Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Hogyan töltheti fel termékeit manuálisan az eMAG Marketplace felületen?

()

Ebben az útmutatóban megmutatjuk, hogyan lehet manuálisan (termékenként egyesével) egy új terméket feltölteni az eMAG Marketplace felületen. Megmutatjuk, mely lépéseket kell követnie, és hogy milyen eMAG szabványokat kell figyelembe vennie a termékek érvényesítéséhez és a webhelyen való közzétételük érdekében.

Az eMAG Marketplace platformon négyféle módon töltheti fel termékeit:

 • Manuálisan (egyesével termékenként);
 • Excel importálásával (táblázattal);
 • API kapcsolaton keresztül;
 • Feed bekötésével.

A termék manuális feltöltéséhez a következő elemeket kell előkészítenie:

 • A termék megnevezése;
 • Termékképek;
 • Részletes termékleírás;
 • A termék specifikációi vagy műszaki adatai;
 • A termékhez elérhető ár és készlet.

A manuális feltöltésnek 7 lépése van, ezeket áttekintve megmutatjuk, milyen egyszerűen töltheti fel termékeit az eMAG Marketplace felületre.

Először is jelentkezzen be az eMAG Marketplace platformra, a felhasználói fiókjához beállított email cím és jelszó páros megadásával.

Miután bejelentkezett, a bal oldali menüsorból válassza a Termékek menüponton belül a Termék hozzáadása opciót. Ekkor egy új oldal jelenik meg, a termékfeltöltés hét lépésével. Vegye figyelembe, hogy a narancssárga csillaggal jelölt mezőket kötelező kitölteni.

 1.    Kategória és termék adatok

Válassza ki a terméknek megfelelő kategóriát. Ehhez kattintson a szürke kategóriafa ikonra a kategória mező mellett. Navigáljon úgy a három egymásból nyíló szakaszban, hogy mindig a legmegfelelőbb kategóriát választja termékének a főkategóriáktól az alkategóriákig.

A kategóriák listájában kulcsszó megadásával is kereshet, és így is beállíthatja a megfelelő kategóriát és alkategóriát.

Például: Ha telefontokot szeretne feltölteni, kattintson a szürke kategóriafa ikonra a Kategória mező mellett, és megnyílik a kategóriák listája. Válassza a Telefon kiegészítők és szolgáltatások, majd a Mobiltelefon tartozékok és végül a Mobiltelefon tokok lehetőséget. A terméket csak a kategóriafa utolsó szintjére töltheti fel, esetünkben a Mobiltelefon tokok kategóriába.

Ha nincs hozzáférése az adott kategóriához, ahová fel szeretné tölteni termékeit, néhány egyszerű lépésben kérhet a kategóriához jogosultságot:

 • Lépjen a Termékek menün belül a Termékkategóriák almenübe.

 • A Szűrőknél a kategóriahozzáférés legördülő menüjében az Engedélyezett kategóriák helyett válassza ki a kategóriák hozzáférés nélkül lehetőséget, és kattintson a Keresés gombra.
 • Így az eMAG Marketplace összes elérhető kategóriáját áttekintheti.
 • Keresse meg azt a kategóriát, amihez hozzáférést szeretne kérni – például esetünkben a Mobiltelefon tokok kategóriát.
 • Minden olyan kategória mellett, amihez nincs hozzáférése, megjelenik a Hozzáférés kérése felirat a kulcs ikon mellett. Kattintson erre a gombra.

 • Ekkor egy új ablak jelenik meg, ahol megerősítheti, hogy valóban hozzáférést szeretne kérni az adott kategóriához.

 • Kattintson a Megerősítés gombra, és az adott napon, este 8 óra után az új kategóriához vonatkozó jutalékmellékletet automatikusan legenerálja a rendszer. Ezt a Felhasználói fiókom – Jogi dokumentumok menüpontban hagyhatja jóvá, hogy hozzáférhetővé váljon a kategória.

Terméknév

Javasoljuk, hogy olyan rövid és leíró címet válasszon, ami megfelel az eMAG szabványoknak. A címben megadott elemek sorrendje:

 • Márka;
 • Modell;
 • Terméktípus, vagyis a magyar megnevezés;
 • Paraméterek (szín, méret, kapacitás, ajánlott életkor stb.) és egyéb reprezentatív vagy egyedi jellemzők (különféle kódok, betűszavak).

Minden elemet vesszővel kell elválasztani. 

Márka

A termék márkáját kell megadni, és ez természetesen eltérhet a gyártó nevétől. Ha Ön gyártja az adott terméket, akkor a Márka mezőt kitöltheti vállalata nevével, a cégformára utaló rövidítés elhagyásával.

Termékkód

A termékkódnak a gyártó által megadott kódnak kell lennie, ez jelenik meg a webhelyen, közvetlenül a termék címe alatt. Figyelmesen töltse ki a Kategória és termékadatok rész mezőit, hogy ezután továbbléphessen a következő részhez.

2. Paraméterek

Javasoljuk, hogy minél több részletet adjon meg termékéről, kitöltve a termékkategória beállítása után megjelenő táblázat valamennyi paraméterét. Három különböző típusú paramétert lehet megadni a termékekhez:

 • Kötelező paraméterek – ezeket kötelező kitölteni, különben a termék nem kerül validálásra az eMAG Marketplace felületen.
 • Ajánlott paraméterek – azok a jellemzők, amelyek az ügyfelet érdekelhetik, és fontosak a vásárlási döntés meghozatalához. Ezek szűrőfeltételként funkcionálnak a weboldalon, ezért érdemes kitölteni őket.
 • Opcionális paraméterek – teljes képet nyújtanak a termékről, és tartalmazzák a konkrét részleteket.

Minden fenti paramétertípusban előfordulnak rögzített értékű mezők. Ezeknél a paramétertípusoknál a megadható értékek a legördülő lista elemeire korlátozottak. Itt csak ezek közül adhat meg értékeket. A sorok bal oldalán lévő színes négyzetben található (R) jelölés alapján azonosíthatja ezeket a paramétereket.

Ha termékéhez megadni kívánt érték eltér a rögzített értékek listájában szereplő elemektől, a mező jobb oldalán talál egy üzenet ikont. Ide kattintva javaslatokat küldhet más, a termékének megfelelő értékekre.

Példa: Ha a rögzített értékek listája nem tartalmazza a „bársony” anyagot, akkor ezt új értékként javasolhatja az Anyag paraméterhez, a jobb oldalon található lila üzenet ikonra kattintva.

Ekkor egy új ablak jelenik meg, ahol új értéket kérhet: itt írja be a megadni kívánt értéket (példánkban a „bársony” kifejezést), majd kattintson az Elküld gombra.

Ha új értéket ad meg, a termék csak akkor tehető közzé, ha az új értéket a Marketplace elfogadta.

Kérjük, tartsa szem előtt, hogy a megadott paraméterek száma közvetlenül hatással van az értékesítésre, mivel terméke ezáltal több keresési szűrő beállításakor is megjelenik, ezáltal növeli annak esélyét, hogy a látogatók megvásárolják termékét. A fentiek elvégzését követően a harmadik lépés jön.

3. Képek feltöltése

A képek feltöltéséhez előkészületek szükségesek, hogy a feltöltött képek megfeleljenek az eMAG képszabványainak. Kérjük, hogy ezekre fordítson kiemelt figyelmet, hogy a termékek jóváhagyásukkor nehogy visszautasításra kerüljenek. Győződjön meg arról, hogy jó minőségű képei vannak, ne feledje, hogy az eMAG galéria támogatott képformátumai a következők: JPG (.jpg), PNG (.png), GIF (.gif) és egy kép mérete nem haladhatja meg a 8 MB-ot.

Minden termékhez legalább egy elsődleges képet (főképet) fel kell tölteni, aminek tisztának, könnyen értelmezhetőnek, részletgazdagnak kell lennie, hogy amennyire csak lehetséges, az helyettesíthesse a fizikai boltban való vásárlás nyújtotta élményt. A képeket egyszerűen a „Dobd ide a fájlokat a feltöltéshez” mezőben található nyílra kattintva töltheti fel. Ekkor megnyílik a fájlkezelő ablak.

Válassza ki azt a mappát, ahova a termék képeit mentette. Nyissa meg, válassza ki a termék képeit, majd nyomja meg az Open / Megnyitás gombot.

Egy termékhez érdemes legalább 5 képet feltölteni. Ezek közül válassza ki a főképet (elsődleges képet), a legreprezentatívabbat, a többi pedig másodlagos kép lesz. A főképet a kép bal sarkában lévő négyzetre kattintva választhatja ki. Ha egy képet törölni szeretne, akkor kattintson a jobb sarokban lévő kuka ikonra.

A főképen csak maga a termék szerepelhet, teljes egészében, elölről ábrázolva, csomagolás nélkül, tartóelemek és tartozékok nélkül, középre helyezve, fehér háttér előtt.

A másodlagos képek különböző szögekből mutathatják be a terméket, hogy a lehető legrészletesebben ábrázolják annak jellemzőit. A másodlagos képeknél a fehér háttér már nem kötelező, de ajánlott, így javasoljuk, hogy csak szükség esetén használjon más színű hátteret.

4. Termékleírás

A termékleírás tartalmazza az összes jellemzőt, a funkcionalitásra, az előnyökre vonatkozó összes információt, és a termék használatának módját is. A leíráshoz egyszerűen adhat hozzá szöveget, de használhat egyszerű HTML kódokat is, képeket, bemutató videókat vagy más elemeket is feltölthet, amelyek jobban bemutatják termékét, és a lehető legtöbb vásárlói kérdésre válaszolnak. Fontos, hogy a termékleírás összhangban legyen a paramétereknél megadott és a képeken szereplő információkkal.

5. Termékcsaládok

Az ugyanazon típusú termékeket csoportosíthatja itt az eMAG Marketplace felületen. A termékek családok szerinti csoportosításának igénye akkor kerülhet elő, ha ugyanabból a típusú termékből értékesít különböző színű, méretű, kapacitású stb. termékvariánsokat is. A családba kötéssel elkerülhető, hogy ezek a variánsok különböző termékekként jelenjenek meg az oldalon. Ebben a lépésben beállíthatja a termékcsalád nevét, a család azonosítóját és a család típusát.

A családnevek és a családazonosítók nem jelennek meg a webhelyen, hanem csak a termékek platformon történő rendezéséhez szükségesek. Egy adott termékcsaládot csak egy bizonyos termékoldalon használhat, az oda tartozó termékek összekapcsolásához.

Ezáltal az ügyfelek egyetlen termékoldalon megtekinthetik, hogy az adott típusú termék milyen különböző variációkban kapható, és így a vásárlók könnyen megtalálhatják a termék összes elérhető változatát. Tehát a webhely egyetlen termékadatlapot jelenít meg az ügyfelek számára, és ott a termék elérhető változatai (különböző színek, méretek) is megjelennek.

6. Ár és készlet

A hatodik lépésben az ajánlatra vonatkozó adatokat kell megadnia. A narancssárga csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező:

 • Eladási ár;
 • Áfa;
 • Készlet.

Az eladási ár értékét mindig áfa nélkül, nettóban kell megadni. Az ebből kalkulált bruttó, áfát is tartalmazó ár automatikusan megjelenik az Eladási ár mező alatt. Az ajánlott ár a termék eredeti eladási ára, melyet érdemes szintén megadnia. Ennek magasabbnak kell lennie, mint az eladási ár, és az oldalon ehhez képest jelenik meg az ajánlott kedvezmény mértéke. Ezt is áfa nélkül, nettóban kell megadni.

A minimum és a maximum küszöb mezők kitöltése opcionális, de javasoljuk. A minimum küszöbérték kisebb vagy egyenlő kell legyen az eladási árral. Ennek a küszöbértéknek a megadásával elkerülheti, hogy véletlenül hibás árat adjon meg az oldalon. Ha a megadott minimum küszöbértéknél alacsonyabb árat ír be, akkor nem tudja elmenteni a terméket a platformon. Javasoljuk, hogy ezeket az árérvényesítési küszöbértékeket a lehetséges promóciós kampányokat figyelembe véve adja meg. Ezt a minimum küszöböt a kampányos eladási ár megadásakor is ellenőrzi a rendszer, és hibaüzenet jelenik meg, ha a kampányban az Ön által korábban beállított minimum küszöbérték alatt kínálná a termékét.

Az áfa értéke vállalkozásától és a termék típusától függ, itt ugyanazt az áfát adja meg, melyet termékei értékesítésekor alkalmaz.

A készlet pedig az eMAG Marketplace platformon eladásra szánt darabok számát jelenti.

A garancia az az időtartam, ami a termék vagy szolgáltatás vevő általi kézhezvételétől számítva addig a napig tart, ameddig felelősséget vállal a vásárolt termék vagy szolgáltatás javításáért vagy cseréjéért, saját költségére, ha a hiba nem a vásárló hibájából keletkezett. A garancia / jótállás hosszát hónapokban kifejezve kell megadni. A nulla (0) érték azt jelenti, hogy a termékre nincs garancia. A garancia beállításakor be kell tartania a vonatkozó jogszabályi előírásokat.

Javasoljuk, hogy a termék feltöltésekor a Módosítás időzítése mezőbe ne lépjen be, ha nem kívánja szerkeszteni azt. Itt állíthatja be azt a dátumot, amitől kezdve a fenti mezőkbe felvett összes érték érvénybe lép. A módosítások mindaddig érvényben maradnak, amíg új módosításokat nem hajt végre, az új értékek manuális szerkesztésével.

A státuszt az ON / OFF gomb használatával állíthatja be. Az ON az ajánlat aktív státuszát jelöli (ha van raktárkészlete a termékéhez, és azt szeretné, hogy elérhető termékként megjelenjen az oldalon), az OFF pedig az inaktív státuszt jelöli (ha az adott termék készlete 0 vagy ha még nem szeretné, hogy a termék látható legyen az oldalon). Javasoljuk, hogy a termék státuszát állítsa inaktívra, ha a feltöltés ellenére még nem rendelkezik belőle készlettel. Ezek az értékek szerkeszthetők, tehát ha az értékesítési tervében változás történik, bármikor szerkesztheti őket a Termékek – Termékeim menüpontból.

7. Termék azonosítás

Itt állíthatja be a termékazonosítót, az EAN kódot és a termék linkjét. A belső termékazonosító kitöltése kötelező. Ennek numerikusnak, egymást követőnek és egyedinek kell lennie az egyes termékek esetében, és képviselnie kell a termékazonosítót az adatbázisban.

A Termékazonosító mezőben a rendszer megjelenít egy számlálót, amely az előző rekordok követésével javasolja az azonosító következő értékét.

Az EAN kitöltése kötelező a platformra feltöltött ​​összes termék esetében. Ez az a vonalkód, amelyet a az áruk egyedi jelölésére világszerte használnak, és fontos szerepe van a termékek helyes társításában, valamint a vásárló számára is a vásárlási folyamatban.

A termék linkjének megadása nem kötelező, ezt segítségképp töltheti ki, ha szüksége van rá, hogy ezáltal a termékeket saját weboldalán egyszerűbben azonosíthassa.

A PNK mező nem szerkeszthető, a rendszer automatikusan generálja ezt a kódot. Ez az eMAG Marketplace platform termékazonosító kódja.

Az utolsó lépés elvégzése után mentse el az összes adatot a zöld Mentés gombbal, ezután a dokumentáció Jóváhagyásra vár státuszba kerül. Érvényesítést követően elfogadott dokumentáció státuszba kerül. Ha körültekintően dolgozott és figyelmesen követte a manuális feltöltés lépéseit, terméke hamarosan jóváhagyásra kerül az eMAG Marketplace felületen. Ha azonban hibásan töltötte ki a dokumentációs űrlapot, a következő státuszok figyelmeztethetik erre: Hibás termék vagy Elutasított dokumentáció. Mindkét esetben megtekintheti az elutasítás pontos okát a Visszautasítás oka oszlopban.

Ebben az útmutatóban részletesen áttekintettük, hogyan tölthet fel termékeket az eMAG Marketplace platformon. A termékek feltöltésével kapcsolatban további információkat talál az eMAG Academy menüpontban.

További jó munkát!

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Kattintson a csillagokra az értékeléshez!

Average rating / 5. Vote count:

Nincsenek értékelések. Legyen Ön az első, aki értékeli.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE