Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Hogyan töltse ki a Black Friday kampány specifikus template fájlt?

()

Ebben a tájékoztató videóban megismerheti a Black Friday-hez létrehozott kampány javaslat fájlt és annak kitöltését.

Az eMAG Marketplace platformon minden egyes aktív kampányhoz tartozik egy külön kampány javaslat fájl, hogy minden szükséges információ kéznél legyen.

 

A 2022-es Black Friday-re vonatkozó fájl már elérhető a platformon, a többi aktív kampány javaslatokkal együtt.

Ezt a fiókja több területén is megtalálja:

  • Dashboard- Elérhető kampányok szakaszban
  • Saját ajánlataim– Általános információ menüpontban
  • vagy akár a Termékek – termékkategóriák menüpont alatt

Keresse meg bármelyik oldalon a Black Friday-re vonatkozó kampány javaslat fájlt, majd kattintson a diagram ikonra. Néhány perc töltés után megjelenik a letöltés gomb, erre kattintson rá és nyissa meg a fájlt.

A letöltött Excel fájlban négy oldalt talál:

  • Útmutató – a fájl használatával kapcsolatos információkat tartalmaz
  • Adatok – bemutatja az ajánlat oldal celláit, beleértve a kötelező vagy ajánlott mezőket.
  • Aktív kampányok – tartalmazza a pillanatnyilag aktív kampányok listáját.
  • Ajánlat – tartalmazza a Marketplace-en lévő aktív és a Black Friday-re jogosult ajánlatokat.

 

Miután alaposan átnézte az utasításokat és a fájlban szereplő adatok jelentését, ideje elkezdeni a fájl kitöltését az Ajánlat oldalon.

– Az A-tól G-ig tartó oszlopok automatikusan kitöltésre kerülnek, és nem szabad módosítani őket, mert ezek tartalmazzák a termék azonosító adatait (név, kategória, márka, PNK, termékkód, ajánlat azonosító és kampányazonosító). A táblázat első 5 sorát ne módosítsa, de törölheti azokat a termékeket, amelyeket nem vesz fel a kampányba.

Az ár és a készlet meghatározása

  • H oszlop – Eladási ár oszlopba a termék (ÁFA nélküli) akciós árának értékét kell beírni.
  • I oszlop – Készlet: Itt adja meg a Black Friday-re fenntartott termékek darabszámát. Ezt a mezőt kötelező kitölteni, és az ebben az oszlopban kitöltött készlet kizárólag a Black Friday kampány számára marad fenntartva.

A feltöltés feltételei:

A Black Friday az év legtöbb kedvezményét kínáló napja, de fontos, hogy ezek valóban vonzó kedvezmények legyenek, hogy megfeleljenek a fogyasztói elvárásoknak, és hogy minél több megrendelés érkezzen. A kampányban való részvételhez az elmúlt 30 nap legalacsonyabb árához (CMMP30) képest minimum 100 forint kedvezményt kell biztosítani.

S cella: Ha a fájl a kampány kezdete előtt készült, és a mező zöld háttérrel rendelkezik, akkor a kampány kezdete előtti 30 napos időszak legalacsonyabb eladási árát jelöli, ellenkező esetben ez a mező az elmúlt 30 nap legalacsonyabb eladási árát jelöli. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ezek az adatok néhány óra vagy akár perc alatt megváltozhatnak, az áringadozásoktól, a belső adatgyűjtési folyamatoktól és a fájl létrehozásának időpontjától függően.

  • A V mező tartalmazza azt a maximális árat, amelyen kínálhatja a terméket a kampányban.
  • A J oszlopban beállíthatja a termékek ákampányt követő árát. Itt a Q oszlopból (aktuális ár) átvett értéket találja, de Ön dönti el, hogy a kampány utáni ár értékét megtartja-e, vagy a stratégiájának megfelelően megváltoztatja.
  • K oszlop: Ha üresen hagyja a mezőt, a termék elérhető marad a kampány után is. Ha a mező értékének “1”-et ad meg, a termék a kampány után inaktív státuszba kerül.
  • Az L-től P-ig tartó oszlopokban a termékek teljesítményére, készletére és státuszára vonatkozó adatokat talál.
  • a W oszlop mezői a jutalék tényleges értékét tartalmazzák
  • – Az X-től az AO oszlopig a jutalék kedvezmény oszlopok láthatóak, ezek tájékoztató jellegűek, és segítenek abban, hogy milyen árcsökkentést alkalmazhat, hogy jogosult legyen a jutalékkedvezmény valamelyik százalékára (10% és 55% között), amelyet a Black Friday-en történő eladásokért kaphat.
  • Ár-ellenőrző információ: Az elárazások elkerülése érdekében a minimál, és a maximum ár megadása az árellenőrzés miatt szükséges, új termék feltöltésekor. Ezen értékek hozzáadása csak akkor javasolt, ha módosítani szeretné a beállított értékeket. Amennyiben a termék beállított ára nem a minimál és maximum ár közé esik, a termék automatikusan elutasításra kerül az Ön biztonsága érdekében, ezt követően amennyiben úgy dönt korrigálhatja az árait.

A kitöltés után mentse el a fájlt, majd töltse fel a platformra az .XLS importálása menüpontban, az .XLS feltöltés gomb segítségével. A feltöltés után a fájl belép az ellenőrzési folyamatba. Amennyiben minden értéket helyesen töltött ki, akkor az ajánlatát érvényesíteni fogjuk a Black Friday-re.

 

Az eMAG Academy felületen az Dashboard egyes területeihez kapcsolódóan további részleteket is talál, amelyek segítségére lehetnek abban, hogy eMAG Marketplace felhasználói fiókja valamennyi lehetőségét kihasználhassa, és hogy fiókját minél magabiztosabban kezelhesse.

Sikeres értékesítést kívánunk!

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE