Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Omnibus irányelv hatálybalépése

()

 

Kedves Partnerünk!

2022. május 24-én beszámoltunk az új Omnibus irányelvről, amely nagyobb átláthatóságot jelent az online környezetben tevékenykedő kereskedőknek arról, hogy milyen feltételeket kell biztosítaniuk, valamint a fogyasztók jogainak és védelmi módszereinek bővítését szolgálja.

Az (EU) 2019/2161 irányelv célja a fogyasztók védelme az online környezetben, azáltal, hogy az árakról is megfelelően tájékoztatja őket, annak érdekében, hogy minden szükséges adat a rendelkezésükre álljon, amikor a kívánt termékek online megvásárlása mellett döntenek.

Mint ismeretes, az árcsökkentéseknek a terméknek az elmúlt 30 napban érvényes legalacsonyabb árára kell vonatkozniuk (CMMP 30). Az eMAG weboldalán már megvalósítottuk azokat a rendszereket, amelyek lehetővé teszik az Ön által kínált kedvezmény mértékének automatikus kiszámítását az Ön által meghatározott eladási ár és a CMMP 30 közötti különbség alapján, amely látható a termékoldalon, a platform minden vásárlója számára.

Az új irányelv megfelelésének érdekében 2022. május 28-tól kezdődően a kedvezményes utalványok értékét, ahogyan azok jelenleg rendelkezésre állnak, figyelembe kell venni az elmúlt 30 nap legalacsonyabb árának megállapításakor.

Mivel az új jogszabályoknak való megfelelés érdekében technikai fejlesztésekre van szükség ahhoz, hogy azonos időponttól kezdődően többféle utalványtípust is kínálhassunk, az eMAG platformon a továbbiakban nem kerülnek kibocsátásra az azonnal alkalmazható kedvezményes utalványok.

Amint a technikai fejlesztések befejeződnek, új információkkal jelentkezünk.

Ön továbbra is szabadon meghatározhatja saját árpolitikáját, és kiválaszthatja a vállalkozásának megfelelő stratégiát. Fontos azonban tudni, hogy 2022. május 28-tól kezdődően minden vásárlónak árengedményt nyújthat árcsökkentés vagy ajándékutalványokat révén.

Ezen változásokat követően az eMAG Marketplace platform termékhierarchiájáról és algoritmusairól szóló útmutatót is frissítjük az eMAG Academy felületén, hogy egyértelművé tegyük azt, hogy a kedvezményes utalványokat nem vesszük figyelembe a fő ajánlat megállapítására szolgáló algoritmusban.

Az eMAG weboldalán minden egyes promóciós kezdeményezés esetében, a továbbiakban is tájékoztatni fogjuk Önt arról, hogy mik a részvételi feltételek, és az akció sajátosságainak megfelelően csatlakozhat hozzánk.

Reméljük, hogy ezen információk egyértelműek és hasznosak az Ön számára, és javasoljuk, hogy olvassa el teljes egészében az (EU) 2019/2161 irányelvet, hogy naprakész legyen az új jogszabályokkal kapcsolatban.

További sikeres értékesítést kívánunk!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE