Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

AWB generálása az eMAG Marketplace felületen

()

Szeretnénk segítséget nyújtani a partnereinknek, hogy az AWB generálását minél gördülékenyebben tudják végrehajtani az eMAG Marketplace felületén, ezért lépésről lépésre bemutatjuk ennek a menetét.

Az eMAG Marketplace felületen a Sameday Easybox kiszállítás országosan elérhető a partnereink számára.

A futárfiók regisztrációjakor, még mielőtt a legelső AWB-t legenerálná az eMAG Marketplace felületen, ellenőrizze telephelyének és raktárának pontos címét. Amennyiben ezen módosítanunk kell, kérjük, küldje el nekünk cége telephelyének és raktárának pontos címét. Miután megkaptuk ezeket a címeket, beállítjuk őket a Felhasználói fiókom – Címek menüpontjában, felhasználói fiókjához. Az AWB generálásakor innen kerül a csomagfelvétel címe automatikusan megadásra a futárszolgálat részére.

A Rendelések menüben az összes beérkezett rendelés megtalálható. Minden alkalommal, amikor egy új rendelést megnyit, annak státusza automatikusan “újról” “megérkezettre” vált.

Ezzel az adott rendelés az “Új megrendelések” fülről átkerül a “Folyamatban” fülre.

Hogyan lehet AWB-t generálni a felületen?

Ahhoz, hogy legenerálja az AWB-t, lépjen a Rendelések menüpontba, azonosítsa mely rendelésekhez kell kiállítania az AWB-ket a listázott rendelések közül, majd kattintson a Szerkesztés gombra a Műveletek oszlopban.

Így megjelennek a kiválasztott rendelés részletes információi: a megrendelés részletei, a számlázási és a szállítási adatok.

Görgessen lejjebb, az AWB létrehozásához, és kattintson az AWB létrehozása gombra.

Válassza ki a szállítót, akit meg szeretne bízni a kiszállítással.

Ha a rendelés fizetésére már online kártyás fizetéssel vagy banki utalással sor került, akkor az AWB űrlap “utánvéttel” mezőjébe 0 kerül. Ha pedig a fizetésre majd a csomag átvételekor kerül sor, az “utánvéttel” mezőben a rendelés értékének kell szerepelnie. Kattintson a Megerősítés gombra, és a rendszer automatikusan létrehozza az AWB-t.

A rendelés részletein belül, az AWB-re vonatkozó részen megtekintheti az AWB számát, a csomagazonosítót, a kiállítás dátumát, valamint az AWB státuszát és annak dátumát.

A megrendeléshez az AWB-t úgy is kiállíthatja, ha a rendelés részleteit megjelenítő oldalon jobb felül a kék AWB létrehozása gombra kattint.

Ha a Részletek mutatása gombra kattintva megnyitja az adott rendelés részleteit, és a rendelés megérkezett státuszban van, az AWB-t itt, a rendelések listájából is létrehozhatja, az AWB létrehozása gombra kattintva.

Ekkor is ugyanaz az új ablak jelenik meg, ahol kiválaszthatja a futárszolgálatot, aki a kézbesítést intézi, majd ezután töltse ki és ellenőrizze a szükséges mezőket, és kattintson a Megerősítés gombra.

Itt a rendelések listájában a szűrőfeltételeknek megfelelő rendelésekhez az AWB-ket tömegesen is kiállíthatja, az AWB-k létrehozása gombra kattintva.

 

Honnan tölthető le az AWB?

Az AWB a létrehozását követően közvetlenül a rendelések listájából, a Műveletek oszlopból tölthető le. Ehhez kattintson a Részletek mutatása gombra az adott rendelés mellett, majd kattintson az AWB letöltése gombra. Az AWB pdf formátumban kerül letöltésre.

 

Hogyan törölhetem az AWB-t?

Ha nem megfelelő AWB-t hozott létre, akkor ezt egyszerűen törölheti a Logisztika – Kézbesítéseim menüpontból. Itt keresse meg a rendelést, amihez nem megfelelő az AWB, és a Műveletek oszlopban kattintson a piros AWB törlése gombra.

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban folyamatosan hasznos videós segédanyagokat teszünk közzé, hogy gyorsan és egyszerűen választ kapjon az eMAG Marketplace felület kezelésével kapcsolatos kérdéseire.

Sikeres értékesítést kívánunk! 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE