Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Az ajándékpromóció template fájl kitöltése

()

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan kell helyesen kitölteni az Ajándék promóciós template fájlt.

Az ajándék promóció fájl használatával töltheti fel promóciós ajánlatait az eMAG Marketplace felületre XLS import használatával.

Egy Ajándék promóció egy fő termékből és legfeljebb 4 másodlagos termékből áll. Egy ilyen típusú promóció esetén a másodlagos termékek ajándékba járnak a fő termékhez, tehát 100%-os kedvezmény vonatkozik rájuk.
A promóció beállításakor kérjük tartsa szem előtt, hogy az ajándék termékek értéke nem haladhatja meg a fő termék értékének 10%-át.

Miután legenerálta és letöltötte az ajándék promóciós ajánlat létrehozása template fájlt, ki kell töltenie a szükséges mezőket a megfelelő értékekkel.
Mielőtt a template fájl kitöltését megkezdené, javasoljuk, hogy nézze át a fájl további munkalapjain elérhető információkat, az Útmutató és az Adatok fül valamennyi oszlopának instrukcióit áttekintve.

Miután megismerte ezeket az információkat, lépjen vissza az Ajánlat fülre, és csak azokat a termékeket hagyja a listában, melyekre az ajándék promóció létrehozását tervezi. Az A-tól a G-ig tartó oszlopok adatait ne változtassa meg, mivel itt a termékek azonosítására szolgáló kódok és adatok szerepelnek, úgy mint a termékkód, a név, a kategória, a márka és az EAN kód.

Az adott termékhez kínált első ajándék termék adatait a H és az I oszlopban kell megadnia. Ezek a mezők kötelezők. A H, Part Number Key oszlopban az ajándék promócióban kínált másodlagos termék, azaz ajándék termék PNK-ját kell megadni. Az I, Termékazonosító oszlopban a másodlagos termék termékazonosítóját kell megadni.

A J-től O-ig tartó oszlopokat csak abban az esetben töltse ki, ha egynél több ajándék terméket kínál ugyanahhoz a fő termékhez, tehát, a további 3 ajándék termék adatait csak akkor kell megadni, ha legalább 2 vagy több ajándékot kínál ugyanabban a promóciós csomagban. Ellenkező esetben ezeket a cellákat hagyja üresen.

A P oszlopban a promóció kezdő dátumát a dátum megadásával, a Q oszlopban kezdési idejét az óra megadásával kell kitöltenie. Ha azt szeretné, hogy a promóció minél előbb elkezdődjön, akkor javasoljuk, hogy a mai napot adja meg kezdő dátumnak, és a kampány kezdetét 70-75 perccel későbbre állítsa be, mint amikor a template fájlt feltöltené. Ha pedig azt szeretné, hogy a promóció egy későbbi, előre meghatározott időpontban kezdődjön, akkor töltse ki a mezőket a promóció kezdetének tervezett dátumával és időpontjával.

Az R oszlopban a promóció befejezési dátumát, az S oszlopban pedig azt a pontos időpontot kell megadni, amikor a promóció véget ér. Felhívjuk figyelmét arra, hogy egy adott promóció nem haladhatja meg a 30 napot.

Miután megfelelően kitöltötte a template fájlt, mentse el azt, és töltse fel az eMAG Marketplace felületre.

 

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban további hasznos videós segédanyagokat osztunk meg. Itt további információkat talál arról is, hogyan hozhat létre promóciós csomagokat az eMAG Marketplace felületen.

 

Sikeres értékesítést kívánunk!

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE