Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Hogyan lehet beállítani egy termék árát az eMAG Marketplace platformon?

()

Ebben a tájékoztatóban megmutatjuk, hogy milyen opciók vannak az ár beállítására, amelyet a termékek feltöltésekor végezhet. Az eMAG Marketplace-en megjelenített ajánlatoktól és promócióktól függően egy termék kiemelkedő eredményeket érhet el.

Hogyan lehet beállítani egy termék árát az eMAG Marketplace platformon?

A termék árát az alábbi lépésekkel állíthatja be:

Lépjen be a Termékek – Termék hozzáadása menüpontba a Dashboardon. Adja meg a kívánt kategóriát, majd kattintson a Készlet és ár fülre.

Itt a következő mezőket kell kitöltenie:

– Eladási ár – a terméknek a weboldalon feltüntetett, ÁFA nélküli eladási ára.

– RRP – a gyártó által ajánlott ár. Ez a mező már ki van töltve, ha az adatokat az eMAG gyűjtötte, és a termék egy támogatható kategóriába tartozik.

– ÁFA – az eladási ár felett alkalmazandó ÁFA-kulcs.

– Árérvényesítés – Minimum küszöb – az a minimális ár, amely alá az oldalon megjelenített ár nem csökkenhet.

– Árérvényesítés – Maximum küszöb – az a maximális ár, amely nagyobb vagy egyenlő lesz a gyártó által ajánlott árnál, amennyiben ez a mező ki van töltve.

Az árazással kapcsolatos ajánlásaink az alábbiak:

Először is, böngésszen az eMAG weboldalán, az Ön által forgalmazott termékek kategóriáiban, és kövesse az oldalon megjelenő árak alakulását. Ha gyorsan szeretné növelni eladásait, akkor a vásárlók figyelmét mind a termékek minőségével, jó dokumentációjával, de különösen a termékek minél kedvezőbb árával kell elnyernie.A termék árának tükröznie kell annak minőségét; a versenyképes ár döntő fontosságú az Ön értékesítési sikere szempontjából. Az eladási árnak fedeznie kell az érintett termékek beszerzésével vagy előállításával, szállításával, de a csomagolással vagy tárolással kapcsolatos összes költséget is.

Ügyeljen arra, hogy a termék iránti kereslet függvényében rendszeresen frissítse az árat a Saját ajánlataimÁrak menüpontjában. Ne feledje, hogy a tisztességes ár, tükrözi a termék minőségét, pozitív visszajelzéseket hoz a vásárlóktól, és növeli az eladásokat. Az eladási árat Áfa nélkül kell megadnia.

A rendszer automatikusan kiszámítja és megjeleníti a teljes értéket az Eladási ár mező alatt, az Ön cégére vonatkozó ÁFA százalékos mértékével együtt. Az árértékek formátuma legfeljebb négy tizedesjegyet fogad el.A tizedesjegyek elhatárolására a “.” pontot kell használni, hogy az ár beállításakor ne jelentsen hibát.

Az RRP mezőben a gyártó/termelő által ajánlott ár jelenik meg, ha azt az eMAG már összegyűjtötte, valamint, ha a termék egy olyan kategóriába tartozik, ahol meg lehet jeleníteni az RRP árat. Nagyon fontos figyelembe venni a gyártó által ajánlott árat, mert ez az ár az oldalon az eladási ár felett fog megjelenni, ha az eladási ár alacsonyabb, mint a gyártó által ajánlott ár. A különbség vagy kedvezmény az eladási ár alatt jelenik meg.

A 30 napon belüli egymást követő árváltoztatásoknál fontos, hogy mindig az elmúlt 30 nap legalacsonyabb árát vegyük figyelembe. Ha megváltoztatja az árat, és az alacsonyabb, mint az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára, akkor az új eladási ár a következő módon jelenik meg az oldalon.  Az eladási ár fölött megjelenik az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára, az eladási ár alatt pedig a potenciális vásárlók által megtakarított összeg, ha megvásárolják a termékét.

Nézze át és töltse ki a gyártói árral azon termékeket, amelyeknél ez hiányzik. Amennyiben a mező üres, akkor csak az eladási ár jelenik meg az oldalon.Állítsa be a minimális és a maximális árérvényesítési küszöbértéket. A két küszöbérték az árellenőrzéshez szükséges, és a termék vagy ajánlat első feltöltésekor kötelező. A minimális árküszöbnek mindig kisebbnek vagy egyenlőnek kell lennie az eladási árral, a maximális küszöbnek pedig magasabbnak kell lennie a gyártó által ajánlott árnál. A minimális árérvényesítési küszöb megvédi Önt az esetleges árhibáktól, amikor az ajánlatokat feltölti a kampányokba. Figyeljen arra az értékre, amelyet a minimális küszöbértéknél kitölt, ez a legalacsonyabb ár, amelyen a terméket eladhatja az oldalon.

A nagyon alacsony ár mind anyagi veszteséget, mind pedig a vásárlók panaszait eredményezheti.Miután az eladási árat a két érvényesítési küszöbértékkel ellenőrizzük, bármely, a minimális küszöbérték alatti érték esetén figyelmeztetést kap az eMAG Marketplacetől, a hiba bejelentésével, hogy azonnal korrigálhassa az értéket.

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban további hasznos videós segédanyagokat osztunk meg, hogy felmerülő kérdéseire mihamarabb választ kaphasson.

Sikeres értékesítést kívánunk!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE