Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

A termékek közzététele: .XLS template fájl kitöltése, feltöltése

()

Ebben az útmutatóban bemutatjuk, hogy mire szolgálnak az .XLS template fájl egyes oszlopai és hogyan kell azokat megfelelően kitölteni, hogy nagy mennyiségű terméket tömegesen tölthessen fel az eMAG Marketplace felületre.

Az XLS template fájl használatával termékeit rövid idő alatt feltöltheti az eMAG Marketplace felületre. Ha nem ütközik hibaüzenetbe, akkor egyszerre több száz terméket is feltölthet, különösebb erőfeszítés nélkül.

Ahhoz, hogy a lehetséges hibaüzeneteket elkerülhesse, és hogy a termékfeltöltő template fájlt helyesen töltse ki, javasoljuk, hogy kövesse a dokumentumban elérhető további lapfüleken részletezett utasításokat:

  1. Az “Útmutató” fülön fontos információkat talál a sablon kitöltésével kapcsolatban.
  2. A “Képek” fülön a feltöltendő képekre vonatkozóan szedtük össze javaslatainkat. Ahhoz, hogy a termékfeltöltési hibákat elkerülhesse, érdemes valamennyi itt szereplő tanácsunkat figyelembe vennie.
  3. A “Termékcsaládok” fülön megnézheti, mit is jelent ez az opció pontosan, és miért érdemes használnia, ha egy adott termék több variációban is elérhető kínálatában.
  4. Az “Adatok” fülön a sablon összes mezőjének kitöltéséhez talál instrukciókat.
  5. A “Karakterisztikai értékek” fül az összes olyan értéket mutatja, melyeket a “Paraméterek” kitöltésekor az adott jellemző értékének megadásakor beírhat. Javasoljuk, hogy itt ellenőrizze a megadható értékeket, különösen ha az adott paraméter megadása kötelező.
  6. Mielőtt nekilátna az XLS fájl kitöltésének, egy példán keresztül ellenőrizheti, hogyan kell kinéznie egy kitöltött template fájlnak.

Ezután lépjen vissza a Template fülre, és töltse ki az oszlopokat azokkal a termékekkel, melyeket szeretne feltölteni az eMAG Marketplace felületre. Ne feledje, hogy a termékeket külön-külön kell feltöltenie az egyes termékkategóriákba, hiszen a letöltött fájl csak az adott kategóriára érvényes. Ha egyéb kategóriához tartozó termékekkel is rendelkezik, akkor generáljon le egy másik .XLS fájlt is, hiszen ezek a sablonok kategóriánként egyediek.

 

A feltöltéshez a következő mezőket kell kitölteni:

 

Az A, Termékkód oszlopban az adott termékhez rendelt termékkódot kell megadni. A legtöbb terméknél a termékkód megegyezik a modellszámmal vagy az EAN-kóddal.

– A B, Termékazonosító oszlopban a termék belső azonosítóját kell megadni. Ennek a kódnak termékenként egyedinek kell lennie, és csak számokból állhat.

– A C, EAN oszlopban a termék egyedi EAN-ját, vonalkódját kell megadni. Kategóriától függően az EAN megadása kötelező vagy opcionális.

– A D, Eladási ár oszlopban a termék eladási árát adja meg, áfa nélkül. Az érték legfeljebb 4 tizedesjegy adható meg. Az eladási ár a weboldalon feltüntetésre kerülő tényleges ár.

– Az E, Ajánlott ár oszlopban, a termék eredeti árát adhatja meg, áfa nélkül. Az érték legfeljebb 4 tizedesjegy adható meg. Ez a termék alap ára, amiből lejön a kedvezmény.

– Az F, ÁFA oszlopban a termékre vonatkozó áfa értékét kell megadni. A százalék értéke tört formában, századalakban adható meg. Például ha az áfa 27%, akkor ide 0.27-et kell írni.

– A G, Státusz oszlopban a termék státuszát kell megadni. Ha azt szeretné, hogy az ajánlat a validációt követően azonnal aktív, vagyis elérhető legyen az oldalon, akkor ide 1-est írjon, ha pedig egyelőre a terméket inaktív státusszal szeretné feltölteni, ide 0-át írjon.

-A H, Készlet oszlopban a termékhez rendelkezésre álló készletet adja meg. Valós készletmennyiséget adjon meg, és azoknál a termékeknél ne adjon meg készletet, melyek nincsenek raktáron.

– Az I, A termék elküldéséhez szükséges napok száma oszlopban ki tudja választani a rendelés teljesítéséhez szükséges napok számát, a rendelés beérkezésének pillanatától a termék futárszolgálatnak való átadásáig, vagy integrált futárszolgálat esetén az AWB generálásáig, vagyis a rendelés „Befejezve” státuszának beállításáig. Ebbe nem kell beleszámolni a futárszolgálat általi kézbesítés idejét, amely a csomag felvételétől a vásárlónak való kiszállításig tart.

– A J, A termék utánpótlásához szükséges napok száma oszlop kitöltése opcionális, itt a beszállítóhoz vagy gyártóhoz leadott rendelésétől számítva a termék raktárába érkezésének várható időtartamát adhatja meg.

– A K, Garancia oszlopban a garancia időtartamát adhatja meg, hónapokban kifejezve. Ha az adott termékekre nem vonatkozik garancia, a mezőt hagyja üresen.

– Az L, Módosítás időzítése oszlopot akkor használhatja, ha egy ajánlat indulási dátumát szeretné beállítani. Ha kitölti a mezőt, a termékajánlat csak az adott napon éjfélkor aktiválódik.

– Az M, Ajánlat tulajdonságai oszlopban állíthatja be az elektronikus kézbesítést, a 2-es érték megadásával, azokban a kategóriákban, ahol erre van lehetőség.

– Az N és az O oszlopban az árellenőrzéshez szükséges Minimál ár és Maximum ár értékét adhatja meg. A mező kitöltése az árellenőrzéshez szükséges, új termékek feltöltésekor. A minimál ár küszöbértéknek az eladási árnál alacsonyabbnak, vagy azzal egyenlőnek kell lennie, a maximum ár küszöbértéknek pedig az ajánlott árnál nagyobbnak, vagy azzal egyenlőnek kell lennie, abban az esetben ha az ajánlott ár megadásra került.

– A P, Név oszlopban a termék nevét kell megadni. Rövid, leíró címeket használjon, az eMAG dokumentációs sztenderdjeinek megfelelően. Meg kell adnia a gyártót, cikkszámot, a termék típusát, és a a termék főbb jellemzőit, mind például, szín, méret, kapacitás stb.

-A Q, Termék gyártója oszlopban a termék gyártóját, márkáját kell megadnia. A megadott értéknek validnak kell lennie.

– Az R, Leírás oszlopban töltheti fel a termék leírását. A leírás elkészítésére vonatkozó javaslatainkat tartsa szem előtt. Fontos, hogy objektíven mutassa be termékét, és hogy a leírás ne tartalmazzon külső hivatkozásokat. Javasoljuk továbbá, hogy képekkel, videók hozzáadásával is színesítse a termék leírását.

-Az S, saját weblapra mutató URL oszlopban, opcionálisan megadhatja a termék linkjét saját weboldalán. Ez nem jelenik meg az eMAG weboldalán, de hasznos lehet a termékek validációjakor.

-A T, Elsődleges kép URL címe oszlopban illesszen be egy linket a termék főképéhez. Nagyon fontos, hogy a link olyan érvényes képre mutasson, ami megfelel az eMAG szabványainak.

-Az U-tól Y-ig lévő, További képek URL címe 1, 2, 3, 4 és 5 oszlopokban 4 további képet illeszthet be termékéhez. Ezek opcionálisan kitöltendő oszlopok, így nem kötelező őket kitöltenie, de javasoljuk, hogy lehetőség szerint minél több képet töltsön fel.

-A Z-től AB-ig lévő oszlopokban termékcsaládot állíthat be. Ezek kitöltése opcionális, és csak akkor érdemes őket kitölteni, ha ugyanaz a termék több variánssal is rendelkezik. A családazonosítónak minden termékcsaládra vonatkozóan egyedinek kell lennie. A családnévnek kapcsolódnia kell a termék nevéhez, de nem tartalmazhatja a termékcsoportosítás alapjául szolgáló változó értéket, például a méretet vagy színt. A család típusa azt jelöli, hogy a családba kötött termékek mi alapján kerültek csoportosításra, ez lehet például méret, szín, kapacitás stb.

– A következő oszlopokban az egyes termékek jellemzőit adhatja meg. A megadható paraméterek kategóriaspecifikusak. Példánkban, a Mobiltelefonok kategóriában, számos kötelező, ajánlott és opcionális mezőt is ki kell tölteni. Rögzített érték esetén ki kell választania egy opciót az alapértelmezett mezők közül, a legördülő listából. Nem kötelező kitöltenie az opcionális és az ajánlott mezőket, de minél többet tölt ki, annál nagyobb az esélye, hogy terméke könnyen megtalálhatóvá válik az oldalon, és értékesítéseket generál.

Ha az összes feltölteni kívánt termékét hozzáadta az XLS template fájlhoz, és a kötelező mezőket valamennyi termékénél kitöltötte, mentse el azt, és töltse fel a felületre az Excel importálása menüpontból.

 

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban folyamatosan további hasznos videós segédanyagokat teszünk közzé. Itt további információkat talál a termékajánlatok feltöltésével kapcsolatban is.

 

Sikeres értékesítést!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE