Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Az EAN kód megadása az eMAG Marketplace-en

()

Ebben az útmutatóban áttekintjük, hogyan adhat meg termékeihez EAN kódot az eMAG Marketplace felületen.

Az EAN kódot a termékek feltöltésekor, a Termékek – Termékek hozzáadása menüpontban tudja megadni.

Az EAN mező a termék adatlapján a Termék azonosítása pontban, a Termékazonosító mező alatt található.

Az EAN kód számsorát itt kell megadnia, pontosan úgy, ahogy az a terméken szerepel.

Ha egy termék mellé olyan ajándékot vagy kiegészítőt küld, aminek szintén van vonalkódja, akkor ennek az EAN kódját is megadhatja, a pluszjelre kattintva. Ekkor egy újabb EAN mező is megjelenik. A pluszjel ismételt megnyomásával minden további, szükséges EAN-t megadhat. Ha egy EAN kódot törölni szeretne, akkor kattintson az adott EAN mező jobb oldalán található kuka ikonra.

 

Mi a teendő, ha nincs EAN kódja?

 

Érvényes EAN kód hiányában termékeihez EAN kódot kell igényelnie ahhoz, hogy feltölthesse őket az eMAG Marketplace felületre. Ezeket a kódokat hiteles forrásból a GS1 Magyarország Nonprofit Zrt-n, vagy más GS1 Tagszervezeten keresztül szerezheti be. A GS1 azonosítási szabványai alapján termékeit hiteles és a kereskedelem egyéb területén is alkalmazható, globális, egyedi kóddal láthatja el.

A GS1 szabályzata szerint egy terméken vonalkódot elsősorban a gyártónak vagy a márkatulajdonosnak van joga elhelyezni. Amennyiben ezt nem teszi meg, az azonosítás jogát átengedheti a termék forgalmazójának.

Az EAN kód egyedi minden egyes termékmodellhez vonatkozóan. Ennek köszönhetően az eMAG Marketplace platform összekapcsolja azokat a termékeket, melyeknek ugyanaz az EAN kódjuk.

Emellett számos olyan kategória elérhető a felületen, ahol új termékek feltöltésekor az EAN kód megadása nem kötelező. Ezeket a kategóriákat ebben a listában találja.

 

Az EAN kódok használatának előnyei az eMAG Marketplace-en a következők:

 

  • Használatával elkerülhetjük a termékduplikációkat, így a termék adatlapja az oldalon nem veszik el a rengeteg ugyanolyan termék között – ami zavaró lenne a vásárlók számára;
  • Fontos, hogy az ugyanarra a termékre vonatkozó különböző ajánlatok egy termékoldalon jelenjenek meg, ezzel lehetővé téve, hogy a vásárló könnyedén választhasson az elérhető ajánlatok közül;
  • Az EAN szűrőfeltétel is az eMAG Marketplace felületen, ami hasznos lehet termékajánlatai szerkesztésekor, ajánlatai összekötésekor.

 

Javasoljuk, hogy minden, az eMAG Marketplace felületre feltöltött termékéhez adjon meg EAN kódot, hogy ezáltal ajánlatai élvezhessék a fenti előnyöket. Célunk, hogy az eMAG Marketplace felületre csak EAN kóddal ellátott termékek kerüljenek fel. Jelenleg az eMAG Marketplace felületen, a termékkategóriák nagy részében kötelező a kód megadása, és rövidesen valamennyi termék feltöltésekor kötelezővé válik.

A már korábban, EAN kód nélkül feltöltött termékeihez is hozzáadhatja az EAN kódot. Ehhez lépjen be a Termékek – Termékeim menüpontba. Itt válassza ki a módosítani kívánt terméket, ami nem rendelkezik EAN kóddal, és kattintson a sárga szerkesztés gombra a Műveletek oszlopban.

Ekkor megjelenik a Termékek – Ajánlatok Szerkesztése oldal. Itt a termékazonosító alatt találja az EAN mezőt, ahol az adott termékhez tartozó EAN kódot adhatja meg. Miután sikeresen megadta a kódot, kattintson a Mentés gombra.

Mint minden termékdokumentáció frissítésekor, az EAN kód hozzáadását követően is sor kerül a dokumentáció ellenőrzésére és validálására. Míg a termék dokumentációja jóváhagyásra vár, státusza EAN kód érvényesítés függőben lesz.

Amennyiben helyesen adta meg a kódot, akkor a termék dokumentációja elfogadásra kerül, és megjelenik az oldalon. Viszont, ha nem megfelelő kódot adott meg, akkor a dokumentáció EAN kód elutasítva indokkal elutasításra kerül.

 

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban folyamatosan további hasznos videós segédanyagokat teszünk közzé. Itt további információkat talál az EAN kódok használatáról, a termékek szerkesztéséről, valamint az admin felületen elérhető lehetőségekről is.

 

Sikeres értékesítést!             

       

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE