Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Az inaktív termékstátusz beállítása

()

Ebben az útmutatóban áttekintjük, hogyan tudja termékeit inaktiválni az eMAG Marketplace felületen.

Ha termékeit nem szeretné az oldalon szerepeltetni, először is tudnia kell, hogy nincs lehetőség a termékek törlésére, de termékeit inaktiválhatja a felületről, ha azok már nincsenek kínálatában, vagy készlethiányossá váltak.

Az inaktiválás ideje alatt a vásárlók számára nem lesznek elérhetők a termékek az oldalon, és így rendelések sem érkezhetnek rájuk, habár termékei továbbra is szerepelni fognak a felületre feltöltött termékei között, inaktív státusszal.

Azoknak a termékeknek az inaktiválásához, melyeket jelenleg nem szeretne értékesíteni a felületen, lépjen a Saját ajánlataim menüponton belül az Általános információk, Árak, Tartalom minősége, Vásárlói érdeklődés vagy Vélemények almenü valamelyikébe, itt mindenhol talál egy piros Inaktivál gombot. Egyedül a Készletek almenüpontban nem elérhető ez a funkció.

A szűrőknél keressen rá azokra a termékekre, melyeket inaktiválni szeretne. Állítsa be a kívánt szűrőket, és kattintson a kék Keresés gombra. Ezután a szűrőfeltételeknek megfelelően megjelennek a termékek. Ezután a termékek sora előtti négyzetet bepipálva jelölheti ki a termékeket, majd kattintson a piros Inaktivál gombra. Így a termékek inaktívvá válnak, és nem lesznek elérhetők az oldalon. Ezt az Inaktív fülön is ellenőrizheti, hiszen az inaktív státuszú termékek itt jelennek meg.

Új termékek feltöltésekor, ha az adott termékekből még nem rendelkezik készlettel, egyből inaktivra módosíthatja státuszukat a beszerzésükig.

A termékfeltöltést követően lépjen a Termékeken belül a Termékeim menüpontba, majd az inaktiválandó termékek megtalálásához használja a szűrőket.
Az adott terméknél a Műveletek oszlopban kattintson a sárga szerkesztés gombra. A megjelenő új oldalon görgessen le a 6. Ár és készlet részhez.

Az ár és készlet megadására szolgáló részben található egy Státusz gomb, aminek két pozíciója állítható be:

  • az ON – gomb, a termékek aktiválására szolgál. Ha van elérhető készletük, akkor elérhető termékként jelennek meg az oldalon.
  • az OFF – gomb a termékek inaktiválására szolgál. Így a termékek nem lesznek elérhetők az oldalon.

Ha a gombra kattint, akkor a Státusz pozíciója ON-ról OFF-ra változik, és a zöld Mentés gombra kattintva tudja elmenteni a módosításokat, így a termék inaktiválásra kerül.

 

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban további hasznos videós segédanyagokat, részletes információkat és példákat talál, hogy az eMAG felület használatával kapcsolatban.

 

További jó munkát kívánunk!

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE