Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Lehetséges .XLS import státuszok

()

Ebben az útmutatóban az eMAG Marketplace platform Excel importálása menüpontját mutatjuk be.

Excel importálása menüben több funkció is közvetlenül hozzáférhető:

 • XLS feltöltés;
 • Ajánlatok frissítése;
 • Árak frissítése;
 • Készletek frissítése.

 

Ebben az útmutatóban áttekintjük, hogy az Excel import fájl milyen státuszokat vehet fel a feltöltést követően. Az Excel template fájlt új termékek feltöltéséhez és meglévő ajánlatai frissítéséhez is használhatja. Az oldal tetején elérhető szűrőfeltételek segítségével az Excel import típusa alapján is szűrhet az import listában.

Új Excel template fájl generálásához lépjen a Termékek – Termékkategóriák menüpontba. A Termékkategóriák menüpontban alapbeállításként azok a kategóriák jelennek meg, melyekhez van hozzáférése, és ahova már töltött fel terméket. Továbbá, itt megjelennek azok a kategóriák is, melyekhez hozzáférést igényelt.

Az ajánlat frissítése fájlt az Excel importálása menüpontból is letöltheti.

Innen a Tovább a termékkategóriákhoz gombra kattintva is visszatérhet a Termékkategóriák menüpontba, ahol kategóriánként töltheti le az egyedi termékfeltöltő template fájlokat.

Itt válassza ki a kategóriát, ahova termékeket töltene fel, majd kattintson a Termék közzététele fájl generálása gombra. Miután letöltötte a template-et, a kitöltéséhez útmutatót a fájlon belül talál, útmutató, Képek, Termék családok, Adatok, Karakterisztika értékek fül alatt. Győződjön meg arról, hogy mindenhol helyes, az instrukcióknak megfelelő értéket adott meg a kitöltésekor. Ha végzett a fájl kitöltésével, és minden kötelező értéket megadott, mentse el a dokumentumot számítógépére, majd lépjen vissza az Excel importálása menüpontba, és itt kattintson az XLS upload gombra, a fájl feltöltéséhez.

Miután feltöltötte a fájlt, először feldolgozás alatt státuszba kerül.

 

A feltöltött fájl lehetséges státuszai

 

 • Feldolgozás alatt: az a státusz, amit a feltöltést követően minden fájl elsőként felvesz.
 • Érvénytelen fájl: ez a státusz jelöli, ha a template szerkezetén módosítás történt, így azt nem tudja a rendszer feldolgozni, vagy ha a feltöltéshez használt fájl régebben került legenerálásra.
 • Sikeres import: ha a feltöltés során a rendszer nem észlelt hibát.
 • Részleges import: ez a státusz azt jelenti, hogy a fájlban szereplő soroknak csak egy része került sikeresen feldolgozásra, különböző hibák miatt. Ellenőrizze azokat a termékeket, melyek feltöltése hibára futott, majd a szükséges módosításokat követően ismételje meg a fájl feltöltését.
 • Hibás import: ha egyetlen termék feltöltése sem sikerült. Ellenőrizze a hibaüzeneteket, melyek a termékfeltöltés visszautasításához vezettek, majd a szükséges módosításokat követően ismételje meg a feltöltést.
 • Duplikált import: ha egy korábban már feltöltött fájlt tölt fel ismét, 15 percen belül.
 • Technikai hiba automatikusan vagy manuálisan lezárt: ez a státusz akkor jelenik meg, ha belső technikai hiba miatt hiúsult meg a fájl feltöltése, vagy valamilyen egyéb technikai okból a Marketplace csapatnak kellett leállítania a fájl feltöltését. Javasoljuk, hogy ilyen esetben később ismételje meg a fájl feltöltését. Miután feltöltött egy fájlt, legalább 15 percet várnia kell, ha a feltöltését meg szeretné ismételni, egyéb esetben a rendszer duplikált feltöltésként érzékeli a műveletet, és a duplicate import státusz kerül beállításra.

 

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban folyamatosan további hasznos videós segédanyagokat teszünk közzé, annak érdekében, hogy a felület használatával kapcsolatban felmerülő kérdéseire a lehető leghamarabb megválaszolhassunk.

 

További jó munkát kívánunk!

 

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Kattintson a csillagokra az értékeléshez!

Average rating / 5. Vote count:

Nincsenek értékelések. Legyen Ön az első, aki értékeli.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE