Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Hogyan töltse ki az árfrissítés fájlt?

()

Ebben a tájékoztatóban bemutatjuk, hogyan kell helyesen kitölteni az eMAG Marketplace platformon aktív termékek árfrissítési fájlját.

Ezzel a fájlal gyorsan módosíthatja a platformra feltöltött nagy mennyiségű termék árát. Az árfrissítési fájl letöltéséhez lépjen a Termékek – termék kategóriák menüpontba, majd kattintson a Készlet és ár fülre. Az Ár filterre lépve, kategóriánként letöltheti az árfrissítési fájlt. Miután rákattintott a gombra, várjon néhány percet amíg betölt, majd a gomb újbóli megnyomásával megkezdődik a fájl letöltése. Amikor a letöltés befejeződött, nyissa meg az excel fájlt.

Csak azokat a termékeket tartsa meg, amelyeken változtatni kíván. Jelölje ki azokat a termékeket, amelyek árát nem szeretné megváltoztatni, kattintson az egér jobb gombjával a sor elejére és válassza a Törlés parancsot. Csak azok a termékek maradnak meg a fájlban, amelyek árait frissíteni kívánja.

Az ajánlat fülön ne módosítsa vagy törölje az első 5 sort! Az A-tól G-ig terjedő oszlopokban sem kell változtatásokat végrehajtania, itt az ajánlatok azonosítóit és információit láthatja.

 

Tekintsük át, melyik oszlop mit jelent:

 • H oszlop – új eladási ár: ez az ÁFA nélküli eladási ár. Négy tizedesjegyig adható meg. Ha van ajánlott ára, akkor ez az oszlop ki lesz emelve és előre kitöltjük ezzel az értékkel.
 • I oszlop – RRP: A gyártó által ajánlott ÁFA nélküli ár. Az akciók során ajánlatos ezt a mezőt a régi eladási árral kitölteni.
 • J oszlop – RRP irányelvek: A fájl létrehozásakor ez a mező automatikusan kitöltésre kerül hasznos információkkal a PRP használatáról, a termékkategóriától és a hivatalos PRP állapotától függően egy adott időpontban.
 • K oszlop – legalacsonyabb ár (elmúlt 30 nap): A fájl létrehozásakor a mező automatikusan kitöltésre kerül az elmúlt 30 nap legalacsonyabb áfa nélküli eladási árával. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ezek az adatok néhány óra vagy akár perc alatt megváltozhatnak, az áringadozásoktól, a belső adatgyűjtési folyamatoktól és a fájl létrehozásának időpontjától függően.
 • L oszlop – ÁFA: A százalékos ÁFA értéket tizedes tört formában kell megadni a táblázatban
 • M oszlop – Státusz: Az ajánlat státusza lehet aktív vagy inaktív
 • N oszlop – Pénznem: Ez a mező a pénznem értékét tartalmazza a forrásplatformon. Kérjük, győződjön meg arról, hogy aktiválta az “Egyéb pénznem” folyamatot a célplatformon, és a pénznemet kiválasztotta a forrásplatformon
 • O és P oszlop – Árellenőrzés: A minimál, és a maximum ár megadása az árellenőrzés miatt szükséges, új termék feltöltésekor. Ezen értékek hozzáadása csak akkor javasolt, ha módosítani szeretné a beállított értékeket. Amennyiben a termék beállított ára nem a minimál és maximum ár közé esik, a termék automatikusan elutasításra kerül.
  FONTOS! A minimál árat úgy állítsa be, hogy a termék értékesítése ne jelentsen Önnek veszteséget.
 • Q oszlop – Lehetőség a forgalom növelésére: Az értékesítés növekedésének lehetősége, ha az ajánlott ár a javasolt érték szerint van meghatározva. Ezt az oszlopot nem szerkesztheti.
 • R és S oszlop: Itt információt talál a termékek aktuális áráról, amikor letöltötte a fájlt és legalacsonyabb eladási árról az adott termék összes aktív ajánlatából

 

Miután elvégezte a változtatásokat, mentse el a fájlt és töltse fel az Excel importálása menüpontba.

 

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban további hasznos videós segédanyagokat osztunk meg, hogy felmerülő kérdéseire mihamarabb választ kaphasson.

Sikeres értékesítést kívánunk!

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE