Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

A számlák letöltése

()

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy hogyan töltheti le kiállított számláit az eMAG Marketplace felületen.

A főoldalon lépjen a Pénzügyi kérdések – Számlák menübe. Itt a szűrők használatával szűrhet referencia-hónap, számla típus, kiállítás dátuma és számlasorszám alapján. Miután beállította a kívánt szűrési feltételeket, kattintson a Keresés gombra.

Az alkalmazott szűrők gombra kattintva további szűrési lehetőséget érhet el, ezek az ID, Számlateljesités ideje és Dokumentum típusa. Miután beállította a kívánt szűrési feltételeket, kattintson a Keresés gombra, és ezt követően a listában megjelennek a számlák.

A keresett számla azonosítását követően a Műveletek oszlopban töltheti le a vonatkozó pénzügyi dokumentumokat.

Egy adott pénzügyi dokumentumhoz itt két letöltési lehetőséget kínál a rendszer, ezek:

  • a Részletes adatlap letöltése, valamint
  • a Számla letöltése.

A Részletes adatlap letöltése gombra kattintva letöltheti az Excel fájlt, amelyben az adott számla részletezőjét találja.

A letöltött dokumentum tartalmazza a számla kiállításának hónapját, a megrendelések számát, fizetési módját, a termékneveket, a termékmennyiségeket, a termékek értékét, valamint a termékekre kiszámlázott nettó jutalék értékét. Az ezt következő oszlopokban tovább részletezzük a számlázott értéket termékenként, jutalékra, utalványokat stb. vonatkozóan is.

Ezáltal egyszerűen ellenőrizheti, hogy hogy jött ki a számla végösszege.

A Számla letöltése gombra kattintva letöltheti a kiállított számlát, amin szerepel a számla sorszáma, a kiállítás dátuma, a számla kiállítójának pénzügyi adatai, valamint a vevő pénzügyi adatai.

Közvetlenül ez alatt a rész alatt található a kiszámlázott termék/szolgáltatás megnevezése, a mértékegység, a mennyiség, az egységár áfa nélkül, az áfa mértéke, az érték áfa nélkül és az áfa értéke. Alul pedig az áfa nélküli összeg, az áfa teljes értéke és az áfával számított bruttó összeg kerül feltüntetésre.

A számlák listája felett két gomb található, melyek funkciója hasonló a Műveletek oszlopban elérhető gombokéhoz.

A zöld gombra kattintva PDF formában tudja letölteni a számlákat. Miután a gombra kattint, egy link generálódik, amit emailben küldünk ki a kapcsolattartóknál megadott email címre.

A narancssárga gombra kattintva XLS formában tudja letölteni a számlákat: ekkor is egy link generálódik, amit emailben küldünk ki a kapcsolattartóknál megadott email címre.

Ezek a linkek akkor lehetnek hasznosak, ha számlákat közvetlenül a pénzügyi kapcsolattartó email címére szeretné továbbítani.

A Számlák listájában elérhető valamennyi pénzügyi dokumentumnak szerepelnie kell a vállalat könyvelésében, az utalványhoz vonatkozó dokumentumokat is ideértve.

Amennyiben egy rendelés jutalékértéke már korábban kiszámlázásra került, de később ez a rendelés visszajött státuszra módosul, akkor a következő számla kiállításkor készül egy sztornó számla, ami a visszajött rendelés jutalékértékét írja jóvá, a szerződés szerint.

 

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban folyamatosan további hasznos videós segédanyagokat talál, melyek a Pénzügyi kérdések menüpont teljeskörű megértésében lehetnek segítségére.

További jó munkát kívánunk!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE