Itt mindent megtalálhatsz az eMAG Marketplace-ről

Keress könnyedén az összes rendelkezésre álló anyagunkban, hogy megtaláld a számodra szükséges információkat.

Search

Excel fájl feltöltése: az Excel Importálása menü

()


Ebben az útmutatóban az Excel importálása menüpontot, valamint az itt elérhető funkciókat mutatjuk be, a felület gyorsabb kezelése érdekében.

A TermékekTermékkategóriák menüpontban elérhető template fájlok használatával gyorsan, nagyobb mennyiségű terméket tölthet fel a felületre, vagy meglévő ajánlatai árát, készletét vagy dokumentációit frissítheti tömegesen.

Ha az Excel importálása menüpontba lép, a megjelenő oldalon az összes korábban importált fájlt tartalmazó listát láthatja. Az oldal tetején elérhető szűrők segítségével kiválaszthatja, hogy csak azokat a feltöltéseket jelenítse meg a felület, amelyekre a megadott kritériumok alapján szüksége van:

 • Felhasználó – a fájl importálását végző felhasználó alapján szűrhet;
 • Dátum – megadhatja az importálás időpontját, és így a felület csak azokat az eredményeket jelenítheti meg, amelyek a választott időintervallumba esnek;
 • Importálás típusa – a keresett template fájl típusától függően jeleníti meg az eredményeket a felület: Termékdokumentáció, Ajánlat frissítése, Ajánlatok hozzákapcsolása vagy Promóciók típusú fájlokra szűrhet.

 • Importálás státusza – a feltöltött fájlok állapota szerint szűrhet ebben a mezőben. A feltöltött template fájlok lehetséges státuszai: Érvénytelen file, Feldolgozás alatt, Sikeres import, Részleges import, Hibás import, Duplicate import vagy Technikai hiba.

Ha beállította azokat a szűrőfeltételeket, melyek a keresett fájl azonosításához szükségesek, kattintson a Keresés gombra. Az eredményeket a megadottak kritériumok alapján jelennek meg a listában. Ha vissza szeretné állítani az alapértelmezett listát, kattintson a Reset gombra.

Az import fájlok listájában megtekintheti az eddig elvégzett feltöltések előzményeit, és az egyes feltöltött fájlok részletes adatait.

 • Azonoító – az eMAG Marketplace platform minden egyes importhoz rendel egy egyedi azonosítót, a könnyebb beazonosítás érdekében.
 • Dátum – megjeleníti az egyes fájlok importálásának dátumát és pontos idejét.
 • Felhasználó – annak a felhasználónak a neve jelenik itt meg, aki az adott változtatásokat végrehajtotta vagy termékeket importált az .xls fájl segítségével. Általában itt a felhasználói fiók neve jelenik meg.
 • Fájl neve – a feltöltött fájlhoz rendelt név jelenik meg.
 • Importálás típusa – az import típusát látja itt. Ez termékdokumentáció frissítése, termékajánlat-frissítés, ajánlat összekötés, vagy promóciók hozzáadása főtípusú lehet.
 • Import státusza – itt szerepelnek az egyes .xls fájlokhoz rendelt státuszok, amit az adott fájlok eMAG Marketplace felületre való feltöltése eredményezett.
 • Feldolgozott – itt gyorsan megtekintheti a hozzáadott vagy sikeresen frissített termékek teljes számát.
 • Hibák – megmutatja a fájlban található azon termékek számát, amelyeket a feltöltési hibák miatt nem sikerült feltölteni vagy frissíteni.
 • Figyelmeztetések – itt láthatja azoknak az elutasított termékeknek a számát, melyekről értesítettük.
 • Műveletek – az itt letölthető template fájl tartalmazza azokat az elemeket a vonatkozó hibaüzenetekkel, melyek miatt az adott feltöltés nem volt sikeres (részleges vagy hibás import esetén).

Az importokat tartalmazó lista felett négy lehetőség áll rendelkezésre az .xls template fájlok létrehozásához és letöltéséhez. Ezek a Termékkategóriák menüben is ugyanígy elérhetők.

Ezek a következők:

 • XLS upload – ide kattintva töltheti fel az elkészített template fájlt az eMAG Marketplace platformra.
 • Ajánlatok frissítése – ide kattintva a rendszer egy olyan template fájlt hoz létre, aminek használatával ajánlatait kategóriától függetlenül frissítheti.
 • Árak frissítése – ide kattintva az árak frissítéséhez használható template fájlt töltheti le.
 • Készletek frissítése – ide kattintva a készletek frissítéséhez használható template fájlt töltheti le.

A Tovább a termékkategóriákhoz gombra kattintva közvetlenül a Termékek – Termékkategóriák menüpontra irányítja a rendszer. Itt a termékekhez vonatkozó összes fájltípus elérhető.

Itt az .xls template fájlokat kategóriánként is letöltheti, ha az adott kategóriához rendelkezik hozzáféréssel.

Az eMAG Academy felületen további útmutatókat és hasznos információkat osztunk meg az eMAG Marketplace platform működésével kapcsolatban, így a termékek feltöltéséről, a template fájlok használatáról is talál itt további tudnivalókat.

Sikeres értékesítést!

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

EXPLOREAZĂ RECOMANDĂRILE NOASTRE