Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Az API import

()

Ebben az útmutatóban bemutatjuk, hogyan töltheti fel az eMAG Marketplace platformra termékeit API kapcsolaton keresztül, és ennek használatának további előnyeit.

Az eMAG felületén elérhető API a saját ügyviteli rendszerük és az eMAG Martketplace platform között történő adatszinkronizálásra szolgál.

Az API-n keresztül történő adatimportálásnak köszönhetően online áruháza adatai szinkronizálásra kerülnek az eMAG Marketplace platformon megjelenő adatokkal, tehát ezzel forgalmát is növelheti. Emellett ez a leggyorsabb módja a termékek frissítésének és új termék feltöltésének, hiszen az automatizációnak köszönhetően, a saját webhelyük közvetlenül kommunikál az eMAG Marketplace-szel. A beérkező rendelések automatikusan átirányításra kerülnek az eMAG Marketplace fiókból közvetlenül a saját webáruházukba, így egyszerűbben és gyorsabban kezelhetik a megrendeléseket, anélkül, hogy például számlák, vagy AWB-k feltöltésével kellene bajlódnia.

 

Az API kapcsolaton keresztüli termékfeltöltés előnyei

 

 • a termékek gyorsabb közzététele az eMAG Marketplace felületen;
 • könnyebb adatfrissítési lehetőségek (például, készlet- vagy ár frissítése, dokumentáció módosítása);
 • a termékek feltöltése API kapcsolaton keresztül további országok felületére, így a román vagy bolgár felületre is lehetséges;
 • lehetséges a termékkategóriák, az alkalmazott áfa, a készletek és további tartalmak szinkronizálása is;
 • az API-n keresztül a teljes termékajánlatot feltölthetik a felületre;
 • ütemezhetik a termékek, készletek, státuszok és ajánlatok rendszeres napi frissítéseit;
 • közvetlenül importálhatók a Marketplace rendelések a saját webshopjukba;
 • gyorsan és egyszerűen kezelhetővé válnak a megrendelések;
 • frissítheti az eMAG Marketplace felületen használt egyes funkciók státuszait;
 • eléri azokat a fizetési opciókat, melyeket az eMAG Marketplace-en;
 • további, a kiszállítással kapcsolatos opciók is elérhetők.

 

Ahhoz, hogy a saját webáruházában elérhető termékek információit szinkronizálhassuk az eMAG Marketplace-en lévő termékeivel, különböző, az eMAG által fejlesztett bővítmények is elérhetők, melyeket szintén használhat a kapcsolat kialakításához.

Ezeket a bővítményeket konnektoroknak nevezzük, és platformok szinkronizációjához használhatók:

PrestaShop

OpenCart

WooCommerce

Magento

Magento2

Természetesen lehetőség van az egyéni fejlesztésre is, hogy saját épített kapcsolaton keresztül importálhassák termékeiket. Nem előírás tehát az eMAG által rendelkezésre bocsátott konnektorok használata.

 

Javaslataink

 

Javasoljuk, hogy a platformok összekötésének technikai kivitelezéshez IT szakember szolgáltatásait vegye igénybe.

Kövessék a tőlünk kapott API dokumentációban foglaltakat. Mindig a legújabb verziót használják, és új kiadás esetén alkalmazzák az esetleges frissítéseket.

Attól függően, hogy milyen platformon üzemeltetik saját webáruházukat, töltsék le a megfelelő konnektort, és kezdjék meg az integráció kiépítését az eMAG Marketplace felületre. De API kapcsolatot házon belül is fejleszthet, például, ha esetleg már van egy saját fejlesztésű rendszere.

Ügyeljenek arra, hogy a helyes országnak az API URL-jét, felhasználónevet és jelszót használják, melyeket az illetékes technikus kollégánk bocsátott rendelkezésükre. Ezzel kapcsolatban az Üzenetközponton keresztül is készséggel állunk rendelkezésére.

Ugyanazokat a termékazonosítókat használja az eMAG Marketplace felületen, mint saját webshopjában, annak érdekében, hogy egyszerűsítse az összekapcsolást, és hogy elkerülhesse a duplikációkat.

Ha a termékekről küld információt API-n keresztül, javasoljuk, hogy inkább több API call-t indítson egymás mellett, mint hogy egy túl sok terméket tartalmazó call hibára fusson. Továbbá, mivel az adatok küldése nem tesztkörnyezetben történik, kérjük, hogy elsőként csak 5 db terméket küldjön, így könnyedén megbizonyosodhatnak arról, hogy a helyes lépéseket követték, és a termékek megfelelően érkeznek be a rendszerbe.

Ideális esetben a termékek azonosítója megegyezik a felületen és a saját adatbázisukban akkor is, ha a termékek feltöltéséről korábban manuálisan vagy XLS importtal gondoskodott, mert ez a későbbi API integrációt jelentősen megkönnyíti.

 

Ahogy a többi termékfeltöltési mód esetében is, az API-n keresztül feltöltött termékeknek is jóváhagyásra kell kerülniük, a validációs folyamat során. Minden küldött új terméknek teljes és helyesen kitöltött dokumentációval kell rendelkeznie. Ezt dokumentációs csapatunk minden esetben ellenőrzi. Amennyiben minden adat megfelel az eMAG szabványoknak, akkor a termékek megjelennek az oldalon. Ha azonban a termékdokumentáció nem felel meg a szabványoknak, akkor a dokumentációs csoport elutasítja a termékeket, és hibaüzenet jelenik meg az elutasítás okáról.  A szükséges módosításokat követően a termék dokumentációja ismételten validálásra kerül. Ha ezúttal a dokumentáció helyes, akkor a termék megjelenik az oldalon.

 

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban folyamatosan további hasznos videós segédanyagokat teszünk közzé, annak érdekében, hogy a felület használatával kapcsolatban felmerülő kérdéseire a lehető leghamarabb válaszolhassunk.

 

További jó munkát kívánunk!

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE