Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Hogyan töltse ki a termékfrissítési fájlt?

()

 

Ebben az útmutatóban megmutatjuk, hogyan kell helyesen kitölteni az eMAG Marketplace platformra már feltöltött termékek, frissítési fájlját.

Ezzel a fájlal gyorsan frissítheti a kínálatában szereplő termékeket. Az ár és a készlet mellett a dokumentáció egyéb részleteit, például a termék nevét, leírását vagy jellemzőit is módosíthatja.

Miután létrehozta és letöltötte a termékfrissítési fájlt, nyissa meg a fájlt, és láthatja a kiválasztott kategóriában lévő összes aktív terméket.

Csak azokat a termékeket tartsa meg, amelyeknél változtatásokat kíván végrehajtani.

Jelölje ki azokat a termékeket, amelyeket nem kíván módosítani, kattintson a jobb gombra és válassza a Törlés lehetőséget. Csak azokat a termékeket hagyja meg ebben a fájlban, amelyeknél különböző módosításokat fog végrehajtani a dokumentációban.

A fájl alján több lapot is láthat:

– A platformra feltöltött képekre vonatkozó szabályokat,

– a termékcsaládok használatát méret és szín szerint,

– a fájl első 5 sorában található adatok meghatározása,

– a megfelelő jellemzők értékei termék kategóriánként.

Ne módosítsa vagy törölje az első 5 sort. Ellenkező esetben ebben az .XLS fájlban elérhető összes oszlopot módosíthatja.

– A oszlop – PNK – csak akkor változtassa meg az itt található azonosítót, amennyiben ajánlatát hozzá szeretné kapcsolni egy az oldalon már szereplő termékdokumentációhoz. Ha nem szeretne ajánlattársítást létrehozni, akkor ezt a mezőt ne módosítsa.

– B oszlop – Termékkód – A legtöbb termék esetében a termékkód megegyezik a cikkszámmal vagy az EAN-kóddal.

– C oszlop – Terméknév érvényesítés csak akkor változtassa meg a termék nevét, ha a PNK-hoz rendelt mezőt módosította.

– D oszlop – Termékazonosító – ezt az értéket nem tudja módosítani

– E oszlop – EAN-kód – Minden egyes termékhez ki kell töltenie az egyedi vonalkódot.

– F oszlop – Frissített jogosultság – A dokumentáció frissítését mutatja.

– G oszlop – Név – Megváltoztathatja a termék nevét. Az eMAG szabványoknak megfelelően rövid, leíró címet kell használnia: “Gyártó, terméktípus, modell, jellemzők (ha van ilyen) (szín, méret, kapacitás, egyéb jellemzők)”.

– H oszlop – Termék gyártója – Opcionálisan megváltoztathatja a termék gyártóját. Ennek egy érvényes gyártónak kell lennie, amely a termék márkáját képviseli.

– I oszlop – Leírás – Megváltoztathatja a termékleírást. Kövesse leírási tippjeinket, és próbáljon meg átfogó leírást készíteni az ajánlatban szereplő minden egyes termékhez.

– J oszlop – Saját weboldalra mutató URL – Opcionálisan kitöltheti a termék linkjét, amely az Ön weboldalára mutat. Ez nem jelenik meg az eMAG weboldalán, de segíti kollégáink munkáját az új ajánlat érvényesítésében.

– K oszlop – Forrásnyelv – A termékdokumentáció eredeti nyelve. Abban az esetben, ha a mező nincs kitöltve, akkor automatikusan a platform helymeghatározásával kerül kitöltésre.

– L oszlop – Elsődleges kép URL címe – megváltoztathatja a fő kép linkjét. Szúrjon be egy linket a termék képével. Nagyon fontos, hogy a link egy, olyan képre vezessen, amely megfelel az eMAG által előírt feltételeknek.

– M-R oszlopig – Másodlagos képek URL címe – Új másodlagos képeket adhat hozzá minden egyes termékhez. Itt is figyelembe kell vennie az eMAG által előírt feltételeket.

A következő mezők az egyes kategóriáknak megfelelően testreszabhatóak. Amennyiben a fájlban lévő termékek között olyan ajánlatok is szerepelnek, amelyeket kollégáink különböző okokból nem érvényesítettek, az utolsó oszlopban megtekintheti a visszautasítások okát.Miután elvégezte az összes szükséges módosítást, mentse el a fájlt, és töltse fel a platformra.

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban további hasznos videós segédanyagokat osztunk meg, hogy felmerülő kérdéseire mihamarabb választ kaphasson.

Sikeres értékesítést kívánunk!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE