Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Új ajánlatok automatikus fordítási folyamata

()

Ebben az útmutatóban bemutatjuk, hogyan működik az új automatikus termékfordítási folyamat.

 

Az új folyamat magában foglalja a fordítási prioritások meghatározását és az újonnan felsorolt termékek automatikus közzétételét, ha a következőket már az elején megadod a listában:

– az ár

– a készlet

– az aktív ajánlat státusza

 

Így biztos lehetsz benne, hogy nem szalasztod el az értékesítési lehetőségeket, az olyan esetben, amikor túl sokáig tart egy termék aktiválása az eMAG weboldalán, mert az új folyamat egyszerűbb és gyorsabb lett.

Hogyan küldd el ajánlataidat fordításra?

Miután új termékeket listáztál a eMAG Marketplace platformon, előkészítheted azokat a fordításra:

– Lépj be a Termékkategóriák menüpontba

– Válaszd a Határokon átnyúló értékesítés fület, ahol megtalálod az Új termékek fordítása fájlt

– Töltsd le a fájlt, és töltsd ki a lefordítani kívánt termékek adataival

– A dokumentációs elemek mellett add meg az árat, a készletet, valamint az L-státusz oszlopban az 1-es értéket (aktív ajánlat).

– Mentsd el a fájlt, és töltsd fel a platformra az .XLS importálás menüpontban.

– A termékek ellenőrzése megtörténik, és ha minden szükséges elemet kitöltöttél, akkor belépnek az automatikus fordítási folyamatba.

 

⇒ Fontos! Az ajánlatok csak akkor kerülnek elsőbbséggel lefordításra és a weboldalon közzétételre, ha rendelkeznek árakkal, készletekkel és aktív státusszal. Még mindig hozzáadhatod az ajánlatot, és újra elküldheted a kérelmet, hogy belépjenek az automatikus közzétételi folyamatba.

Mi a teendő a fordítási ajánlatok elküldése után?

– Miután kitöltötted az összes adatot, és sikeresen elküldted a fájlt fordításra, itt az ideje, hogy figyelemmel kísérd az ajánlatokat. A fordítási kérelmek számától függően ajánlataid néhány nap alatt lefordításra kerülhetnek. Ezért javasoljuk, hogy folyamatosan ellenőrizd ezeket az ajánlatokat, hogy megbizonyosodj arról, hogy a megjelenített készletek és árak a megfelelőek.

– Amint a termékek lefordításra kerültek, automatikusan megjelennek az eMAG weboldalán, és már a közzététel első pillanatától kezdve értékesítheted azokat.

 

– A Dashboard-on mindig ellenőrizheted, hogy hány termék vár érvényesítésre, illetve hány aktív.

Javaslataink

– Az Új termékek fordítása fájlban szereplő árak HUF-ban jelennek meg. A termék közzététele után az ajánlatok frissítését az N -valuta oszlopban található átváltási lehetőséggel tudod majd elvégezni az ajánlatok frissítése során.

– A fordítási folyamat befejezése után termékeid automatikusan aktívvá válnak a platformon, az általad megadott árral és készlettel.

– Folyamatosan ellenőrizd a fordításra benyújtott termékek státuszát, hogy amikor aktívvá válnak az oldalon, megbizonyosodj arról, hogy a megjelenített ár és készlet a helyes. Ha pedig szükség van néhány készlet frissítésére, akkor azt az Ajánlatok frissítése fájlban, az O-készletek oszlopban teheti meg.

– A termékek fordításra való elküldéséhez való hozzájárulásával elfogadod, hogy az ajánlatok fordítási folyamata automatikus, és ez magában foglalja annak lehetőségét is, hogy bizonyos esetekben egyes szavak fordítása nem teljesen felel meg a fordításnak. Ezért javasoljuk, hogy folyamatosan ellenőrizd az automatikus fordítási folyamatnak alávetett termékeket, és kivételes esetekben végezd el a szükséges módosításokat.

– Az Te felelősséged továbbá a lefordított ajánlatok készletének és árainak frissítése, ettől a művelettől függ a lefordított termékek teljesítménye. Mivel a lefordítás után automatikusan megjelennek a webhelyen, és ha a készletük vagy az áruk nem a megfelelő, akkor kockáztatod, hogy veszteséggel adsz el, ha az ár nem megfelelő, vagy nem tudod teljesíteni a megrendelést, ha nincs készleted.

Hol találod az újonnan listázott termékeket a platformon:

 

– Miután hozzáadtad a termék dokumentációját, amíg az nem kapja meg az érvényesítést, a termék a Termékvázlatok menüpontban találhatók.

– Miután a termék validálva lett a platformon, megkapja az egyedi PNK-t. Ettől a pillanattól a termékednek a következő elérési útvonala lesz:

 

Ha már hozzáadtad az ajánlatot (készlet és ár) a termékhez, akkor az a Saját termékek menüpontba kerül.

Ha a termék csak a dokumentációval rendelkezik, és nincs hozzá aktív ajánlat, akkor a Termékkategóriák- Ajánlatok kezelése menüpontból az Ajánlatok csatolása fájlba kerül. Innen tudod hozzáadni a termék árát és készletét, amikor el szeretnéd küldeni az új ajánlatok fordítási folyamatára.

Az admin felületen eMAG Academy menüpontban folyamatosan további hasznos videós segédanyagokat teszünk közzé. Ezek között további, a termékek feltöltésével kapcsolatos információt is találsz.

 

Sikeres értékesítést kívánunk!

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE