Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Termék kategóriák – Termék tartalom

()


Ebben az útmutatóban részletesen bemutatjuk, hol hozhatja létre az eMAG Marketplacen lévő készletek és árak frissítéséhez szükséges .XLS fájlokat.

A Termék tartalom .XLS fájlok segítségével gyorsan frissítheti a készletet és az árat a kategóriáiban található nagy mennyiségű termék esetében. Az .XLS fájlokat használhatja az ajánlatok, a kifutott termékek vagy a blokkolt termékek frissítéséhez is.

Lépjen a „Termékek” – „Termék kategóriák” menüpontba, ahol az új oldalon megjelenik az összes, Ön számára hozzáférhető kategória, valamint a már közzétett termékei. Ez a szakasz 5 további lehetőségre van osztva a művelet típusától függően:

  • Termék tartalom – itt 6 fájltípus alapján tudja szűrni az ajánlatokat: „Minden XLS sablon”, „Piszkozat mentése”, „Értékesítés kezdése”, „Tartalom minőségének javítása”, „Termék javítása” vagy „Termékvariációk”.
  • Készlet és ár – itt szintén 6 lehetősége van a fájltípusok szűrésére: „Minden XLS sablon”, „Készlet”, „Ár”, „Ajánlatok frissítése”, „EOL” vagy „Blokkolt”.
  • Ajánlatok kezelése – szűrheti az eredményeket a következők szerint: „Minden XLS sablon”, „Ajánlat hozzáadása”, „Mennyiségi adatok”, „EOL” vagy „Blokkolva”.
  • Hirdetések, termékpromóciók és kampányok – megjeleníti az összes .XLS fájlt ezen az oldalon, illetve azokat, amelyeket kifejezetten az „Ads”, „Kampányok”, „Promóciós csomag”, „EOL” vagy „Blokkolva” kampányok számára hoztak létre.
  • Határon túli értékesítés – fájltípusok szűrése a következők alapján: „Minden XLS sablon”, „Fordítások”, „EOL” vagy „Blokkolva” fájlok szerint.

A „Termék tartalom”-nál csak a termékek dokumentálásához szükséges fájltípusok találhatók. A szűrőfelület segítségével csak az Önt érdeklő kategóriákat jelenítheti meg, vagy megtekintheti az eMAG Marketplace-en elérhető összes kategóriát, és hozzáférést kérhet az Ön számára szükséges kategóriákhoz.

Ezt úgy teheti meg, hogy az Elfogadott termékek mezőben a „összes” opciót választja, és ugyanezt az opciót („összes”) a Kategória hozzáférés mezőben. A Keresés gomb megnyomása után az összes kategória megjelenik.

A szűrőfelület alatt további 6 fül található, amelyek lehetővé teszik a fájltípusok megjelenítését a következők szerint:

Minden .XLS sablon – a terméktartalom területéhez tartozó összes fájltípust megjeleníti.

Piszkozat mentése – csak a termékfájl tervezetét jeleníti meg, amelyet kategóriaszinten hozzáadhat a platformhoz.

Értékesítés kezdése – gyorsan kiszűri a termékek platformon történő aktiválásához szükséges fájltípusokat: Termékek létrehozása sablon (Draft to basic, Basic products, Új termékek közzététele sablon).

Tartalom minőségének javítása – csak a Termékek frissítése fájlt szűri, amely segít a dokumentáció frissítésében és minőségének javításában.

Termék javítása – itt ellenőrizheti, hogy mely kategóriákban vannak olyan termékek, amelyek dokumentációját frissítenie kell, hogy visszaküldhesse őket érvényesítésre.

Termékvariációk – ellenőrizze azon kategóriákat, amelyekben már vannak közzétett termékei, és amelyeket hozzáadhat a termékcsaládokhoz.
Miután alkalmazta a kívánt szűrőket, láthatja az összes kategóriáját, illetve azokat, amelyekhez még nincs hozzáférése. Ha csak az alkategóriák szintjén szeretne látni, kattintson az „Visszatartás / Kibővítés gombra”.

A kategóriák listájában több oszlopban láthatja az egyes termékkategóriák adatait, az egyes státuszokban lévő termékek számát és a letölthető fájlok típusait.
A kategória oszlopban az összes kategória látható, amelyhez hozzáférhet, a kategóriától a hozzá rendelt alkategóriákig.Az egyes kategóriákhoz rendelt azonosító a második oszlopban érhető el. A kategóriák szűréséhez használhatja az egyedi azonosítóját.

A Várakozik oszlopban a dokumentációs csapat által jóváhagyásra benyújtott, még érvényesítésre váró termékek száma jelenik meg.

A visszautasított termékek száma az egyes kategóriákban az Elutasított oszlopban jelenik meg. A Fájl típusok oszlopból létrehozhatja és letöltheti az elutasított termékek frissítési fájlt. Ellenőrizze az elutasítás okát a Visszajelzés oszlopban, és végezze el a szükséges módosításokat, mielőtt a fájlt újbóli dokumentálásra benyújtja.

A Közzétéve oszlop az eMAG Marketplacen érvényesített termékek számát mutatja.

A Fájl típusok oszlopból gyorsan létrehozhatja a következő fájltípusokat az egyes kategóriákhoz:
• Draft to basic
• Basic products
• Új termékek közzététele sablon
• Frissítse a termékeket
• Frissítse az elutasított termékeket
•Termékvariációk

A „Termék vázlatok” fájl az összes kategóriára vonatkozik, amelyhez hozzáférhet, és a jobb oldalon, közvetlenül a kategóriák listája felett érhető el.

Miután létrehozta és kitöltötte az .XLS fájlt, kattintson a „Tovább a termékfeltöltéshez” gombra, és átirányítjuk az .XLS importálás szakaszba, ahol feltöltheti az .XLS fájlokat. A kívánt fájlt a Fájl feltöltése gomb segítségével gyorsan is feltöltheti.

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban további hasznos videós segédanyagokat osztunk meg, hogy felmerülő kérdéseire mihamarabb válaszolhassunk.

Sikeres értékesítést kívánunk!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE