Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

eMAG Marketplace Pulse – Lépj velünk a végtelen lehetőségek útjára! 2021. 49. hét

()

 

Bevezetés

Mind globálisan, mind a magyar gazdaságot tekintve az online kereskedelem továbbra is növekszik, ami remek értékesítési lehetőségeket jelent az eMAG Marketplace áruházad számára. Ezzel összefüggésben, mivel az online vásárlási felületeket egyre gyakrabban látogatják a fogyasztók, fontos, hogy magas szinten biztosítsd vásárlóid elégedettségét. Összeállítottunk egy sor ajánlást, amelyek segítenek neked abban, hogy elégedettebb vásárlóid legyenek. Nézd meg őket az alábbiakban, az e heti hírekkel együtt!

 

Híreink

Magyarország

@Sokkal kedvezőbbé válnak jövőre az átalányadózás szabályai, mondta Izer Norbert a távirati irodának. A Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára szerint a mikro- és kisvállalkozásnak érdemes megfontolniuk az átalányadóra váltást, ezt december végéig tehetik meg a 2022-es év viszonylatában.

@Míg a koronavírus miatt a tavalyi karácsony szűkebb körben telt és az ajándékbeszerzés nagyja átterelődött az online áruházakba, addig idén ismét több embernek szeretnénk ajándékozni, és többet tervezünk költeni. Mindemellett az év végére várhatóan felerősödő áruhiány és a folyamatos áremelkedések kihívás elé állíthatják a minőségi ajándékokra vadászókat– derül ki az ország legnagyobb online vásárlási szakértőjeként működő Árukereső.hu és piackutató partnere a GKI Digital friss kutatásából, mely immár hetedik éve vizsgálja a felnőtt lakosság karácsonyi ajándék vásárlási terveit, szokásait.

Nemzetközi

@A Retail Economics és az Eversheds Sutherland jelentése szerint Nagy-Britanniában a COVID-19 világjárvány idején 2,7 milliárd fonttal nőtt az online ruházati cikkek forgalma.  A divattermékek online vásárlása már 2022-ben megelőzheti a fizikai üzletekben történő vásárlást – eddig a szakértői becslések szerint ez csak 2025-ben következik be.

@A Salesforce “Shopping Index” jelentése szerint a globális e-kereskedelmi forgalom 11%-kal nőtt 2021. július-szeptemberben (a 2021 második negyedévi mindössze 2%-ról). A 2020. harmadik negyedévhez képest a növekedés 63%-os.

@A SensoTower által közzétett tanulmány (“2021-2025 Mobile Market Forecast”) azt mutatja, hogy a fogyasztók által a mobilvásárlások során elköltött globális összeg 2025-re eléri a 270 milliárd dollárt. Ez majdnem 2,5-szerese a 2020-ban okostelefonokra költött 111 milliárd dollárnak (ami szintén 30%-os növekedést jelent 2019-hez képest).

 

Hasznos tippjeink

Az online vásárlás iránti érdeklődés továbbra is nagy, és a karácsonyi időszak lehetőséget kínál a megrendelések növelésére a különböző, erre az időszakra alkalmas, szezonális termékek esetében. Ugyanakkor az eladásokat ugyanúgy befolyásolhatja a vásárlói elégedettség. Ha a vásárló elégedett a vásárlási élménnyel, vissza fog térni és újra rendelni a platformon értékesített termékeidből, valamint pozitív értékelést fog adni neked.

Hogyan mérheted az ügyfelek elégedettségét az eMAG platformon, és mit tehetsz azért, hogy javítsa vállalkozásodnak ezt a területét? Olvasd el alábbi ajánlásainkat!

 

Pozitív vélemények

Egy pozitív véleményekkel rendelkező termék több eladást generálhat, és ezek még a termék pozícióját is befolyásolhatják a keresési találatok között. Mit tehetsz, hogy pozitív véleményeket kapj termékeidre?

  • Győződj meg arról, hogy minden termékről átfogó és részletes leírás készül, amely a lehető legteljesebb mértékben bemutatja annak használatát és működését. A vásárlóknak minden szükséges információt ismerniük kell a megvásárolni kívánt termékről, és nagyobb valószínűséggel lesznek elégedettek a vásárlással, ha a kapott termék megfelel az elvárásaiknak. A leírásban több olyan fotót vagy videót is elhelyezhetsz, amely különböző szögekből mutatja be a terméket, valamint olyan részleteket, mint például a használat módja vagy az előnyei. A Saját ajánlatok – Tartalom minősége menüpontban statisztikákat láthatsz a dokumentáció teljességéről és a javítási javaslatokról.
  • Az ár és a vásárlóknak szóló különleges ajánlatok fontosak, mivel nagyobb eladásokat és automatikusan több pozitív értékelést generálhatnak. Vedd fontolóra az olyan lehetőségeket, mint az ingyenes szállítás vagy ajándék a rendelés mellé.
  • A szállítási és visszaküldési folyamat szintén fontos tényező a pozitív vélemények szempontjából: minél gyorsabb a szállítás és minél hamarabb megoldják a visszaküldéseket, annál elégedettebbek lesznek a vásárlók a vásárlási élményükkel. Így valószínűleg pozitív értékelést fognak adni.


A vásárlói vélemények/kérdések nyomon követése

A vélemények területe nagyon fontos, egy jó értékeléssel és pozitív véleményekkel rendelkező termék más potenciális vásárlókat is meggyőzhet a rendelés leadásáról. Figyeld a véleményezési területet, és ha kérdések merülnek fel az általad forgalmazott termékekkel kapcsolatban, javasoljuk adj nyílt, világos és barátságos választ, és a helyzettől függően határozd meg a megfelelő megoldást a vásárló számára. Így növelheted az eMAG Marketplace üzletének hitelességét és a vásárlók a szolgáltatásodba vetett bizalmát.

 

Számla csatolása a felületen keresztül

A vásárlói megkeresések csökkentése és a negatív élmény elkerülése érdekében a felületre feltöltve mellékeld a rendelésekhez tartozó számlát és a termékhez tartozó használati útmutatót. Egy ilyen nagyobb forgalmú időszakban a fenntarthatóság és az ehhez kapcsolódó vásárlói megkeresések miatt célszerű a rendeléshez tartozó számlát és használati útmutatót a felületre feltölteni még a rendelés véglegesítése előtt, így a vásárló a saját felhasználói fiókjában könnyedén elérheti azt.

 

Az elmúlt 7 nap legkeresettebb termékei az eMAG-on:

 

 

Folyamatban lévő kampányok

https://marketplace.emag.hu/cms/list

  • Karácsonyi kampány
  • Születésnapi készlet kisöprés

 

Készlethiány

IttNemrégiben értékesített termékek, aktív ajánlat nélkül fül alatt megtalálható azon termékek listája, amelyek az elmúlt 30 napban a legtöbb eladást generálták a felületen, de portfóliód nem tartalmazza még, és az eMAG felületén sem vásárolhatóak jelenleg, készlethiány miatt.

 

Új termékajánlatok

Termékeid teljesítményét az eMAG Marketplace-en a Lehetőségeim menüpontban is ellenőrizheted.

 

eMAG Academy – Javaslataink erre a hétre:

@Saját ajánlataim – Vélemények
@Hogyan lehet számlát feltölteni egy rendeléshez?
@NPS – Javaslataink
@Számlafeltöltési arány

 

eMAG Ads

Az eMAG Ads kampányok révén 12%-kal több eladást érhetsz el a reklámozott termékekkel.

 

Kollégáid biztonsága legyen az első

A járványnak még nincs teljesen vége, ezért kollégáid biztonsága érdekében bizonyos óvintézkedéseket érdemes a továbbiakban is betartani a munkaállomásokon. A javasolt intézkedéseket itt tekintheted át.

További jó egészséget és eredményes hetet kívánunk!

 

Üdvözlettel,

eMAG Marketplace Csapata

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE