Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

End of life státusz a kifutott termékek jelöléséhez

()

Ebben az útmutatóban bemutatjuk, hogy mit jelent a kifutott termékeket jelölő End of Life státusz és milyen előnyökkel jár ennek a státusznak a használata.

Ahhoz, hogy egy termék kikerüljön az értékesítésre szánt termékek portfóliójából az End of Life (EOL) státusz beállítása szükséges. Ezzel a státusszal eltávolíthatja azokat a termékeket, amiket a jövöben nem kíván az ajánlatai közt szerepeltetni, értékesíteni.

Ezeket a Kifutott termékeket nem véglegesen törli a fiókjából, de a továbbiakban nem lesznek láthatóak azokban a template-ekben, amelyek segítik értékesítési riportjai elkészítését.

Azok a termékek, amelyek nem rendelkeznek aktív készlettel, vagy amelyek adatlapjában több mint 90 napja nem történt módosítás, automatikusan EOL státuszba kerülnek.

A felhasználói élmény javítása, az eMAG Marketplace platformra feltöltött termékek jobb áttekinthetősége és gyorsabb szűrése érdekében  automatikusan EOL státuszt kap az összes olyan ajánlat, ami inaktív státuszú vagy nincs raktáron több mint 90 napig, és azok is, amelyeket ez időn belül nem módosítottak a felületen.

Az End of Life státusz beállításához a Termékek → Termékkategóriák menüpontból töltheti le a template fájlt.

 

Ebben a fájlban csak azok a termékek maradjanak, amelyeket már nem kíván eladni a platformon. Majd minden egyes termékhez a Státusz oszlopban állítsa be a 2-es értéket. Ezután a fájlt az Excel importálása menüpont alatt az XLS upload gombra kattintva tudja feltölteni. Tehát így inaktiválhatók Excel importtal azok a termékek, amiket már nem kíván értékesíteni.

 

Amennyiben meggondolta magát, és újra szeretné értékesíteni azokat az ajánlatokat, melyek End of Life státuszban vannak, akkor a Termékek→ Termékkategóriák menüpontban tölthető le az a termékfrissítő fájl, ami ezeket a termékeket tartalmazza.

 

Itt a Státusz oszlopban az 1-es érték megadásával, majd a mentést követően az XLS importálásával tudja újra aktiválni a termékeit. Az End of Life státuszú termékek természetesen API kapcsolaton keresztül is újraaktiválhatók.

 

 

A kifutott termékek (End of Life) beállításának előnyei:

Azon termékek státuszának megváltoztatása, amelyeket már nem terveznek eladásra kínálni, így lehetséges:

  • A nagy mennyiségű termékszám módosításhoz egyszerűen generálhat .XLS fájlokat a kampány ajánlat fájl generálással vagy a termékfrissítés fájl generálása gomb használatával.

A legenerált template fájlokban az „End of Life” státuszú termékek már nem jelennek meg. Ennek előnye, hogy amikor .XLS fájlokat tölt le meglévő termékei frissítéséhez vagy kampányajánlatai szerkesztéshez, a fájl generálása rövidebb időt vehet igénybe. Kisebb terméklistában gyorsabban megtalálhatja azokat a termékeket, amelyeket szeretne frissíteni vagy kampányokba tölteni.

  • Így pontosabb riportokat készíthet a weboldalon megjelenő termékei teljesítményéről.

Az EOL státusz használatával pontosabb képet kaphat az eMAG Marketplace platformon végzett tevékenységéről is. Elemezheti értékesítési eredményeit, valamint az aktív termékek mennyiségének havi alakulását a platformon.

  • Ellenőrizheti a látogatók tevékenységét és érdeklődését a Saját ajánlataim menüpontban.

Ebben a menüben valós időben ellenőrizheti az Ön által forgalmazott termékeket, és nyomon követheti az ügyfelek érdeklődését termékei iránt.

  • A kifutott (End of Life) státuszú termékeket nem veszi figyelembe a rendszer a fiók állapot mutató kalkulálásakor.

Ha van olyan terméke, amelyből úgy gondolja, hogy nem fog eladni a jövőben, vagy hosszabb ideig nem lesz raktáron, akkor ezeket a termékeket kifutott (End of Life) státuszúra állíthatja. Javasoljuk, hogy állítsa be az EOL státuszt ahol szükséges, annak érdekében, hogy ezek a kifutott termékek ne befolyásolják fiókja teljesítménymutatóit.

 

Előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor olyan terméket küld vissza a vásárló, ami már nincs raktáron, és amit a jövőben már nem is fog forgalmazni. A termék állapotának megváltoztatása segít nyomon követni az aktív termékeket a platformon, illetve azokat a termékeket, amelyeket javítani kell az elvárásoknak nem megfelelő termék-teljesítmény  mutatók miatt.

 

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban további hasznos segédanyagokat osztunk meg. Itt további információkat talál a feltöltött termékek beállítható státuszairól, valamint a hatékony termék-dokumentáció készítésről.

 

Sikeres értékesítést!

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE