Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Kifizetési periódusok az eMAG Marketplace-en

()

Ebből a tájékoztatóból többet megtudhat az eMAG Marketplace platformon történő eladások összegének elszámolási időszakáról.

A vásárlók a platformon elérhető négy fizetési mód egyikét használhatják. Ezek a következők: az online kártya, az utánvét, a banki átutalás vagy az ajándékkártya.

Az online kártyával és ajándékkártyával fizetett megrendelésekből származó összegeket az eMAG szedi be. Az eMAG beszedi az utánvétes megrendelésekből származó összegeket is, amelyekhez a platformról generált AWB tartozik.

Az utánvéttel fizetett, de a platformon nem generált AWB-vel rendelkező megrendelések esetében a kapcsolódó összegeket a kiszállítást végző futárcég szedi be. Ezt követően a futárszolgálat átutalja Önnek az adott összeget.
A banki átutalással kifizetett megrendelések összegei az Ön bankszámlájára kerülnek átutalásra, közvetlenül az ügyféltől.

Az online kártyával, utánvéttel vagy ajándékkártyával fizetett megrendelések esetében, amelyeknél az Ön eladói fiókjáról generált AWB-k vannak, az eMAG kategóriánként és eladott termékek szerint levonja a jutalékokat, és a fennmaradó összeget átutalja Önnek.

Az elszámolási időszakok, amelyekben a kifizetések az eladóknak történnek, a következők:

  • 1. időszak: hónap 1.-től – folyó hónap 15.- ig, a kifizetés a folyó hónap 18. napján, vagy a 18. napot követő első munkanapon történik.
  • 2. időszak: hónap 16.-tól – a folyó hónap végéig, a kifizetés a következő hónap 3-án, vagy az ezt követő munkanapon történik.

Ezért havonta egyszer kaphatja meg az értékesítésből származó összeget. Az értékesítés utáni jutalékot külön ki kell egyenlítenie, abban az esetben, ha az nagyobb, mint az eMAG által beszedett összeg. Ez akkor fordulhat elő, ha a legtöbb megrendelését banki átutalással fizették ki, vagy az AWB-ket nem a platformról generálta az utánvétes megrendelések esetében. Egy számlát fogunk generálni a teljes tartozás összegéről.

A részletes jelentéseket 2 hetente egyszer ellenőrizheti a fiókja Pénzügyi menüpontjában. Itt láthatja, hogy milyen összegeket kell beszednie, illetve milyen összegeket kell befizetnie az eMAG-nak.

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban további hasznos videós segédanyagokat osztunk meg, hogy felmerülő kérdéseire mihamarabb válaszolhassunk.
Sikeres értékesítést kívánunk!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE