Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

A termék árának beállítása

()

Ebben az útmutatóban áttekintjük, hogyan tudja beállítani termékei árát az eMAG Marketplace felületen.

A termék árának megadásához lépjen be a Termékek menüpontba, új termékek feltöltésekor a Termék hozzáadásakor tudja megadni az árat, meglévő termékeknél pedig a Termékeim menüpontban tudja módosítani.

Az ár beállításai a 6. Ár és készlet pontban adhatók meg, a termékek manuális feltöltésekor.

 

Az ár beállításához ezeket a mezőket kell kitölteni:

  • Eladási ár;
  • Ajánlott ár;
  • Ár érvényesítés: Minimum küszöb;
  • Ár érvényesítés Maximum küszöb;
  • Áfa.

Az áfa mértéke vállalkozásától függ.

Az Eladási árnál a termék eladási árát kell megadnia, áfa nélkül (vagyis nettóban). Ha kitölti a mezőt, közvetlenül a megadott nettó érték alatt megjelenik, mennyibe fog kerülni a termék bruttóban, vagyis, ahogyan az oldalon fog megjelenni. Vagyis, ha 27%-os áfát használ, akkor az 1000 Ft-os nettó ár megadását követően a mező alatt megjelnik az 1270 Ft-os bruttó ár.

A következő kitöltendő mező az Ajánlott ár. Itt magasabb összegnek kell szerepelnie, mint az Eladási árnál, mivel ez a termék alap ára, amiből kedvezményt nyújtva jön ki az eladási ár.

Az ár érvényesítés minimum és maximum küszöb mezők árellenőrzésre szolgáló mezők. Ha az ár érvényesítés minimum küszöbnél alacsonyabb eladási árat adna meg, akkor a rendszer hibaüzenetet jelenít meg.

Így ennek a minimum küszöb értéknek a megadásával elkerülheti, hogy a terméket véletlenül olyan eladási árral töltse fel az oldalra, ami anyagi veszteséget okozna cégének.

Az ár érvényesítés maximum küszöb érték megadásával pedig elkerülheti, hogy a terméket véletlenül irreálisan magas áron töltse fel az oldalra.

Kérjük, nagyon figyelmesen adja meg ennek a két mezőnek az értékét, hiszen ezek az eladási ár automatikus ellenőrzéséhez nyújtanak segítséget.

 

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban folyamatosan további hasznos videós segédanyagokat teszünk közzé, annak érdekében, hogy a felület használatával kapcsolatban felmerülő kérdéseire a lehető leghamarabb válaszolhassunk.

 

További jó munkát kívánunk!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE