Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

A termékkategória beállítása

()

Ebben a útmutatóban áttekintjük, hogyan választhatja ki termékei feltöltéséhez a legmegfelelőbb kategóriát, valamint, hogy hogyan tud hozzáférni az új kategóriákhoz.

Nagyon fontos, hogy terméke feltöltésekor a legmegfelelőbb kategóriát válassza ki, hiszen ha nem a megfelelő kategóriába tölti fel termékét, akkor a termék dokumentációja visszautasításra kerülhet.

Emellett a különböző kategóriákban különféle paraméterek és jellemzők megadása kötelező a termék dokumentációjának készítésekor. A megfelelő termékkategória kiválasztása a manuális termékfeltöltés első lépése, így a feltöltő felületen Kategória és termék adatok szekcióban adható meg. Két különböző módon állíthatja be a megfelelő kategóriát.

Egyik lehetőség az, hogy a Kategória mezőben elkezdi begépelni a keresett kategória nevét, és kiválasztja a megfelelőt a legördülő listából.

Ha például egy laptopot szeretne feltölteni, gépelje be a Kategória mezőbe, hogy laptop, és a legördülő listából kiválaszthatja a megfelelő kategóriát.

Kattintson a kategóriára, ezzel be is állítja az adott kategóriát, mint a termék kategóriáját. Vagyis eszerint a példa termék a Laptop / Notebook kategóriába kerül majd.

A másik lehetőséghez a Kategória mező mellett kattintson a szürke kategória ikonra. Ezzel megnyílik majd a kategóriák rendszere, ahol az egyes Főkategóriákból további kategóriák és alkategóriák nyithatók meg. Itt egyes terméktípusoknál a kategóriákon belül további alkategóriák is elérhetők.

Például az Operációs rendszereknél a Szoftver a főkategória, és az Operációs rendszerek kategóriának pedig nincsenek további alkategóriái.

Miután kiválasztotta a kategóriát, a Paraméterek szekcióban automatikusan megjelennek az adott kategória termékeinél megadható paraméterek, jellemzők.

Csak azokat a kategóriákat tudja kiválasztani, melyekhez már van hozzáférése. Ha új kategóriához szeretne hozzáférést igényelni, akkor ezt a hozzáférés igénylése gombra kattintva tudja megtenni. Hozzáférést a Termék kategóriák menüpontból is tud igényelni.

 

eMAG Academy felületen folyamatosan további hasznos videós segédanyagokat teszünk közzé, annak érdekében, hogy a felület használatával kapcsolatban felmerülő kérdéseire a lehető leghamarabb válaszolhassunk.

 

További jó munkát kívánunk!

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE