció” státuszba kerül.

Ha körültekintően dolgozott és figyelmesen követte a manuális feltöltés lépéseit, terméke hamarosan jóváhagyásra kerül az eMAG Marketplace felületen.

Ha azonban hibásan töltötte ki a dokumentációs űrlapot, a következő státuszok figyelmeztethetik erre: Hibás termék vagy Elutasított dokumentáció. Mindkét esetben megtekintheti az elutasítás pontos okát a Visszautasítás oka oszlopban.

 

Ebben az útmutatóban részletesen áttekintettük, hogyan tölthet fel termékeket az eMAG Marketplace platformon. A termékek feltöltésével kapcsolatban további információkat talál az eMAG Academy menüpontban.

További jó munkát!

 

 

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Kattintson a csillagokra az értékeléshez!

Average rating / 5. Vote count:

Nincsenek értékelések. Legyen Ön az első, aki értékeli.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE