Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Hogyan kell kitölteni az Új termékek fordítási fájlt?

()

 

Ebben a bemutatóban megmutatjuk, hogyan kell kitölteni az Új termékek fordításához szükséges fájlt. Ennek a segítségével nagy mennyiségű terméket küldhet fordításra, az Ön által választott nyelvről annak az országnak a nyelvére, ahol a termékeket értékesíteni szeretné az eMAG Marketplace felületén.

Miután letöltötte a fájlt a Termékek – Termék kategóriák menüpontból, nyissa meg a számítógépén, és ellenőrizze a fájl kitöltésére és feltöltésére vonatkozó utasításokat tartalmazó munkalapokat, a platformra feltöltött képek szabványaira vonatkozó részleteket, a termékcsaládra vonatkozó információkat, a fájl első 5 sorában található adatokra vonatkozó adatmeghatározást.

Térjen vissza a Template munkalapra, ahol kitöltheti a termékek adatait.

Nagyon fontos, hogy az első 5 sort ne módosítsa vagy törölje.

A oszlop – Termékkód – töltse ki az egyes termékekhez rendelt kódot. A legtöbb termék esetében a termékkód megegyezik a modellszámmal vagy az EAN-kóddal.

B oszlop – Termékazonosító – töltse ki a termékazonosítót. Ennek minden termék esetében egyedinek kell lennie, és kizárólag számjegyeket tartalmazhat (143, 281,114).

C oszlop – A Kategória azonosító adja meg annak a kategóriának az egyedi azonosítóját, amelyhez az egyes termékek tartoznak.

D oszlop – Kategória név – töltse ki azzal a kategória névvel, amelyben a termék megjelenik az oldalon.

E oszlop – Termék EAN-kód – töltse ki az egyes termékek egyedi vonalkódját. Az EAN kód minden termékkategória esetében kötelező.

F oszlop – Eladási ár adja meg a termék eladási árát ÁFA nélkül. Legfeljebb 4 tizedesjegyet fogadunk el (pl.: 5,1245). Az eladási ár a weboldalon megjelenő végső ár.

G oszlop – Alapár oszlopban opcionálisan a gyártó által ajánlott, ÁFA nélküli árat adhatja meg. Az RRP az oldalon az eladási ár felett jelenik meg, amennyiben magasabb, mint az eladási ár. Ebben a mezőben található érték csak akkor jelenik meg a weboldalon, ha az adott termékhez az eMAG még nem rögzítette a gyártó által javasolt eladási árat, illetve az adott termék kategóriához engedélyezve van a gyártó által javasolt eladási ár rögzítése.

H oszlop – ÁFA oszlopba az ÁFA értékét kell beírni. A százalékos értéket alegységszámként kell kifejezni (pl.: 0,2, ha az ÁFA 20%).

I oszlop – Státusz – Adja meg a termék státuszát. Ha azt szeretné, hogy az ajánlat az érvényesítés után azonnal aktív legyen a platformon, akkor írja be az 1-es értéket, ha pedig egyelőre nem szeretné, akkor válassza a 0-ás értéket.

J oszlop – Készlet – a rendelkezésre álló készlet feltöltése minden egyes termék esetében.

K és L oszlopok: Ár érvényesítés: Minimum ár és Maximum ár. A minimum árnak kisebbnek vagy egyenlőnek kell lennie az eladási árnál, a maximum árnak pedig nagyobbnak vagy egyenlőnek kell lennie az eladási árnál.

M oszlop – Név – adja meg a termék nevét. Az eMAG szabványoknak megfelelően rövid, leíró címet használjon: “Terméktípus, gyártó, modell, jellemzők (ha van ilyen) (szín, méret és egyéb jellemzők)”.

N oszlop – Termék gyártója – töltse ki a termék gyártóját. Használjon egy érvényes márkanevet, amely a terméket képviseli.

O oszlop – Leírás – adja meg a termék leírását, amelyet le kell fordítani a platform nyelvére. Kövesse leírási tippjeinket, és próbáljon meg átfogó leírást készíteni az ajánlatban szereplő minden egyes termékhez.

P oszlop – elsődleges kép URL címe – adja meg a fő kép linkjét. Szúrjon be egy linket a termék képével. Nagyon fontos, hogy a link egy érvényes képre irányítson, amely megfelel az eMAG által előírt feltételeknek.

Q-U oszlopokban – További képek URL címe – az egyes termékekhez másodlagos képeket adhat hozzá. Itt is figyelembe kell vennie az eMAG által előírt feltételeket.

V oszlop – Termékleírás – További információ található a  termék jellemzőiről.

W oszlop – A termék eredeti nyelve – Válassza ki a termék eredeti nyelvét az ebben az oszlopban található álló 13 opció közül.Miután hozzáadta az összes lefordítandó terméket, mentse el a fájlt, és töltse fel az import .XLS segítségével arra a platformra, ahol értékesíteni szeretné.

 

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban további hasznos videós segédanyagokat osztunk meg, hogy felmerülő kérdéseire mihamarabb választ kaphasson.

Sikeres értékesítést kívánunk!

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Kattintson a csillagokra az értékeléshez!

Average rating / 5. Vote count:

Nincsenek értékelések. Legyen Ön az első, aki értékeli.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE