Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Termékajánlatok frissítése feed használatával

()

Ebben az útmutatóban részletezzük, miként frissítheti ajánlatait Feed-en keresztül, és hogy ehhez a művelethez milyen lépéseket kell követnie.

 Az Ajánlatok frissítése Feed használatával csak a termék készlete és ára módosítható.

Ha egy terméket eltávolítanak a feed-del küldött termékek közül, az nem kerül inaktiválásra a felületen. Ez a típusú Feed kizárólag a már az oldalra feltöltött termékek frissítésére szolgál, új termék hozzáadására nem alkalmas.

Ha tehát a Feed Sablonnál az Ajánlat frissítést választja, akkor a termékazonosító alapján az eladási ár és a készlet automatikusan szinkronizálódnak az XML / CSV fájlban szereplő adatokkal.

Az Ajánlat frissítés sablon használatakor a kategóriatársítás nem elérhető, és a következő üzenet jelenik meg: “A kategóriatársítás nem szükséges a kiválasztott feed sablonhoz.”

 

Az Ajánlat frissítése Feed beállításának lépései

Első lépésként lépjen a Termékek -> Feedek menübe.

Majd az itt megjelenő Feed Lista oldalon kattinson az + Új Feed gombra.

Ekkor megjelenik a Feed részletei oldal, ahol négy szakaszban adhatja meg az import adatait.

 

Általános beállítások

Az Általános beállítások részben az összes mező kitöltése kötelező, ezek a következők:

 • Feed neve– a feed azonosításhoz adja meg a nevét
 • Feed típus– válassza ki az alkalmazott fájltkiterjesztést, ami CSV vagy XML lehet. A CSV kiterjesztés alkalmazása esetén megjelenik egy újabb mező, ahol meg kell adni milyen elválasztójelet használnak. A következő lehetőségek közül választhat: vessző, pontosvessző vagy tab.
 • Feed sablon– itt válassza az Ajánlat frissítése lehetőséget;
 • Feed URL (http(s)-sel együtt) – az importálni szándékozott termékfájl elérési útvonala. A cím megadását követően a validáláshoz kattinson a kék színnel kiemelt Engedélyezés Kérjük, vegye figyelembe, hogy a küldött adatok mérete nem haladhatja meg a 100 Mb-ot és a fájl legfeljebb 150 kategóriában maximum 100.000 terméket tartalmazhat.
 • Utolsó lépésként kattintson a zöld színnel kiemelt Mentés gombra.

Feed mezőtársítás

A Feedben megadott mezők társításához lépjen a Feed mezőtársítás menüpontba. Itt feleltetheti meg az importfájlban megadott mezőket az eMAG Marketplace felületen elérhető mezőkkel. Itt a következő 5 mező kitöltése kötelező:

 • Termékazonosító
 • Eladási ár
 • ÁFA
 • Készlet
 • Ajánlott ár

Kiemelten figyeljen arra, hogy a mezőket helyesen kösse össze az importfájl és a felület között, majd mentse el a beállításokat.

Kategóriatársítás

Az ajánlat frissítése sablonhoz nem kell a kategóriákat társítani, és a következő üzenet jelenik meg:

A kategóriatársítás nem szükséges a kiválasztott feed sablonhoz.”

Ütemezés

Ezután lépjen az Ütemezés menüpontba, ahol a feed futtatásának gyakoriságának beállításához 3 mezőt kell kitöltenie: a végrehajtás gyakoriságát, az órát és a percet.

A futtatáshoz a gyakoriságtól függőn megadhatja:

 • Napi gyakoriságnál az órát, percet
 • Heti gyakoriságnál a hét napját, az órát, percet
 • Havi gyakoriságnál a dátumnapot, órát, percet.

Mire figyeljen a feed-ek ütemezésekor?

 • A feed ütemezésének beállításakor vegye figyelembe, hogy az automatikus futások között legalább 6 órának el kell telnie. Az adott feed futásának végétől indul ez a 6 órás időintervallum, így nagyobb termékmennyiség esetén javasoljuk, hogy a 7 órás intervallumot vegye figyelembe a beállításkor.
 • Ha valamely feed-nél több futás van beállítva ennél, akkor egyes feed futtatásokat skippelhet a rendszer, és ez akár az adott feed inaktiválásához is vezethet.
 • Javasoljuk továbbá, hogy amennyiben módjában áll, ne kerek egész órákhoz igazítsa a feed futtatásokat, a gyorsabb frissítés érdekében.

 

Ha végzett az utolsó szakasz kitöltésével, kattintson a Mentés gombra, és a feed beolvasására a beállítások szerint sor kerül. Ha a bekötés lépéseit megfelelően követte, az import fájl alapján az ár és a készlet információk frissítésére hamarosan sor kerül.

 

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban folyamatosan további hasznos videós segédanyagokat teszünk közzé, annak érdekében, hogy a felület használatával kapcsolatban felmerülő kérdéseire a lehető leghamarabb válaszolhassunk.

 

További jó munkát kívánunk!

 

Mennyire volt hasznos ez a cikk?

Kattintson a csillagokra az értékeléshez!

Average rating / 5. Vote count:

Nincsenek értékelések. Legyen Ön az első, aki értékeli.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE