Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Rendelések véglegesítési aránya

()

A megrendelések véglegesítési aránya az eMAG Marketplace fiók állapotának meghatározására szolgáló teljesítménymutatók egyike. Ennek a teljesítménymutatónak az a feladata, hogy az eMAG Marketplace platformon végzett tevékenységek megfelelő működését felmérje és egyben jelezze, ha eredményei eltérnek a várt szinttől.

A megrendelés véglegesítési aránya azt a százalékos arányt jelenti, amelyet az utolsó 30 nap során, az összes kapott megrendelésből sikeresen véglegesített. Ezt az értéket nem befolyásolják a banki átutalásos fizetéssel leadott rendelések, mivel a banki átutalással fizetett megrendeléseket az algoritmus nem veszi figyelembe a rendelések véglegesítési arányának kalkulálásakor.

A fő ajánlatot, vagyis buy button-t meghatározó algoritmus a rendelések véglegesítési arányát is figyelembe veszi az ajánlatok rangsorolásakor. A megrendelések véglegesítésének magas eredményértéke elősegíti a Buy Button gomb elnyerését, ezért is kiemelten fontos, hogy a teljesítménymutató értéke folyamatosan magas szinten álljon.

Milyen tényezők befolyásolhatják a megrendelések véglegesítési arányát?

  1. Az eladó nem rendelkezik olyan dedikált csapattal, akik az eMAG Marketplace felületet kezelik, vagy nem jelölt ki külön munkatársat, aki az eMAG Marketplace felületen rögzített megrendelések kezeléséért felelős lenne.
  2. A készletek folyamatos frissítésének és aktualizálásának hiányában rendelések érkezhetnek raktárkészlettel nem rendelkező termékekre is.
  3. A folyamatos készlethiány miatt a szolgáltatási színvonal is csökkenhet.
  4. Az eMAG Maretplace-ben rejlő értékesítési lehetőségeket ezzel nem használja ki maximálisan, hiszen így a megrendelt termékek mennyiségétől elmarad a ténylegesen teljesített rendelések száma.

Az admin felületen eMAG Academy menüpont alatt folyamatosan további hasznos videós segédanyagokat teszünk közzé, annak érdekében, hogy a felület használatával kapcsolatban felmerülő kérdéseire a lehető leghamarabb válaszolhassunk.

További jó munkát!

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE