Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

A terméknév beállítása

()

Ebben az útmutatóban a terméknév megadásának szabályait tekintjük át, és egyúttal bemutatjuk, hogy milyen információkat kell törölnie a termék megnevezéséből, vagy esetleg mivel kell azt kiegészítenie.

A terméknév kialakításakor több szempontot is érdemes figyelembe vennie.

 

Mit tegyen?

 

 • Használjon rövid, lényegretörő és leíró terméknevet, úgy hogy az összehangban legyen a termék dokumentációjának egyéb szekcióiban megadott információkkal, mint például a paraméterek, képek és a leírás.
 • A termék neve pontosan csak az adott termékre vonatkozhat. Kérjük, egyéb, akár hasonló termékre ne hivatkozzon a termék megnevezésében.
 • Ugyanazzal a terméknévvel nem kerülhet egynél több termék az oldalra. Ez a szabály a termékduplikációk elkerülése érdekében került bevezetésre, hiszen ha az oldalon több terméknek is pontosan ugyanaz lenne a neve, az összezavarhatná a vásárlókat.
 • Ahogy a termék dokumentációjának valamennyi szekciójának, a terméknévnek is meg kell felelnie az eMAG Marketplace felület sztenderdjeinek, és tartalmaznia kell a következő elemeket:
 • terméktípus tehát a magyar megnevezés,
 • márka,
 • modell,
 • egyéb fontos és releváns jellemzők, mint például méret, szín vagy kapacitás.

A terméknév egyes elemeit vesszővel válassza el.

 

 • Fontos, hogy a terméknévben minden jellemző tulajdonságot tüntessen fel, és a megadott adatok pontosan az eladásra kínált terméket írják le. Ezek a legfontosabb jellemzők a termék színére, kapacitására, méretére, funkcióira, technológiájára vonatkozhatnak például, és a Paraméterek szekció kitöltésekor megadásuk kötelező. A kötelező paraméterek kategóriánként különbözőek. Javasoljuk, hogy ezek közül az értékek közül négyet tüntessen fel a termék nevében is.
 • Ha az adott terméket készletben kínálja eladásra, akkor tüntesse fel a termék nevében, hogy készlet, és azt is adja meg, hogy hány darabos. Ha például egy hat darabos tányérkészletet szeretne feltölteni, akkor vegye figyelembe, hogy a terméket készletként kell feltöltenie, majd egyesével adja meg a névben a különböző jellemzőket, egymás után, mint márka, cikkszám, magyar megnevezés, hogy hány darabos a készlet, szín, és satöbbi.
 • Ha egy termék színe több, mint három színből tevődik össze, akkor mind a paramétereknél, mind a névben az kell, szerepeljen, hogy “többszínű“.

Kérjük, a terméknév megadásakor egyértelműen és egyszerűen fogalmazzon, emelje ki a legfontosabb tulajdonságokat, úgy mint a méret, a kapacitás, szín, anyag, de térjen ki a legfőbb funkciókra, és szükség esetén az ajánlott korosztályra is. Így már a termék nevével megragadhatja a vásárló figyelmét.

Kérjük, tartsa szem előtt, hogy a termék neve a termék dokumentációjának szerves részeként ellenőrzésre kerül, és csak a megfelelő névvel ellátott termékek kerülnek jóváhagyásra az eMAG Marketplace felületen.

Mi az, amit ne tegyen?

 

 • Ne használjon Caps Lock-kal írt, csupa nagybetűs szavakat a közismert rövidítéseket és mozaikszavakat kivéve, mint példéul HDD, UHD, DVD satöbbi.
 • Ne szerepeltessen az ajánlatra vagy cégére vonatkozó információkat, mint például cégnév, ár, vagy a szállításra vonatkozó részletek.
 • Ne használjon a termék nagyszerűségére vonatkozó mellékneveket, mint például szuper, egyedülálló, limitált kiadás, utolsó darab, és satöbbi, mert ez a termék dokumentációjának visszutasításához vezethet.

A Divat kategória termékeinél a termék neve például a következőképp nézhet ki:

XBrand Nina, miniruha gombos mandzsettákkal, Fekete, 38

Tehát a névnek itt is tartalmaznia kell a márkát, a termék megnevezését, a színt és a méretet.

Figyelem! Ha ugyanabból a termékből több különböző szín és méret is elérhető kínálatában, azokat egyesével fel kell töltenie, majd ezután lehet őket szín vagy méret alapján termékcsaládba kötni.

 

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban folyamatosan további hasznos videós segédanyagokat teszünk közzé, annak érdekében, hogy a felület használatával kapcsolatban felmerülő kérdéseire a lehető leghamarabb válaszolhassunk.

 

További jó munkát kívánunk!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE